Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Middelburg, Vlissingen, Zeeland (4)
Varen door Zeeland

Varen door Zeeland

7 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

 

Een mooie vaarroute met het M.P.S. Horizon in het programma van Beter uit! Deze vaarreis brengt u naar glorierijke handels- en vissersplaatsen, monumentale steden en de grootste havenstad van Nederland. Bekende plaatsen als Dordrecht, Vlissingen, Middelburg en Rotterdam passeren de revue, maar ook het Zeeuwse Yerseke en het zilverstadje Schoonhoven worden  aangedaan. Vergeet onderweg niet te proeven van de streekproducten zoals boterbabbelaars en bolussen! We genieten samen van een ongedwongen vakantie, ontdekken de mooiste plaatsen in Zeeland en ontmoeten elkaar rond het christelijk geloof.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Dordrecht

Na de eerste kennismaking aan boord vertrekken we om circa 09.30 uur vanuit Arnhem. Stroomafwaarts via de Waal bereiken we Dordrecht, waar we aan het einde van de middag zullen afmeren. Ontdek één van de oudste steden van Nederland te voet of per paardentram!

 

Dag 2, vrijdag: Dordrecht – Yerseke

Al vroeg zetten we koers naar het Zeeuwse Yerseke waar we in de middag aan zullen komen. Yerseke is een prachtig dorp waar u het leven van de visserij proeft en beleeft. Dit is  het centrum van de Nederlandse  mossel- en oestercultuur.   

 

Dag 3, zaterdag: Yerseke – Vlissingen – Middelburg

We verlaten Yerseke  terwijl u van uw ontbijt aan het genieten bent en varen verder naar Vlissingen, waar we een paar uur later zullen aankomen. Wandel deze ochtend over de boulevard met een prachtig uitzicht over de Westerschelde en het Badstrand. U vindt hier tevens de Gevangentoren die vroeger onderdeel was van de Westpoort, één van de oude stadspoorten van Vlissingen. We varen verder door naar Middelburg met meer dan 1000 monumenten. Deze herinneren niet alleen aan de bloeiende vissersvaart, maar natuurlijk staat men hier ook stil bij de watersnoodramp van 1953. Bezienswaardig is onder meer het 12e eeuws Abdijcomplex, te herkennen aan de 89 meter hoge abdijtoren, de Lange Jan.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Middelburg liggen. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Middelburg – Rotterdam

Vroeg in de ochtend varen we verder naar Rotterdam. De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven, één van de belangrijkste havens ter wereld, een belangrijke rol speelt. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas welke gekenmerkt wordt door veel moderne architectuur. Het symbool van de stad is uiteraard de Euromast en vanaf de 185 meter hoge toren hebt u een prachtig uitzicht over Rotterdam.

 

Dag 6, dinsdag: Rotterdam – Schoonhoven – Wijk bij Duurstede

Tijdens het ontbijt vervolgen we onze tocht door het kenmerkende Hollandse landschap naar Schoonhoven, de zilverstad van Nederland. Een wandeling voert u langs de Oude Singel en de Haven naar de vele zilver- en sieradenwinkels in het oude kleine centrum.  Rond het middaguur verlaten we Schoonhoven en varen we naar Wijk bij Duurstede. Deze Middeleeuwse vestingstad heeft schitterende dijken en het kasteel Duurstede en de Ruysdaelmolen geven blijk van een rijke historie.

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om circa 14.00 uur weer afscheid van elkaar en van de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag

Arnhem  inschepen

 

09.30 uur

Donderdag

Dordrecht

16.30 uur

 

Vrijdag

Dordrecht

 

07.30 uur

Vrijdag

Yerseke

14.00 uur

 

Zaterdag

Yerseke

 

0700 uur

Zaterdag

Vlissingen

10.00 uur

 

Zaterdag

Vlissingen

 

13.00 uur

Zaterdag

Middelburg

15.00 uur

 

Zondag

Middelburg

 

 

Maandag

Middelburg

 

06.00 uur

Maandag

Rotterdam

15.00 uur

 

Dinsdag

Rotterdam

 

07.30 uur

Dinsdag

Schoonhoven

09.30 uur

 

Dinsdag

Schoonhoven

 

12.30 uur

Dinsdag

Wijk bij Duurstede

16.00 uur

 

Woensdag

Wijk bij Duurstede

 

09.00 uur

Woensdag

Arnhem uitschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
17-8-2017
Alle Leeftijden
Gert Roos
Dorothé Roos-Sijtema
Volgeboekt
€ 575
Prijsinformatie Varen door Zeeland - 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 39,-
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet.

 

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 185,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 255,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: 255,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief