Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Drenthe

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Eigen vervoer

Geniet deze kerstdagen van het mooie Drenthe, een provincie rijk aan cultuur en natuurschoon. Ervaar de rust en de ruimte die hier te vinden is en bewonder het (besneeuwde) kerstlandschap. Bossen en heidevelden worden afgewisseld door landelijke dorpen met oude kerkjes. Vanuit ons hotel hebben we volop de mogelijkheid voor mooie uitstapjes in de omgeving zoals een bezoek aan Vestingstad Bourtange, het Hunebedcentrum in Borger of een indrukwekkend bezoek aan voormalig kamp Westerbork. Ook deze kerst viert u samen met Beter Uit!

Bestemming

Eropuit…
Samen met uw reisleider en de andere deelnemers kunt u een programma voor deze week samenstellen, maar u kunt er natuurlijk ook zelf op uit trekken. Op een klein half uur rijden vindt u het herinneringskamp Westerbork. Hier worden de slachtoffers en de overlevenden van het kamp in herinnering gehouden met monumenten, reconstructies van de barakken en een museum, waar diverse voorwerpen tentoongesteld worden.  In het Hunebedcentrum in Borger  leert u meer over de stenen grafmonumenten en het leven van de eerste boeren die zich in Drenthe vestigden. Een andere mogelijkheid is het sfeervolle museumdorp Orvelte. In verschillende winkeltjes met oude ambachten als een kaasmakerij, klompenmakerij en een bijvoorbeeld een nostalgische snoepwinkel herleven oude tijden. Een echte aanrader!

 

Ook zeker de moeite waard om te bekijken is de vestingstad Bourtange, vlakbij de Duitse grens. Bourtange was tussen 1593 en 1851 een belangrijk verdedigingswerk en tegenwoordig is de vesting in ere hersteld en geopend voor bezoekers. Bezoek de stad met een historische molen, authentieke huisjes, een kerk en verschillende musea. Voor de fiets- en wandelliefhebbers zijn er vele routes in de omgeving uitgezet. Breng een bezoek aan natuurgebied Dwingelderveld, één van de grootste natte heide gebieden met een bonte variatie aan planten en dieren.  Maar u kunt bijvoorbeeld ook de hoogte in en het Boomkroonpad in Drouwen bewandelen langs de toppen van de bomen. Vanaf het hotel kunt u ook meerdere musea met vaste en wisselende tentoonstellingen bezoeken, zoals het Groninger Museum, het Drents museum in Assen en het museum de Buitenplaats in Eelde.

Accommodaties

Hotel Hoogeveen***

Op een rustige locatie ligt het gezellige Hotel Hoogeveen, omgeven door een ruime mooie tuin met...

Hotel Hoogeveen***

Op een rustige locatie ligt het gezellige Hotel Hoogeveen, omgeven door een ruime mooie tuin met vijver. Het hotel beschikt over een brasserie waar je terecht kunt voor een kopje koffie en een sfeervol restaurant “De Rozentuin”.  Hier worden internationale gerechten en seizoensgebonden specialiteiten geserveerd. Bij de bar en de open haard is het gezellig en warm, een ideale plek om een drankje te nuttigen. Ook beschikt het hotel over een eigen bowlingcentrum met 10 banen, gratis WiFi en kostenloze parkeermogelijkheden. De kamers zijn comfortabel ingericht met televisie, telefoon, badkamer met douche en een zitje.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst in Drenthe 5 dagen

Inbegrepen

  • Halfpension
  • Lunch op 25 en 26 december
  • Kerstdiners op 25 en 26 december
  • Kerstavond: Koffie en thee met gebak
  • Toeristenbelasting
  • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 89,-
  • Entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief