Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

shutterstock_164763785
Kerst in Drenthe

Kerst in Drenthe

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Eigen vervoer

Geniet deze kerstdagen van het mooie Drenthe, een provincie rijk aan cultuur en natuurschoon. Ervaar de rust en de ruimte die hier te vinden is en bewonder het (besneeuwde) kerstlandschap. Bossen en heidevelden worden afgewisseld door landelijke dorpen met oude kerkjes. Vanuit ons hotel hebben  we volop de mogelijkheid voor mooie uitstapjes in de omgeving zoals een bezoek aan museumdorp Orvelte, het Hunebedcentrum in Borger of een indrukwekkend bezoek aan voormalig kamp Westerbork. Ook deze kerst vier je samen met Beter-uit!

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Aankomst Hoogeveen

De vakantie begint in het gezellige Hoogeveen, waar je op eigen gelegenheid naar toe kunt reizen. Onze reisleider zal iedereen verwelkomen, waarna we een wandeling maken door het dorp. ’s Avonds dineren we in het hotel en is er gelegenheid om verder met elkaar kennis te maken.

 

Dag 2, zaterdag: Herinneringskamp Westerbork of Orvelte

Op deze dag voor kerst trekken we er graag op uit. Er zijn verschillende uitstapjes mogelijk in de omgeving waarvan Herinneringskamp Westerbork er één van is. Hier worden de slachtoffers en de overlevenden van het kamp in herinnering gehouden met monumenten, reconstructies van de barakken en een museum, waar diverse voorwerpen tentoongesteld worden.  Een andere mogelijkheid is het sfeervolle museumdorp Orvelte. In verschillende winkeltjes met oude ambachten als een kaasmakerij, klompenmakerij en een bijvoorbeeld een nostalgische snoepwinkel herleven oude tijden. Een echte aanrader!

 

Dag 3, zondag: Eerste Kerstdag

Op deze Eerste Kerstdag bezoeken we een lokale kerkdienst of vieren we gezamenlijk in het hotel de geboorte van Jezus. Na de dienst drinken we gezamenlijk een kopje koffie. Met een heerlijke lunch en diner is de kerstsfeer helemaal compleet! Kerst vier je samen en dat maakt deze reis zo gezellig.

 

Dag 4, maandag: Tweede Kerstdag

In de omgeving zijn verschillende wandelingen te maken. Zo is in Echten een prachtige boswandeling te maken of bezoek het grotere natuurgebied Dwingelderveld, één van de grootste natte heide gebieden met een bonte variatie aan planten en dieren. In het hotel is het mogelijk om lekker te genieten van deze vrije dag met een boek of juist actief op de bowlingbaan. Ook vandaag is zijn de lunch en het diner weer geregeld.

 

Dag 5, dinsdag: Hunebedden Borger – vertrek

Na het ontbijt staat er nog een uitstapje op het programma voor de liefhebbers. In het interessante  Hunebedcentrum in Borger is er veel te lezen en te zien over de eerste boeren die zich in Drenthe vestigden. Daarnaast zijn de Hunebedden, de stenen grafmonumenten, nog steeds te bezoeken. Na dit bezoek nemen we afscheid van elkaar en reist een ieder op eigen gelegenheid terug naar huis. Dit is een vakantie vol historie en fijne feestdagen om op terug te kijken.

Accommodaties

Hotel Hoogeveen***

Op een rustige locatie ligt het gezellige Hotel Hoogeveen, omgeven door een ruime mooie tuin met...

Hotel Hoogeveen***

Op een rustige locatie ligt het gezellige Hotel Hoogeveen, omgeven door een ruime mooie tuin met vijver. Het hotel beschikt over een brasserie waar je terecht kunt voor een kopje koffie en een sfeervol restaurant “De Rozentuin”.  Hier worden internationale gerechten en seizoensgebonden specialiteiten geserveerd. Bij de bar en de open haard is het gezellig en warm, een ideale plek om een drankje te nuttigen. Ook beschikt het hotel over een eigen bowlingcentrum met 10 banen, gratis wifi en kostenloze parkeermogelijkheden. De kamers zijn comfortabel ingericht met televisie, telefoon, badkamer met douche en een zitje.

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie - Kerst in Drenthe 5 dagen

Inbegrepen

  • Halfpension
  • Lunch op 25 en 26 december
  • Kerstdiners op 25 en 26 december
  • Onbeperkt koffie en thee
  • Toeristenbelasting
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 85,-
  • Entreegelden
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief