Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen door Noord Nederland

Groepsrondreis | Riviercruise

Echt Hollands genieten!Maak tijdens deze reis kennis met de schitterende Nederlandse wateren. We varen naar Hanzestad Kampen, aan de monding van de IJssel, waar veel historische gebouwen bewaard zijn gebleven. Tevens zullen we afmeren in de beroemde kaasstad van ons land, Alkmaar. Ook Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum, het vissersplaatsje Medemblik en Wijk bij Duurstede met kasteel Duurstede staan op het programma. Kortom, een verwenweek waar u met veel plezier op zal terugkijken! Deze reis ook te boeken als fietscruise met een uitgestippeld fietsprogramma.

van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Kampen

De vriendelijke bemanning verwelkomt u aan boord van het MS Horizon! Om ca. 10.00 uur starten we de motoren en zetten we koers naar ons einddoel van vandaag, Kampen. Na het diner heeft u nog de gelegenheid om een wandeling te maken naar het nabijgelegen historische centrum van deze Hanzestad. U treft hier o.a. nog de resten van de oude stadsmuur en St. Nicolaaskerk.

 

Dag 2, vrijdag: Kampen – Enkhuizen – Medemblik

Tegen het middaguur komen we aan in de Noord-Hollandse vissersplaats Enkhuizen. Hier kunt u een wandeling maken door het centrum of een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum. We overnachten in het historische vissersplaatsje Medemblik.

 

Fietsroute van Enkhuizen naar Medemblik

De route begint bij de aanlegplaats van het schip in Enkhuizen. Deze haringstad heeft een pittoresk centrum dat wordt doorsneden door grachten en wordt omsloten door een vestingswal. U fietst langs het IJsselmeer richting Medemblik. Het is heerlijk fietsen langs het water. Geniet van de langsvarende boten en er zijn ook vele rustige plekjes om te picknicken. Bij Wevershoof komt u langs Molen de Hoop. Al in 1630 stond hier een molen maar deze werd in 1889 door een ander exemplaar vervangen. Deze molen werd in 2010 verkozen tot de mooiste molen van Noord-Holland. Het eindpunt van de route is bij de aanlegplaats van het schip in Medemblik, het oudste stadje van West-Friesland. Dit is te zien aan de prachtige gevels en aan Kasteel Radboud.

 

Dag 3, zaterdag: Medemblik – Alkmaar

Na het ontbijt zetten via het Noord Holland Kanaal koers naar de kaasstad Alkmaar. Op de oevers ziet u typisch Noord-Hollandse stolpboerderijen en vele windmolens. In Alkmaar kunt u leuk winkelen in de diverse winkelstraten of  het kaasmuseum in de Waag bezoeken.

 

Fietsroute van Medemblik naar Alkmaar

De route voert u door weilanden met smalle slootjes, veel molens en mooie vergezichten naar de kaasstad Alkmaar. U fietst over dijkjes met mooie uitzichten en door kleine dorpjes. Onderweg passeert u vele molens waaronder de Koggemolen en de Vier Winden molen in Opmeer. Ook de bijzondere Klokkenstoel van Heerhugowaard is een bezoek waard. Wanneer u de imposante molen ’t Roode Hert’ ziet, weet u dat u de bestemming bereikt hebt.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Alkmaar liggen en zal de reisleider de samenkomst verzorgen. In de middag kunt u bijvoorbeeld een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Fietsroute rondje Alkmaar en Bergen (optioneel op zondag)

Verken de gezellige hofjes van Alkmaar, fiets langs de oude grachten en ontdek de nauwe straatjes. In het historische centrum is nog een oude sfeer door de vele monumenten die de stad rijk is. Wanneer u de duinen in fietst ontluikt zich een uizicht over de Noordzee voor u. In het uitgestrekte landschap van akkers, duinen, bossen en heide is het heerlijk fietsen. Met een beetje geluk ziet u hier een zandhagedis tussen de duinen scharrelen of hoort u een fazant of nachtzwaluw fluiten. Bovendien kunt u in deze omgeving genieten van prachtige orchideeën en meer dan achthonderd verschillende paddenstoelen. 

 

Dag 5, maandag: Alkmaar – Zaandam

We meren af in Zaandam, in het hart van de Zaanstreek. De Zaanse Schans is een echte bezienswaardigheid met zijn typisch Zaanse huizen (alle van hout!), molens en gebouwen vormen een waar openluchtmuseum. Ook vindt u hier de eerste winkel van Albert Heijn uit 1887.

 

Fietsroute van Alkmaar naar Zaandam

Vandaag fietst u door polders langs rivieren en wateren zuidwaarts naar Zaandam. Het Uitgeestermeer geeft een goede gelegenheid voor een welverdiende rustpauze met een prachtig uitzicht. U kunt ook het Fort bij Marken Binnen bezoeken, waar u langskomt. Ook voert deze route u langs een van Nederlands bekendste bezienswaardigheden; de Zaanse Schans.

 

Dag 6, dinsdag: Zaandam – Utrecht  – Wijk bij Duurstede

In de loop van de middag komen we aan in Wijk bij Duurstede. Dit middeleeuwse vestingstadje heeft schitterende dijken en het kasteel Duurstede en de ‘Ruysdaelmolen’ geven blijk van een rijke historie.

 

Fietsroute van Utrecht naar Wijk bij Duurstede

Van Utrecht tot aan Wijk bij Duurstede volgt u de rivier de Kromme Rijn. U komt langs Fort Rhijnauwen, gelegen in de Amelisweerd, een prachtige omgeving! Geniet hier van de natuur en de rust, en dat zo dichtbij de grote stad! De Kromme Rijn volgend komt u door en langs gezellige kleine plaatsjes als Bunnik, Odijk, Cothen en Werkhoven en uiteindelijk op uw eindbestemming; Wijk bij Duurstede. 

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

Helaas nadert het einde van onze reis. Via de Nederrijn is Arnhem al spoedig in zicht. Om ca. 14.00 uur meren we af en nemen we afscheid. Op eigen gelegenheid keert u huiswaarts.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag

Arnhem inschepen

 

10.00 uur

Donderdag

Kampen

17.00 uur

 

Vrijdag

Kampen

 

06.00 uur

Vrijdag

Enkhuizen

10.00 uur

 

Vrijdag

Enkhuizen

 

13.00 uur

Vrijdag

Medemblik

15.00 uur

 

Zaterdag

Medemblik

 

09.00 uur

Zaterdag

Alkmaar

16.00 uur

 

Zondag

Alkmaar

 

 

Maandag

Alkmaar

 

09.00 uur

Maandag

Zaandam

12.30 uur

 

Dinsdag

Zaandam

 

09.00 uur

Dinsdag

Utrecht

13.00 uur

 

Dinsdag

Utrecht

 

13.30 uur

Dinsdag

Wijk bij Duurstede

15.30 uur

 

Woensdag

Wijk bij Duurstede

 

09.00 uur

Woensdag

Arnhem uitschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen door Noord Nederland 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension (beginnend met lunch op dag 1 en eindigend met lunch op de laatste dag)
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Eventuele bustransfer
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Huttoeslagen per persoon

Hoofddek:

2-persoonshut met douche/toilet                         95,-

1-persoonshut met douche/toilet                         245,-

 

Bovendek:

2-persoonshut met douche/toilet                         175,-

 

LET OP:

Voor deze reis werkt het kopje reisgenoten niet.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief