Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen door het Groene Hart

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Maak tijdens deze reis kennis met de schitterende Nederlandse wateren en het Groene Hart; Nederland op z’n mooist! We varen naar Hanzestad Kampen, gelegen aan de monding van de IJssel, waar veel historische gebouwen bewaard zijn gebleven. Ook Gouda, bekend van de kaas en stroopwafels, hoofdstad Amsterdam met haar eeuwenoude grachtengordel en prachtige grachtenpanden, en de karakteristieke vestingstad Gorinchem staan op het programma. Kortom, een verwenweek waar u met veel plezier op zult terugkijken!

 

Highlights

 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Kampen

De vriendelijke bemanning verwelkomt u aan boord van het M.P.S. Horizon! Om circa 09.30 uur starten de motoren en zetten we koers naar ons einddoel van vandaag, Kampen. Na het diner is er de gelegenheid om een wandeling te maken naar het nabijgelegen historische centrum van deze Hanzestad. U treft hier onder andere de resten van de oude stadsmuur en de St. Nicolaaskerk aan.

 

Dag 2, vrijdag: Kampen – Amsterdam – Nieuwe Meer

Al vroeg in de ochtend zetten we koers naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Maak een mooie wandeling over de eeuwenoude en wereldberoemde grachtengordel met daaraan prachtige authentieke panden. ’s Middags kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen een bezoek te brengen aan het zeer bekende Rijksmuseum of het Anne Frankhuis. Of slenter door de karakteristieke volkswijk de Jordaan en ga winkelen in de Negen Straatjes. Uiteraard kunt u ook een rondvaart door de grachten maken of het centrum van de stad verkennen.  ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner aan boord van het schip. Later op de avond varen we verder naar onze volgende bestemming; Nieuwe Meer.

 

Dag 3, zaterdag: Nieuwe Meer – Alphen aan den Rijn – Gouda

Nederland op z’n mooist! We varen dwars door het Groene Hart naar Alphen aan den Rijn gelegen aan de Oude Rijn. Geniet van de bijzondere sfeer in de smalle steegjes en authentieke winkels. Na de lunch gaan we verder naar de kaasstad Gouda waar de oude gevels rondom het marktplein een lust voor  het oog zijn. Proef hier ook de Goudse stroopwafels! Gouda is een prachtige historische stad middenin het Groene Hart. De stad is ontstaan in de Middeleeuwen, op de plaats waar de Gouwe en de Hollandse IJssel samenvloeien. Gouda is altijd een rijke stad geweest en dit is nog steeds merkbaar als u een wandeling maakt door het centrum. Het stadshuis en de Sint-Janskerk zijn hier goede voorbeelden van.

 

 Dag 4, zondag: Gouda

Vandaag blijven we in Gouda liggen en zal de reisleider de samenkomst verzorgen of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Gouda – Gorinchem

Van Gouda varen we verder naar Gorinchem, waar we na de lunch zullen aanmeren. Gorinchem is een vestingstad en is gelegen aan twee rivieren. De rivier de Merwede en de Linge geven het karakteristieke uiterlijk aan de stad. Tijdens een stadswandeling komt u erachter hoe veelzijdig de stad is of u kunt Slot Loevestein bezoeken, die met een speciale veerdienst te bereiken is.

 

Dag 6, dinsdag: Gorinchem – Grave

We zetten koers naar Grave, een vestingstad aan de Maas, met tal van historische woonhuizen, enkele kerken, overblijfselen van militaire activiteiten en de Maaskade. De stad Grave en de omliggende kerkdorpen zijn omgeven door pittoreske landschappen en prachtige bossen. Bezienswaardig is de Maaspoort, van waaruit men vroeger naar het aan de overkant van de rivier de Maas gelegen kroonwerk Coehoorn of Nijmegen kon gaan. Grave werd destijds vooral bevoorraad via het water en de Maaspoort speelde hierin een grote rol.

 

Dag 7, woensdag: Grave – Arnhem

De laatste dag van de vaarreis is aangebroken en tijdens het ontbijt vertrekken we naar het beginpunt van onze reis, Arnhem. Hier zullen we rond 14.00 uur uitschepen.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 13 september 2018

Arnhem

 

9:30 uur

Donderdag 13 september 2018

Kampen

16:30 uur

 

Vrijdag 14 september 2018

Kampen

 

7:00 uur

Vrijdag 14 september 2018

Amsterdam

14:00 uur

 

Vrijdag 14 september 2018

Amsterdam

 

23:00 uur

Vrijdag 14 september 2018

Nieuwe Meersluis

2:00 uur

 

Zaterdag 15 september 2018

Nieuwe Meersluis

 

7:30 uur

Zaterdag 15 september 2018

Alphen aan den Rijn

10:30 uur

 

Zaterdag 15 september 2018

Alphen aan den Rijn

 

14:30 uur

Zaterdag 15 september 2018

Gouda

17:30 uur

 

Zondag 16 september 2018

Gouda hele dag

   

Maandag 17 september 2018

Gouda

 

7:00 uur

Maandag 17 september 2018

Gorinchem

14:00 uur

 

Dinsdag 18 september 2018

Gorinchem

 

7:00 uur

Dinsdag 18 september 2018

Grave

15:00 uur

 

Woensdag 19 september 2018

Grave

 

9:00 uur

Woensdag 19 september 2018

Arnhem

14:00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Varen door het Groene Hart - 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 35,-
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet.

 

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 185,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 255,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 255,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief