Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

shutterstock_23063062
Kerst in
Valkenburg

Kerst in Valkenburg

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Eigen vervoer

Te midden van het glooiende heuvellandschap in het altijd gezellige Limburg, ligt de vestingstad Valkenburg. Wandel over de kinderkopjes door de pittoreske straten naar de oude burcht of breng een bezoek aan de authentieke Kerstmarkt in één van de mergelgrotten waar Valkenburg bekend om staat. Laat je verrassen door de vele activiteiten in de Kerstperiode of ontspan in de wellness van de Thermen 2000. In het Bourgondische Limburgse land is het voor iedereen genieten. Gezelligheid en saamhorigheid staan hier voorop, alle ingrediënten voor een heerlijk Kerstfeest!

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Aankomst Valkenburg
Per eigen vervoer of met de trein is Valkenburg gemakkelijk te bereiken. Onze reisleider ontvangt je in het hotel en geeft informatie over de planning voor deze eerste dag. De meeste Kerstmarkten zijn vandaag nog geopend. Ontdek in de verschillende mergelgrotten de leukste kraampjes met koopwaar en lekkernijen. ’s Avonds zal de reisleider een voorstel doen om gezamenlijk te dineren in een restaurant in het centrum van Valkenburg (exclusief) en is er volop gelegenheid om elkaar te leren kennen.

 

Dag 2, zaterdag: Maastricht – Valkenburg

Vlak bij Valkenburg ligt de prachtige stad Maastricht. Struin door de winkelstraten en wandel over het Vrijthofplein. Elk jaar staat hier de schaatsbaan. Met een glaasje glühwein of warme chocomel om warm te blijven is het heerlijk om te kijken naar alle mensen op het ijs. Met Kerstmarkten op verschillende pleinen door de stad is er genoeg te beleven. Liever in Valkenburg blijven? Dat kan natuurlijk ook! Een echte aanrader is het wandelen van de Route d’Amuse waarbij op verschillende locaties een hapje (amuse) kan worden gehaald (circa 12,- per persoon). ’s Avonds eten we opnieuw in een restaurant in Valkenburg (exclusief).

 

Dag 3, zondag: Eerste Kerstdag

Vandaag bezoeken we indien mogelijk een lokale kerkdienst of de reisleider verzorgt een samenkomst en vieren we de geboorte van Jezus. Na de kerkdienst drinken we een koffie of thee met gebak. De lunch en het diner zijn voor ons geregeld in het hotel. Het wordt een fijne dag om samen door te brengen, of trek er op uit in de omgeving voor een mooie wandeling.

 

Dag 4, maandag: Tweede Kerstdag

Deze Tweede Kerstdag is vrij in te delen. De reisleider zal een voorstel doen voor verschillende wandelmogelijkheden. In het hotel zijn er ook enkele fietsen te huur. Opnieuw is een smakelijk lunch inbegrepen, waarna het mogelijk is om te ontspannen in het hotel. Liever eropuit in de omgeving? Maak dan een stop bij het drielandenpunt van Nederland, Duitsland en België op de Vaalserberg . Gezamenlijk sluiten we de dag af met een diner in het hotel.

 

Dag 5, dinsdag: Valkenburg – vertrek   

Na een aantal schitterende dagen in vestingstad Valkenburg aan de Geul is de laatste dag aangebroken. Na het ontbijt nemen we de gondel om bij de Wilhelminatoren te komen, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de omgeving. In de Wilhelminagroeve zijn levensgrote zandsculpturen te bezichtigen, waarbij muziek en licht de sculpturen nog extra laten uitkomen. (combinatieticket circa 9,- per persoon). In de middag nemen we afscheid van elkaar en gaan we op eigen gelegenheid naar huis.

Accommodaties

Hotel Valkenburg

Het Fletcher Hotel Valkenburg is centraal gelegen, waardoor de burcht en de grotten op loopafstand...

Hotel Valkenburg

Het Fletcher Hotel Valkenburg is centraal gelegen, waardoor de burcht en de grotten op loopafstand te bereiken zijn. Het treinstation bevindt zich op circa 800 meter. Uit Oud-Limburgs rood opgetrokken en voorzien van oude mergelstenen maakt dat het hotel een bijzondere uitstraling heeft. Het hotel beschikt lounge met openhaard, een bar, lift, tuin en gratis parkeergelegenheid. Wifi is kosteloos in het gehele hotel. In het restaurant van het hotel genieten we op Eerste en Tweede Kerstdag van een heerlijk diner. De overige avonden dineren we in het centrum.

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie - Kerst in Valkenburg 5 dagen

Inbegrepen

  • Overnachting in tweepersoonskamer
  • Ontbijt op dag 1, 2 en 5
  • Kopje koffie/ thee met gebak op Eerste Kerstdag
  • Volpension op Eerste en Tweede Kerstdag
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 99,-
  • Toeristenbelasting circa 2,- per persoon en per dag (ter plaatste te betalen)
  • Entreegelden
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief