Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Noord-Ierland

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Het glooiende heuvellandschap wordt onderbroken door hier en daar wat schapen en ruïnes uit vervlogen tijden. De kleuren van het landschap zijn intens groen en in de verte kun je de zee horen beuken tegen de hoge rotsen. Trek je wandelschoenen aan voor wandelingen langs kliffen, over hangbruggen en ontdek de klaterende watervallen in Glenariff Forest. De beroemde basaltzuilen van Giant Causeway zullen je versteld doen staan. Tijdens deze reis overnacht je afwisselend in een hotel of in een kleinschalige Bed en Breakfast. Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en rijk aan historie. Ontdek het verhaal van het schip de Titanic of neem een zwarte taxi, waar de chauffeur je tijdens de rondleiding vertelt over de strijd tussen de katholieken en protestanten. Beleef dit avontuur en word verliefd op Noord-Ierland!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Belfast

Vanuit Amsterdam vliegen we naar Belfast, waar onze reis begint. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht.

 

Dag 2, woensdag: Belfast

Bezoek de bruisende stad Belfast en ervaar het verhaal van de Titanic, het schip dat in Belfast werd gebouwd en, zoals de hele wereld weet, tegen een ijsberg voer. Deze tragedie wordt nu herdacht met een indrukwekkend bezoekerscentrum op dezelfde plaats waar het lijnschip gebouwd werd. Wanneer je meer te weten wilt komen over de strijd tussen de katholieken en protestanten is het aan te raden om een zogenaamde black cab tour te doen. De chauffeur rijdt door de stad en legt bij verschillende locaties de beide standpunten uit. Ook een bezoek aan Belfast Castle hoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 3, donderdag: Belfast – Cushendall – Wandeling

We verlaten de stad en rijden naar het dorpje Cushendall dat aan de kust gelegen. Hier komen de drie glenns (valleien) bij elkaar: Glenann, Glenballylemon en Glencorp. Wandel door het pittoreske dorpje en ontdek oude monumenten. Vanmiddag kun je een mooie wandeling over de kliffen maken. Tijdens deze tocht heb je bij goed weer zelfs uitzicht over Schotland.  

 

Dag 4, vrijdag: Wandelen in Glenariff Forest Park (ca. 16-18 km)

Trek je wandelschoenen maar aan want vandaag staat er een mooie hike op het programma. Onze tocht gaat door het Glenariff Forest Park met zijn spectaculaire bossen, watervallen en valleien. Aan het einde van de middag arriveren we weer in onze accommodatie in Cushendall.

 

Dag 5, zaterdag: Cushendall – Breen Forest – Wandeling Moyle Way naar Ballycastle (ca. 20 km)

We verlaten Cushendall en rijden naar het nabijgelegen Breen Forest. Hier start de wandeling die gaat over de ‘Moyle Way’ naar Ballycastle (20km). Je wandelt door een prachtig landschap dat rijk is aan rivieren, bossen en eeuwenoude monumenten. Eenmaal in Ballycastle aangekomen kun je moe maar voldaan terugkijken op een mooie  dag. De komende drie dagen verblijven we in het plaatsje Ballycastle dat aan de noordkust gelegen is.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag genieten we van een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst. 

 

Dag 7, maandag: Ballycastle – Carrick-a-rede – Ballitoy – Ballycastle (ca. 17 km)

Na het ontbijt maken we ons op voor een wandeling vanuit het hotel in Ballycastle naar de touwbrug van Carrick-a-rede bij Ballintoy (17km). Deze beroemde touwbrug verbindt het vasteland met Carrick-a-Rede eiland. Het eiland was een actieve zalmvisserij en al zo’n drie eeuwen lang wordt op deze plaats per touwbrug overgestoken. Durf jij het ook?

 

Dag 8, dinsdag: Ballycastle – Ballitoy – wandeling naar Giant Causeway (ca. 14 km)

Vanochtend vertrekken we naar Ballintoy Harbour waar we genieten van de mooie omgeving. We beginnen aan de wandeling over de Bushmill naar de beroemde Giant Causeway. Deze rotsformatie staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vanavond verblijven we in een accommodatie in de buurt van de rotsformatie.

 

Dag 9, woensdag: Bezoek Giant Causeway  

Na het ontbijt bezoeken we Giant Causeway. Er is op aarde slechts een handvol echt buitengewone landschappen; één hiervan is Giant’s Causeway!  Ruim 40.000 zeshoekige basaltzuilen steken tot 12 meter boven de zee uit. Geniet van dit fenomeen. Vanmiddag is het mogelijk om een Whiskey brouwerij te bezoeken. Tijdens een reis aan Noord-Ierland is dit natuurlijk een must. Ook kan vanmiddag een laatste wandeling in de omgeving gemaakt worden.

 

Dag 10, donderdag: Giant Causeway – Belfast – Amsterdam

We rijden naar Belfast waar we op het vliegtuig stappen terug naar Amsterdam. Einde van een bijzondere wandelreis.  

Accommodaties

Premier Hotel Belfast***

Of gelijkwaardig

Premier Hotel Belfast***

Of gelijkwaardig

terug

Hotel Co Antrim

Hotel in Cushendall (of gelijkwaardig)

Hotel Co Antrim

Hotel in Cushendall (of gelijkwaardig)

terug

Marine Hotel***

Hotel in Ballycastle 

Marine Hotel***

Hotel in Ballycastle 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Noord-Ierland 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Belfast retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per privé transfer naar begin- en eindpunt wandelingen
 • Bagagetransfer op dag 1, 3, 6 en 8
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 229,-
 • Eventuele toeristenbelasting
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief