Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen naar Gent en Kinderdijk

Groepsrondreis | Riviercruise

Een mooie vaarroute met het M.P.S. Horizon. Deze vaarreis brengt u naar het sfeervolle Belgische Gent en het Zeeuwse Middelburg. Bekende plaatsen als Dordrecht en Rotterdam passeren de revue, maar ook de molens van Kinderdijk worden aangedaan. Vergeet onderweg niet te proeven van de streekproducten zoals Belgische wafels en Zeeuwse boterbabbelaars en bolussen!

van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Dordrecht  

Rond 10.00 uur worden de trossen losgegooid en vertrekken we richting Dordrecht waar we net na het diner zullen aanmeren. Dit is één van de oudste steden van Nederland en is prima te voet te ontdekken! Na het diner kunt u een wandeling maken door de stad.

 

Dag 2, vrijdag: Dordrecht – Gent  

Vroeg in de ochtend vaart het schip verder naar het Belgische Gent. Gent is een sfeervolle stad waar de vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de gezellige binnenstad. Er is voor u genoeg te zien in de stad. Zo zijn er meerdere musea die de moeite waard zijn, maar ook kerken, bruggen, straten en pleinen maken Gent aantrekkelijk. De bezienswaardigheden liggen redelijk dicht bij elkaar waardoor veel te voet is te bezichtigen. U kunt ook kiezen voor een rondvaart op de binnenwateren van Gent. Gent is een leuke stad om in de verschillende winkels te snuffelen en te genieten van de mooie panden langs het water.

 

Dag 3, zaterdag: Gent – Middelburg

Deze ochtend in Gent heeft u ter vrije besteding. Rond lunchtijd varen we verder via Gent naar Middelburg met meer dan 1000 monumenten. Deze herinneren onder andere aan de bloeiende vissersvaart. Bezienswaardig is onder meer het 12e eeuwse Abdijcomplex, te herkennen aan de 89 meter hoge abdijtoren, de Lange Jan.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een rustdag in Middelburg. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

 

Dag 5, maandag: Middelburg – Rotterdam  

We varen verder naar Rotterdam. De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven, één van de belangrijkste havens ter wereld, een belangrijke rol speelt. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas dat gekenmerkt wordt door veel moderne architectuur. Het symbool van de stad is uiteraard de Euromast en vanaf de 185 meter hoge toren heeft u een prachtig uitzicht over Rotterdam.

 

Dag 6, dinsdag: Rotterdam – Kinderdijk

Na een uurtje varen komen we aan in Kinderdijk. De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaarden en daarnaast een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard, met daarnaast een Wipmolen. Rond het middaguur verlaten we Kinderdijk en varen we naar Wijk bij Duurstede, waar we voor het diner zullen aanmeren.

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

Op woensdag zetten we op ons gemak koers naar alweer het eindpunt van deze mooie riviercruise: Arnhem. Om circa 14.00 uur nemen we afscheid van elkaar en van de bemanning en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag

Arnhem

 

10.00 uur

Donderdag

Dordrecht

19.00 uur

 

Vrijdag

Dordrecht

 

05.00 uur

Vrijdag

Gent

13.30 uur

 

Zaterdag

Gent

 

12.30 uur

Zaterdag

Middelburg

16.30 uur

 

Zondag

Middelburg

 

 

Maandag

Middelburg

 

06.00 uur

Maandag

Rotterdam

15.00 uur

 

Dinsdag

Rotterdam

 

08.30 uur

Dinsdag

Kinderdijk

09.30 uur

 

Woensdag

Kinderdijk

 

12.30 uur

Woensdag

Wijk bij Duurstede

17.00 uur

 

Donderdag

Wijk bij Duurstede

 

09.00 uur

Donderdag

Arnhem uitschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen naar Gent en Kinderdijk 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension (beginnend met lunch op dag 1 en eindigend met lunch op de laatste dag)
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen, incl. Ontbijt de volgende dag 39,- per persoon
 • Optionele excursies
 • Eventuele bustransfer
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Huttoeslagen per persoon

Hoofddek:

2-persoonshut met douche/toilet                         95,-

1-persoonshut met douche/toilet                         245,-

 

Bovendek:

2-persoonshut met douche/toilet                         175,-

 

LET OP

Bij deze reis werkt het kopje reisgenoten niet. 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief