Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Delft

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Eigen vervoer

Altijd al eens de Kerstdagen door willen brengen in de mooie, historische stad Delft? Dan is deze prachtige reis een aanrader. Delft is de stad van Delfts Blauw, Oranje, Vermeer en prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook de stad van winkelen, gezellige verwarmde terrassen en Bourgondisch eten en drinken. Het is centraal gelegen in Zuid-Holland en goed bereikbaar per trein of eigen vervoer. Het centrum van Delft leent zich perfect voor heerlijke wandelingen langs de grachten en eeuwenoude  panden. Gezamenlijk vieren we de Kerstdagen en zullen we Delft gaan verkennen. Het hoogtepunt van deze reis is het prachtige concert op Kerstavond van het Christelijk Gemengd Koor Immanuël onder leiding van dirigent Peter Burger in de historische Nieuwe Kerk van Delft.

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 23 december 2016

Vandaag begint deze mooie reis! Het vervoer naar het hotel is op eigen gelegenheid. Op slechts vijf minuten lopen vanaf het hotel is er een parkeergarage. Het station van Delft ligt op tien minuten wandelen van het hotel. Omdat het hotel in het centrum is gelegen, zullen we de auto of het openbaar vervoer tijdens deze reis waarschijnlijk niet nodig hebben. Bij aankomst in het hotel zal de Beter-uit reisleider u welkom heten en wegwijs maken. De middag is ter vrije besteding. U kunt de stad alvast gaan verkennen of de reis ontspannen beginnen met een kopje koffie in het hotel. ’s Avonds kunnen we elkaar beter leren kennen en genieten van een heerlijk diner in ons hotel.

 

Dag 2, zaterdag 24 december 2016

Delft is heel goed te voet te ontdekken, het oude centrum is niet zo groot. Dus dat gaan we vandaag met elkaar doen! Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfts Blauw. In de tijd van de VOC zo'n 400 jaar geleden, komen de pottenbakkers van Delft in aanraking met Chinees porselein en besluiten dit in blauw en wit te beschilderen. Het is een gewild souvenir en in iedere prijsklasse en veel winkels te koop. Er zijn verschillende porseleinmusea te bezoeken. Delft en de Oranjes zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. In de Nieuwe Kerk aan de Markt bevindt zich de Koninklijke Grafkelder van het Koningshuis en het Sint Aghataklooster was het voormalig woonhuis van Willem van Oranje. Tegenwoordig is hier het Museum Prinsenhof gevestigd. Samen met de reisleider zullen we een mooie stadswandeling maken waarbij u kunt genieten van de prachtige grachten en eeuwenoude gebouwen. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. We kunnen als groep een restaurant opzoeken, maar zelf op zoek gaan naar een leuke eetgelegenheid is natuurlijk ook mogelijk.

 

Vanavond zullen we een prachtige avond beleven in de Nieuwe Kerk van Delft. In deze prachtige en historische kerk zullen we een Kerstnachtdienst meemaken. Tijdens deze dienst zal het Christelijk Gemengd Koor Immanuël uit Katwijk aan Zee haar medewerking verlenen. Dit koor wordt begeleid door dirigent Peter Burger, voor velen een bekende naam. We zullen genieten van de liederen die het koor ten gehore gaat brengen en we kunnen meezingen tijdens de samenzang. Dit is een mooi begin van de Kerstdagen!

 

Dag 3, zondag 25 december 2016: Eerste Kerstdag

Vandaag  is het Eerste Kerstdag en vieren we gezamenlijk de geboorte van Jezus. Indien mogelijk wordt er een lokale dienst bijgewoond of zal de reisleider een samenkomst verzorgen. Nadien staat er in het hotel een heerlijke lunch voor ons klaar. De middag is ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken door de stad of ontspannen in uw mooie kamer. We krijgen in ons hotel een uitgebreid viergangendiner aangeboden en we zullen de avond gezellig met elkaar doorbrengen.

 

Dag 4, maandag 26 december 2016: Tweede Kerstdag

Na het ontbijt kunnen we als groep samenkomen. Ook vandaag kunnen we in het hotel weer genieten van een lekkere lunch. In Delft raak je niet snel uitgekeken, dus ’s middags kunnen we met elkaar de stad weer in gaan. Zo is er het prachtige Stadhuis aan de Markt met indrukwekkende zalen. We kunnen ook een bezoek brengen aan Vermeer Centrum Delft. Dit is een ontdekkingstocht door het leven, werk en de stad van de 17e eeuwse schilder Johannes Vermeer. We zien de prachtige schilderijen. Johannes Vermeer ligt begraven in de Oude Kerk in Delft. Deze kerk kunnen we ook bezoeken. Om deze reis met elkaar af te sluiten zullen we ’s avonds genieten van een heerlijk driegangendiner in ons hotel.

 

Dag 5, dinsdag 27 december 2016

Vandaag is het helaas tijd om uit te checken en afscheid van elkaar te nemen. Het is nog wel een aanrader om een bezoek te brengen aan onze Hofstad Den Haag of het moderne Rotterdam. Beide plaatsen liggen op nog geen kwartier reizen. Maak in Den Haag een wandeling richting de Hofvijver en het Binnenhof en drink een kopje koffie bij Het Gouden Hoofd. In Rotterdam is de nieuwe markthal een must om te bezoeken. Dit moderne bouwwerk is bijzonder en kleurrijk en hier zijn de lekkerste delicatessen te koop.

Accommodaties

Hotel Johannes Vermeer***

De naam van dit hotel verwijst naar één van de bekendste inwoners van Delft, de beroemde schilder...

Hotel Johannes Vermeer***

De naam van dit hotel verwijst naar één van de bekendste inwoners van Delft, de beroemde schilder Johannes Vermeer. Die woonde in de 17e eeuw aan de Markt. Er is sinds die tijd veel veranderd, maar Delft heeft zijn pittoreske karakter uit de tijd van Vermeer behouden. Dit is nog steeds goed te ervaren! Hotel Johannes Vermeer is een karakteristiek hotel, gevestigd in een oude sigarenfabriek in het centrum van Delft. Het hotel beschikt over ruime en luxe kamers met een badkamer met bad en/of douche en toilet en gratis draadloos internet. Het heerlijke ontbijt biedt een grote verscheidenheid aan producten en staat garant voor een energiek begin van de dag. We dineren driemaal in  de charmante Brasserie. Op Eerste en Tweede Kerstdag zal er een feestelijk Kerstdiner geserveerd worden. En omdat er op loopafstand van het hotel ook diverse restaurants te vinden zijn, is er op 24 december eigen gelegenheid om te dineren.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst in Delft 5 dagen

Inbegrepen

  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • Ontbijt
  • Lunch op Eerste en Tweede Kerstdag
  • Driegangendiner op dag 1 en Tweede Kerstdag
  • Viergangendiner op Eerste Kerstdag
  • Kerstnachtdienst Christelijk Gemengd Koor Immanuël in de Nieuwe Kerk te Delft
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Vervoer
  • Toeslag éénpersoonskamer 160,-
  • Lunch en diner op 24 december
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief