Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen door Nederland & België

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Geniet deze zomer  van een mooie vaarreis over de Nederlandse en Belgische wateren. Tijdens deze zevendaagse vaarreis krijgt u de gelegenheid om de historische binnenstad van Antwerpen, de Bourgondische stad Maastricht en de stad Roermond met veel cultureel erfgoed te bezoeken. We gaan aan wal in Cuijk, één van de eerste nederzettingen van de Romeinen in Nederland. Daarnaast maken we ook een stop in de vestingstad Willemstad,  gelegen aan het Hollands Diep daar waar het zich splitst in Volkerak en Haringvliet. Aan boord wordt u uitstekend verzorgd. Geniet van uitgebreide maaltijden en van het mooie uitzicht vanaf het ruime zonnedek!

 

Highlights

 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

Van dag tot dag

 Dag 1, donderdag: Arnhem – Willemstad

Deze vaarreis begint met het inschepen in Arnhem. Om 09.30 uur gooien we de trossen los en vertrekken we richting Willemstad waar we voor het diner zullen aanmeren. Willemstad was één van de meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. Na het diner is er de mogelijkheid om een korte wandeling te maken door de stad en over de vesting.

 

Dag 2, vrijdag: Willemstad – Antwerpen

Tijdens het ontbijt zullen we verder varen van Willemstad naar Antwerpen, de historische stad aan de Schelde. Een belangrijke  toeristische  trekpleister is uiteraard de historische binnenstad met oude pleinen zoals de Grote Markt en de Groenplaats. De binnenstad van Antwerpen kent veel verborgen plekjes en het is zelfs mogelijk om met een lokale gids (exclusief) een wandeling onder de grond te maken. Een leuke middagbesteding is een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal uit de 14e eeuw, zowel prachtig van buiten als van binnen. In de kerk vindt u ook een aantal schilderijen van de hand van Peter Paul Rubens, onder andere bekend van Rubens Vrouwen.

 

Dag 3, zaterdag: Antwerpen – Maastricht

Vandaag spenderen we dag op het schip terwijl we over de Belgische en Nederlandse wateren genieten  van het mooie uitzicht. Prima genieten is het op het zonnedek van het schip. Vlak voor het diner zullen we aanmeren in het sfeervolle Maastricht. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland en reeds bewoond door de Romeinen, waar vele prachtige kerken en kleine straten van getuigen. Uiteraard kunt u in deze stad ook heerlijk winkelen.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag staat er een rustdag in Maastricht op het programma. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een kerkdienst.

 

Dag 5, maandag: Maastricht – Roermond

De vaarreis gaat verder van Maastricht naar Roermond. Deze gemeente  is rijk aan cultureel erfgoed en sinds 1559 een bisschopsstad. In het centrum vindt u veel historische gebouwen, kerken, pleinen en terrassen waar u kunt genieten van het Bourgondische Limburg.

 

Dag 6, dinsdag: Roermond – Cuijk

We varen verder naar het Brabantse Cuijk, waar we na de lunch zullen aanmeren. Cuijk is één van de eerste nederzettingen van de Romeinen in Nederland en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals Museum Ceuclum en de pas gerestaureerde Martinuskerk. Het is mogelijk om vanuit Cuijk met een pont de Maas over te steken om zo in Noord-Limburg de Mookerheide te bezoeken.

 

Dag 7, woensdag: Cuijk – Arnhem

Terwijl u heerlijk geniet van het laatste ontbijt aan boord van het schip, varen we verder van Cuijk naar Arnhem. Om circa 14.00 uur hopen we hier aan te komen, waarna we uitschepen en afscheid van elkaar nemen.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 10 mei 2018

Arnhem inschepen

 

9:30 uur

Donderdag 10 mei 2018

Willemstad

18:00 uur

 

Vrijdag 11 mei 2018

Willemstad

 

7:00 uur

Vrijdag 11 mei 2018

Antwerpen

13:00 uur

 

Zaterdag 12 mei 2018

Antwerpen

 

5:00 uur

Zaterdag 12 mei 2018

Maastricht

16:00 uur

 

Zondag 13 mei 2018

Maastricht

   

Maandag 14 mei 2018

Maastricht

 

7:00 uur

Maandag 14 mei 2018

Roermond

13:00 uur

 

Dinsdag 15 mei 2018

Roermond

 

7:00 uur

Dinsdag 15 mei 2018

Cuijk

14:00 uur

 

Woensdag 16 mei 2018

Cuijk

 

9:00 uur

Woensdag 16 mei 2018

Arnhem uitschepen

14:00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen door Nederland & België 7 dagen

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 35,-
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 185,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 255,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 255,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet. Let op: deze parkeergarage is op ruim één kilometer loopafstand van de aanlegplaats. 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief