Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen langs de Hanzesteden

Groepsrondreis | Riviercruise

Vaar mee langs de interessante Hanzesteden van Nederland. Vanuit Arnhem varen we een mooie route over de grote rivieren en leggen we aan in verschillende havens. Tijdens het eerste deel van de reis genieten we van interessante steden in Midden-Nederland zoals Enkhuizen en Lelystad. In de tweede helft bezoeken we onder andere Kampen, Hasselt, Zwolle, Deventer en Zutphen; historische Hanzesteden met een rijk verleden! Een afwisselende vaarreis, waarin het volop genieten is!

van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Nijmegen – Wijk bij Duurstede

Vanochtend maken we kennis met de gastvrije bemanning van de Horizon. Om circa 09.30 uur varen we weg uit Arnhem, over de Nederrijn en Waal, naar het mooie Nijmegen waar we even na de middag hopen aan te komen. Geniet van een heerlijke middag in deze gezellige stad, met de mooie St. Stevenskerk, het historische stadhuis en de gezellige winkelstraat. Aan het einde van de middag varen we verder naar Wijk bij Duurstede, waar we aanleggen voor de overnachting.

 

Dag 2, vrijdag: Wijk bij Duurstede – Hoorn – Enkhuizen

We zetten koers naar Hoorn, ook bekend als de stad van Jan Pieterszoon Coen en een oude VOC-stad. Vervolgens varen we verder naar Enkhuizen. In deze Noord-Hollandse vissersplaats kunt u een wandeling maken door het monumentale centrum of een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

 

Dag 3, zaterdag: Enkhuizen – Lelystad – Kampen

We varen verder en komen op tijd aan in Lelystad. Deze stad is bekend van de Bataviawerf, waar op dit moment een replica te zien is van de Zeven Provinciën. In de middag varen we door naar Hanzestad Kampen, waar we aanleggen aan de IJsselkade. Kampen is een gezellige stad, met vele kerken en interessante gebouwen en monumenten zoals de Nieuwe Toren, de oude stadspoorten en de Kamper Kogge.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

We liggen vandaag in Kampen. Uw reisleider verzorgt de zondagse dienst, of we bezoeken een lokale kerkdienst. De middag is vrij te besteden, u kunt een heerlijke wandeling langs de IJssel maken.

 

Dag 5, maandag: Kampen - Hasselt - Zwolle

Al vroeg varen we verder over de IJssel, naar de volgende Hanzestad, Hasselt. Dit is een kleine stad met een historische binnenstad met grachtengordel en vele rijksmonumenten. Geniet van de bijzondere sfeer in de smalle steegjes en authentieke winkels. Rond lunchtijd varen we verder naar Zwolle, waar we aan het begin van de middag aankomen. Dit is opnieuw een Hanzestad, met een gezellige historische binnenstad. U vindt hier de oude Sassenpoort, de Peperbus en de stadsgrachten. Het is bovendien de grootste winkelstad van Overijssel en heeft sfeervolle terrassen waar u heerlijk geniet van een kop koffie of een verfrissend biertje.

 

Dag 6, dinsdag: Zwolle – Deventer – Zutphen

Vanochtend zetten we koers naar de volgende Hanzestad, Deventer. Hier komen we in de loop van de middag aan, zodat u tijd hebt om kennis te maken met deze stad die bekend staat als een van de 5 oudste steden van Nederland. Proef ook zeker de bekende Deventer koek. In de stad hebben heel veel opgravingen plaatsgevonden waarbij veel Romeinse schatten zijn gevonden zelfs restanten van Romeinse muren. Ondanks dat Deventer een drukke en gezellige stad is, is het voor veel mensen verrassend hoeveel natuur er nog teru ge vinden is in de talloze stadsparken zoals het Worpplantsoen. U kunt heerlijk neerstrijken op een van de terrassen rondom de Brink, het grote stadsplein van Deventer. Hier zijn diverse monumentale panen te bezichtigen. Vlak voor het diner varen we weer verder naar de laatste Hanzestad van deze reis, Torenstad Zutphen. Maak na het diner een mooie wandeling langs de hofjes en fraaie historische panden. U waant zich hierdoor weer in de Middeleeuwen. De stad werd rijk door de handel in haring, boter en bier.

 

Dag 7, woensdag: Zutphen – Arnhem   

Tijdens het ontbijt worden de trossen losgegooid en kunt u nog genieten van het laatste stukje van deze reis. We varen terug naar ons startpunt, Arnhem.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag

Arnhem  inschepen

 

09.30 uur

Donderdag

Nijmegen

13.00 uur

 

Donderdag

Nijmegen

 

17.00 uur

Donderdag

Wijk bij Duurstede

20.30 uur

 

Vrijdag

Wijk bij Duurstede

 

06.30 uur

Vrijdag

Hoorn

14.00 uur

 

Vrijdag

Hoorn

 

18.30 uur

Vrijdag

Enkhuizen

20.00 uur

 

Zaterdag

Enkhuizen

 

07.00 uur

Zaterdag

Lelystad

09.00 uur

 

Zaterdag

Lelystad

 

13.00 uur

Zaterdag

Kampen

18.00 uur

 

Zondag

Kampen

 

 

Maandag

Kampen

 

06.30 uur

Maandag

Hasselt

09.30 uur

 

Maandag

Hasselt

 

12.30 uur

Maandag

Zwolle

14.00 uur

 

Dinsdag

Zwolle

 

07.30 uur

Dinsdag

Deventer

12.00 uur

 

Dinsdag

Deventer

 

17.00 uur

Dinsdag

Zutphen

19.00 uur

 

Woensdag

Zutphen

 

08.00 uur

Woensdag

Arnhem uitschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen langs de Hanzesteden 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension (beginnend met lunch op dag 1 en eindigend met lunch op de laatste dag)
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen, inclusief ontbijt de volgende dag 39,- per persoon
 • Optionele excursies
 • Eventuele bustransfer
 • Drankjes
 • Fooien

Huttoeslagen per persoon

Hoofddek:

2-persoonshut met douche/toilet                         95,-

1-persoonshut met douche/toilet                         245,-

 

Bovendek:

2-persoonshut met douche/toilet                         175,-

 

LET OP:

Voor deze reis werkt het kopje reisgenoten niet.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief