Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek Cyprus

Groepsreis vanuit één hotel | Winterzon | Vliegreis

We reizen samen naar het nog onbekende maar ongekend mooie Cyprus. Tijdens deze vakantie is het heerlijk ontspannen in het lenteweertje en de mooie omgeving. Wil je meer zien van Noord-Cyprus dan wordt er elke dag een optionele excursie aangeboden. Wat dacht je van Kyrenia met haar charmante haven en het kolossale Kruisvaarderskasteel of de Middeleeuws aandoende stad Famagusta. Dwaal in Nicosia door de smalle straatjes met Venetiaanse huizen en overhangende balkons en struin langs de talloze winkels en terrassen. Maar kies ook zeker een avond voor het eten in een traditioneel restaurant. Bepaal zelf welke excursie je wel of niet wilt boeken…het is tenslotte vakantie!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Ercan – Kyrenia

Vandaag vliegen we vanaf Amsterdam naar het Cypriotische Ercan. Na aankomst worden we naar ons hotel in Kyrenia gebracht. Deze week kunt u heerlijk genieten van de mooie omgeving en een lente temperatuurtje maar ook wordt er elke dag een optionele excursie aangeboden die geheel vrijblijvend te boeken is bij de Beter-uit reisleider.

 

Dag 2, dinsdag: Optionele excursie naar Kyrenia

Heb je gekozen voor de optionele excursie Kyrenia, de Kerk van Antiphonitis en Bellapais (exclusief circa € 35,- p.p.) dan bezoeken we vandaag het kasteel aan de haven met haar museum. We rijden verder naar het oosten, over de spectaculaire bergweg langs de rotsen van de Vijfvingerberg en bereiken het startpunt van de gemakkelijke wandeling (ongeveer 4 kilometer) naar de kloosterkerk van Antiphonitis met fresco's uit de 12e en 15e eeuw. Een picknicklunch is inclusief vandaag. Vervolgens gaan we verder naar de ruines van het klooster van Bellapais met zijn meesterwerken van gotische architectuur die uniek is in de oostelijke Middellandse Zee. Het dorp zelf is wereldberoemd geworden door de roman "Bitter Lemons of Cyprus" van Lawrence Durell. In de avond is er de mogelijkheid voor een speciaal Diner in Kybele Restaurant in de tuin of het Bellapais klooster een bijzondere ervaring  (exclusief € 28,- p.p.).

 

Dag 3, woensdag: Optionele excursie naar Schiereiland Karpaz

Ook vandaag is er weer de keuze voor een optionele excursie. Dit keer naar een waar natuurjuweel, het schiereiland Karpaz (exclusief € 45,- p.p.). Op de reis naar het oosten is de eerste halte de kerk van Panagia Pergamonitissia. Naast de kerk is een klein openluchtmuseum met miniaturen van de belangrijkste gebouwen van Cyprus. Verder oostwaarts komen we door de dorpen Buyukkonuk en Dipkarpaz  waar we genieten van een lunch van huisgemaakte specialiteiten. Hierna rijden we door naar het pelgrimsoord Apostolos Andreas en sluiten we dag af met het relaxen en zwemmen aan het Gouden Strand. Optioneel is het mogelijk om te dineren in het traditionele restaurant Hemdem in Kyrenia (exclusief € 13,- p.p.).

 

Dag 4, donderdag: Optionele excursie naar Famagusta

Kies vandaag voor de optionele excursie naar Famagusta (exclusief  € 35,- p.p.) en een bezoek aan St. Hilarion wat met recht een van de hoogtepunten van deze reis door Cyprus genoemd kan worden.  Vanaf hier hebben we een onvergetelijk uitzicht over de havenstad Kyrenia en zien we zelfs Turkije liggen. Afhankelijk van het seizoen lunchen we in de bakkerij Petek of houden we een picknick voordat we de ommuurde stad van Famagusta gaan verkennen. Naar verluidt stonden er in de hoogtijdagen meer dan 300 kerken in de stad, nu vinden we er nu nog de Lala Mustafa Pasha Moskee, de voormalige Nicolaaskathedraal. Iets zuidelijker ligt de verlaten en gesloten stad Varoscha, dat al meer dan 40 jaar een bizarre bezienswaardigheid vormt. En we bezoeken de opgravingen van de eens bloeiende stad Salamis en het klooster van Sint Barnabas. Optioneel is het mogelijk om te dineren in een traditionele taverne Klepini in het dorp Arapköy (exclusief € 28,- p.p.).

 

Dag 5, vrijdag: Optionele excursie naar het ‘Wilde Westen’ en Lefke

Wederom staat er een mooie optionele dagexcursie op het programma (exclusief € 35,- p.p.). Na het ontbijt vertrekken we naar Guzelyurt en het klooster van Sint Mamas. We bezoeken tevens Lefke en het Perzische paleis van Vouni met een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee en het Troodos-gebergte. Ook deze avond is het weer mogelijk om optioneel te genieten van een traditioneel diner. Dit keer in Kormacit (exclusief € 13,- p.p.)

 

Dag 6, zaterdag: Optionele excursie naar Kormacit

Opnieuw staat er een mooie optionele excursie op het programma (exclusief € 45,- p.p.). We worden naar Kormacit gebracht waar we de handen uit de mouwen steken en kennis maken met het traditioneel Cyprotisch brood bakken. Hierna bezoeken we het Etnografisch Museum van Kormacit en maken we een wandeling over de kijk boerderij. De wandeling is heen en terug circa vier kilometer. Onderweg nemen we deel in diverse activiteiten zoals diverse vruchten plukken en heerlijke verse vruchtensappen maken en uiteraard proeven. Hierna is het mogelijk om een kijkje te nemen bij een Maronitische katholieke mis die deels in het Aramees wordt gehouden. Dit was ook de taal die de joden onder elkaar spraken, zo ook Jezus. Zo was Aramees vroeger ook een wereldtaal zoals Engels dat vandaag de dag is. Hierna is het tijd om weer terug te reizen naar ons hotel. Optioneel is het mogelijk om te dineren in Kormacit (exclusief € 28,- p.p.).

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag is het een vrije dag die je naar eigen inzicht kunt indelen. Indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst en/of de reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Optionele excursie naar Nicosia

Afhankelijk van het vluchtschema is het nog mogelijk om een laatste optionele excursie te maken naar Nicosia (exclusief € 35,- p.p.). Bijzonder is deze plek omdat de laatst gedeelde hoofdstad van Europa. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad zijn de Selimiye Moskee (voormalige St. Sophia Kathedraal) en de Buyuk Han. We komen meer te weten over de traditionele ambachtelijke werken en is het in het oude centrum mogelijk om de grens over te lopen van het Turks-Cypriotische deel naar het Grieks-Cypriotische deel. Vervolgens rijden we terug naar het hotel. Hier worden we weer opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden voor onze vlucht terug naar Nederland.

Accommodaties

Hotel Oscar Resort****

Je verblijft deze week in Hotel Oscar Resort in Kyrenia. Het hotel is direct aan het strand gelegen...

Hotel Oscar Resort****

Je verblijft deze week in Hotel Oscar Resort in Kyrenia. Het hotel is direct aan het strand gelegen en het centrum ligt slechts op 1 kilometer afstand. Drie keer per dag rijdt er een gratis shuttle naar de stad en met een treintje kun je je over het complex verplaatsen. Het hotel heeft een gezellige lobby met bar en beschikt over liften naar de verschillende verdiepingen. De tuin van het hotel grenst aan het strand en is voorzien van drie zwembaden omringd door een heerlijk zonneterras met ligbedden en parasols. Er is tevens een binnenbad, winkels, kapsalon, wasserette en wifi aanwezig. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airconditioning, telefoon, minibar en huurkluisje (tegen betaling), televisie, een badkamer met douche, toilet en föhn en een balkon of terras. Op aanvraag zijn er ook kamers met zeezicht en familiekamers mogelijk.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Ontdek Cyprus - 8 dagen

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Ercan retour
 • Luchthavenbelasting
 • Handbagage 7 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Ontbijt
 • Beter-uit reisleider

Exclusief

 • Toeslag eenpersoonskamer 110,- (voor november)
 • Toeslag eenpersoonskamer 80,- (voor februari)
 • Optioneel 20 kilo ruimbagage 30,- (per retour)
 • Optionele excursies

Overige informatie

Vluchttijden (onder voorbehoud van wijzigingen)

Vertrek

Aankomst

Vertrektijd

Aankomsttijd

Amsterdam

Ercan

06.00 uur

12.00 uur

 

 

 

 

Ercan

Amsterdam

14.40 uur

18.35 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief