Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Gelderland

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Eigen vervoer

Nieuw in ons aanbod kerstreizen is Kerst in Gelderland. Het Rijk van Nijmegen heeft veel te bieden. U kunt urenlang rondslenteren door de binnenstad van Nijmegen, lekker shoppen of meer te weten komen over de rijke historie van de stad en omgeving. In de directe omgeving kunt u, al fietsend of wandelend, genieten van de spectaculaire natuur in een van de vele ruige natuurgebieden. Maar ook het hotel zelf biedt een ontspannen sfeer om van de kerstdagen te genieten. Ook deze kerst viert u samen met Beter Uit!

 

Bestemming

Eropuit…

Samen met uw reisleider en de andere deelnemers wordt er een programma samengesteld.

In het Rijk van Nijmegen is er ’t allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Zo is er enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, met ruige  natuurgebieden zoals de Ooijpolder en de Millingerwaard. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen. Haal de wandelschoenen maar tevoorschijn, want het Rijk van Nijmegen staat bekend als ideaal wandelgebied. Het grootste wandelevenement ter wereld, de Vierdaagse, wordt niet voor niets in het Rijk van Nijmegen gehouden!


Ook voor mooie fietsroutes bent u in het Rijk van Nijmegen op de goede plek. Het weidse en grotendeels ongerepte gebied in het Rijk van Nijmegen biedt fietsers prachtige tochten over slingerende dijken, door bossen en over heuvels. De eeuwenoude boerderijen herinneren aan vervlogen tijden. Onderweg een keertje van de fiets afstappen? Doe dit dan vooral tijdens de Wijnroute in Groesbeek en bezoek een wijnhoeve of –gaard. Groesbeek mag namelijk zich met trots hèt Wijndorp van Nederland noemen.

Nijmegen
Bezoek Nijmegen en verplaats u in het verleden van de oudste stad van het land. U vindt hier prachtige historische gebouwen, parken en musea. De spannende geschiedenis van de stad beleeft u in Museum het Valkhof waar een belangrijke collectie Romeinse archeologie is te zien. In de omgeving van Nijmegen is ook genoeg te beleven als het gaat om cultuur en historie, breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Afrika Museum, Museumpark Oriëntalis of het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. De verschillende gemeentes in het Rijk van Nijmegen hebben allemaal wel iets te bieden als het gaat om historie.  Zo is de gemeente Beuningen één en al geschiedenis, met als hoofdattractie Kasteel van Blanckenburgh. Ook in gemeente Heumen herbeleeft u de Romeinse tijd door de verschillende verhalen en legendes, ruïnes en monumenten.

Kleve
Kleve is een stad met een lange historie. Al in het jaar 1020 wordt de Schwanenburg in kloosterannalen genoemd. Het kasteel was eigendom van de Hertogen van Kleef. Een deel van het gebouw doet nu dienst als kantongerecht en rechtbank. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Schwanenturm. In de toren is het geologisch museum gevestigd. De collectie bestaat uit gesteenten en paleontologische vondsten uit de Rijn – Maasdelta en geeft een indruk van de flora en fauna in de prehistorie. Een bijzonder onderdeel van de collectie is de imposante mammoetschedel die een beeld geeft van de grootte van dit uitgestorven dier. Vanuit de toren kan men genieten van een geweldig uitzicht over de omgeving van de Niederrhein tot ver in Nederland.

 

Kleve heeft ook nog twee bijzondere musea met unieke collecties. In het voormalige kuurhotel tegenover het park is het museum Museum Kurhaus Kleve gevestigd. Naast wisselende exposities zijn hier ook werken te bewonderen van de Duitse beeldhouwer, schilder en graficus Ewald Mataré die een van de belangrijkste kunstenaars is van het museum. Ook van zijn beroemde leerling Joseph Beuys is een kleine collectie te zien. Dat er werken van Beuys in Kleve te zien zijn is geen toeval. Joseph Beuys groeide op in Kleve en had na zijn studie aan de kunstacademie in Düsseldorf in de jaren vijftig in het museum zijn atelier. In het centrum van Kleve bevindt zich het museum van de Nederlandse romantische landschapsschilder Barend Cornelis Koekkoek. Koekkoek woonde in Kleve vanaf 1834 en verkoos Kleve als verblijfplaats vanwege de prachtige vergezichten over het Rijndal. Hij liet er een architectonisch paleisje bouwen waarin nu het museum Haus Koekkoek is gevestigd. Dit museum heeft naast de werken van Koekkoek ook werken van andere landschapsschilders en kunstwerken die te maken hebben met de geschiedenis van Kleve.

Accommodaties

Parkhotel Val Monte**** - Berg en Dal

Mocht u even helemaal tot rust willen komen en genieten tijdens de feestdagen dan is Parkhotel Val...

Parkhotel Val Monte**** - Berg en Dal

Mocht u even helemaal tot rust willen komen en genieten tijdens de feestdagen dan is Parkhotel Val Monte de ideale uitvalsbasis. Het is gelegen in een veelzijdige omgeving. Zo is natuurgebied De Millingerwaard ideaal voor een unieke fiets- en wandeltocht. Bovendien ligt de karakteristieke stad Nijmegen op steenworp afstand van het hotel. In het restaurant geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijt en (kerst)diner. De verschillende gerechten worden met passie door de keukenbrigade bereid. De wellnessfaciliteiten en het overdekte zwembad van het hotel zorgen voor een heerlijk en ontspannen verblijf.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst in Gelderland 6 dagen

Inbegrepen

 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Eén keer glas bubbels met canapé
 • Driegangen diner op 22 en 23 december
 • Koffie met gebak op 24 december
 • Viergangen diner  op 24 december
 • Vijfgangen diner  met bijpassend wijnarrangement op 25 en 26 december
 • Lunch/brunch op 25 en 26 december
 • Kerstpresentje
 • Muzikale omlijsting tijdens het kersdiner op 1e en 2e Kerstdag
 • Toeristenbelasting
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 89,-
 • Vervoer naar het hotel
 • Fiets- en E-bikeverhuur
 • Entreegelden
 • Drankjes en overige maaltijden

Overige informatie 

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 10 personen.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief