Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

EO Kerstcruise 2017 door Limburg & België

Kerst | EO-ledenreis | Riviercruise

In ons jubileumjaar, in 2017, vieren we dat de EO 50 jaar bestaat. Dat willen we graag samen met u vieren en daarom houden we een prachtige Kerstcruise. Dit jaar weer in eigen land en we brengen ook een bezoek aan de steden Luik en Huy in België! We gaan aan boord van het prachtige luxueuze 4**** schip het M.P.S. Da Vinci, wat onlangs is gerenoveerd! We varen naar Roermond, Maastricht, Luik en Huy en vieren samen Kerst met prachtige kerstdiensten onder leiding van ds. Kees van Velzen. Tijdens de reis wordt u uitstekend verzorgd en geniet u van een heerlijk kerstdiner! Gaat u mee?

 

Een prachtige Kerstcruise tijdens de kerstperiode, en de kers op de taart om ons jubileumjaar af te sluiten! Geniet met elkaar van een schitterende riviercruise door Limburg en België en vier samen Kerst. In 7 dagen vaart u met het luxe viersterren schip M.P.S. Da Vinci vanuit Arnhem, via Maastricht, naar Luik om vervolgens in Maastricht weer te ontschepen. Onderwijl bezoeken we de prachtige steden die in kerstsferen zijn gehuld en hebben we een geweldig uitzicht op de Nederlandse wateren.

 

Van dag tot dag

Een prachtige Kerstcruise tijdens de kerstperiode, en de kers op de taart om ons jubileumjaar af te sluiten! Geniet met elkaar van een schitterende riviercruise door Limburg en België en vier samen Kerst. In 7 dagen vaart u met het luxe viersterren schip M.P.S. Da Vinci vanuit Arnhem, via Maastricht, naar Luik om vervolgens in Maastricht weer te ontschepen. Onderwijl bezoeken we de prachtige steden die in kerstsferen zijn gehuld en hebben we een geweldig uitzicht op de Nederlandse wateren.

 

 

Dag 1 - vrijdag 22 december 2017: Arnhem - Cuijk

Via de verschillende opstapplaatsen rijdt de touringcar naar Arnhem waar we aan het einde van de ochtend worden we verwelkomd op het luxueuze 4**** schip het M.P.S. Da Vinci. Tijdens de middag zetten we koers naar onze eerste bestemming, Cuijk, en stelt de reisleiding zich aan u voor! We komen aan het einde van de middag aan in Cuijk. Waar we ‘s avonds nog tijd hebben om een kleine wandeling te maken.

 

Dag 2 - zaterdag 23 december 2017: Cuijk - Roermond
We zetten vroeg in de ochtend koers naar Roermond. Deze gemeente is rijk aan cultureel erfgoed en sinds 1559 een bisschopsstad. Na het ontbijt houdt de reisleiding een korte dagopening waarna u kunt genieten van het schip en het uitzicht op de wateren. Na de lunch arriveren we in de stad. Tijdens een mooie stadswandeling vindt u in het centrum veel historische gebouwen, kerken, pleinen en terrassen waar u kunt genieten van het Bourgondische Limburg, wat gehuld is in kerstsferen! Aan het begin van de avond varen we naar het altijd gezellige Maastricht waar we laat in de avond aanmeren.

 

Dag 3 - zondag 24 december 2017: Roermond - Maastricht
Een rustdag in Maastricht. In de ochtend gaat ds. Kees van Velzen ons voor in de samenkomst aan boord. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland waar vele prachtige kerken en kleine straten van getuigen. Bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere de Sint Servaas Basiliek en natuurlijk het Vrijthof. In de avond beleven we met elkaar een prachtige kerstnachtdienst.

 

Dag 4 - maandag 25 december 2017
Na het kerstontbijt beginnen we de dag met een sfeervolle en bijzondere kerstviering aan boord van het schip. Vanmiddag vindt in het centrum van Maastricht een dienst plaats in één van de mooie kerken die Maastricht heeft. Na de dienst maken we met een toeristentreintje een rondrit door het sfeervolle centrum. U ziet de belangrijkste plekken uit de stad en leert zo meer over de rijke historie. Vanavond genieten we aan boord van een heerlijk kerstdiner.

 

Dag 5 - dinsdag 26 december 2017: Maastricht - Huy
Vandaag is het tweede kerstdag en genieten we van het uitzicht over de Nederlandse wateren. Prima genieten is het op het zonnedek van ons schip. Rond 16.00 uur zullen we aanmeren in het Belgische Huy, ook wel Hoei genoemd. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Huy is het fort. Dit fort is in 1818 door Nederlanders gebouwd. Voor de mensen die goed ter been zijn kunt u in 15 minuten omhoog lopen om het fort te bewonderen.

 

Dag 6 - woensdag 27 december 2017: Huy - Luik
Na het ontbijt heeft u nog even tijd om door het centrum van het stadje te lopen. Halverwege de ochtend gaat de vaar reis verder van Huy naar Luik. De stad wordt ook wel ‘De Vurige Stede’ genoemd vanwege de oude mijnbouw en staalindustrie en de vrijheidsdrang van de bevolking. De volledige met kerstverlichting versierde binnenstad bestaat uit nauwe straatjes en kleine pleinen waar we, naast veel groen, vele prachtige oude bouwwerken vinden waaronder meer dan 10 monumentale kerken. Drink een glaasje gluhwein of geniet van een heerlijke Belgische wafel.

 

Dag 7 - donderdag 28 december 2017: Luik - Maastricht
Vanochtend beginnen we aan de laatste etappe van onze reis en tekenen de contouren van Maastricht zich af. Na een laatste lunch aan boord ontschepen we in Maastricht waarna u per touringcar naar uw uitstapplaats wordt gebracht. U kunt terugkijken op een prachtige kerstreis met de EO!

 

Accommodaties

M.P.S. Da Vinci

De Da Vinci is zonder twijfel één van de mooiste passagiersschepen van Nederland. Dit moderne schip...

M.P.S. Da Vinci

De Da Vinci is zonder twijfel één van de mooiste passagiersschepen van Nederland. Dit moderne schip heeft het uiterlijk van een groot jacht en daar horen natuurlijk allerlei hedendaagse gemakken bij. Die maken van uw cruise een onvergetelijke trip. De Da Vinci is een flink schip met veel ruimte voor haar 110 passagiers en heeft een zeer exclusieve uitstraling. Dat ziet u overal in terug. De grote wenteltrap naar het hoofddek wordt onder andere omringd door de receptie, een personenlift en een doorgang naar de grote bibliotheek met gezellige zitjes. Verder naar voren vindt u de sfeervolle salon met een grote bar en dansvloer. En op het hoofddek vindt u het restaurant. Buiten op het zonnedek is er ook volop ruimte, met onder de overkapping een extra salon. Overal op het schip heeft u een prachtig uitzicht door de grote ramen. Verder is er aan boord een sauna en een fitnessruimte met moderne fitnessapparaten. Het hoofddek bereikt u vanaf het promenadedek via meerdere trappen, maar ook via een personenlift. Er zijn drie trappen naar het zonnedek waarvan er één is voorzien van een stoellift. 

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie EO Kerstcruise door Limburg en België - 7 dagen

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen aan boord van het luxueuze 4**** schip het M.P.S. Da Vinci (in 2016 gerenoveerd!)
 • Bus opstap en uitstapservice.
 • Verblijf op basis van volpension (incl. kerstdiner) beginnend met lunch op dag 1 en eindigend met lunch op de laatste dag
 • Welkomstdrankje
 • Koffie en thee gedurende de cruise op gezette tijden
 • Kerstsfeer aan boord
 • Bijbelstudies van ds. Kees van Velzen
 • Alle excursies zoals beschreven in het reisprogramma; stadswandeling o.l.v. een gids in Roermond, toeristentreintje in Maastricht, kerkbezoek in Maastricht
 • Fooien voor personeel
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Reserverings- en administratiekosten

Niet inbegrepen

 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Huttoeslagen
 • Persoonlijke uitgaven en drankjes bij de maaltijden
 • Eventuele onvoorziene verhoging van brandstoftoeslagen
 • Optionele/overige entreegelden; zoals bijvoorbeeld het bezoek aan het fort in Huy
 • Overige zaken die niet vermeld staan onder 'inbegrepen'
 • Poliskosten behorende bij de verzekering(en) €5,50 per verzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen €2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)

Overige informatie
Huttoeslagen

Hoofddek:
2 –persoonshut 109,- 
1 -persoonshut 245,- (beperkt beschikbaar)
2 -persoonshut voor alleengebruik 699,-*

 

Promenadedek:
2-persoonshut ‘standaard’ 189,-
1-persoonshut ‘standaard’ 275,- (beperkt beschikbaar)

* De toeslag voor de 2-persoonshut voor alleengebruik op het hoofddek is zo hoog omdat men de hutprijs van 2 personen moet opvangen.

 

Busservice

Er rijden bussen vanaf verschillende opstapplaatsen om ons naar Arnhem te brengen. Bij de volgende haltes kunt u in de bus stappen

 

Route 1: Haren – Drachten – Heerenveen – Meppel – Zwolle – Apeldoorn – Arnhem (kade)

 Haren  Postillion Hotel Haren (A28) 
 Drachten  Transferium bij Hotel van der Valk 
 Heerenveen   NS Station 
 Meppel  NS Station
 Zwolle  NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Apeldoorn  Bushalte bij van der Valk, de Cantharel 
 Arnhem  Kade 

 

Route 2: Gorinchem – Dordrecht – Rotterdam – Gouda – De Meern – Driebergen – Arnhem (kade)

 Gorinchem      NS Station
 Dordrecht  P+R Weeskinderendijk 
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug 
 Gouda  NS Station P+R aan de Burg, Jamessingel 
 De Meern  Wegrestaurant Autogrill aan de A12
 Driebergen   NS Station, nieuwe busstation 
 Arnhem  Kade

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet.

 

Hut-accommodatie
De hutten zijn royaal ingericht met twee bedden die overdag worden opgeklapt. Hierdoor komen er twee comfortabele zitplaatsen tevoorschijn. Er is ruim voldoende kastruimte en natuurlijk zijn alle hutten voorzien van grote ramen, regelbare airconditioning, een kluisje en een televisie. In de badkamer vindt u een afsluitbare douche, een toilet, een wastafel en een föhn. Alle hutten hebben dezelfde afmeting, behalve de éénpersoonshutten, die zijn iets kleiner.

 

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Bij de lunch kiest u uit de gerechten van het buffet of een warm gerecht dat aan tafel wordt geserveerd. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Consumpties en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pin of met een creditcard kunt afrekenen.

Alle hutten aan boord van het M.P.S. Da Vinci zijn voorzien van de volgende faciliteiten:

 • Douche en toilet 
 • Zelf regelbare Airconditioning/verwarming 
 • Kleurentelevisie (flatscreen) 
 • Douche & toilet 
 • 220 Volt stopcontact
 • Kluisje 
 • Boordtelefoon

 

Andere faciliteiten aan boord van het M.P.S. Da Vinci:

 • Sfeervolle salon en bar op het promenadedek
 • Royaal restaurant op het hoofddek
 • Lift tussen het hoofddek en promenadedek 
 • Stoellift tussen promenadedek en zonnedek 
 • Hal met receptie en souvenirshop op het promenadedek 
 • Ligstoelen, dekspelen op het zonnedek 
 • Sauna en fitnessapparatuur op het hoofddek

 

Renovatie
In 2016 heeft het schip een renovatie ondergaan; er is nieuwe vloerbedekking en nieuw meubilair in de lounge en het restaurant aanwezig. Ook zijn de badkamers in de hutten volledig vernieuwd. Op het zonnedek is er nieuwe vloerbedekking en nieuw meubilair aanwezig.

 

 

 

Voorwaarden

 • Voor deelname aan de cruise is een EO-lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om via eo.nl een lidmaatschap te regelen of bel met 035-2210022.
 • Deze reis wordt namens de EO georganiseerd door Beter Uit Reizen. D.m.v. deelname aan deze reis gaat u een reisovereenkomst aan met Beter Uit Reizen. De algemene voorwaarden van deze reisorganisatie zijn van toepassing op deze reis.
 • De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers.
 • Eventueel genoemde reisleiding zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden.
 • Programma- en prijswijzigingen onder voorbehoud.
 • Het meenemen van eigen rollators en/of rolstoelen is niet toegestaan indien dit niet vooraf op het aanmeldingsformulier is uitgevraagd en door Beter Uit Reizen is bevestigd.
 • Aan boord kunnen rolstoelen en rollators NIET gebruikt worden. Deze worden bij het aan boord komen centraal opgeslagen. Wij gaan ervan uit dat deelnemers zich aan boord zelfstandig, zonder hulp van een rollator of rolstoel kunnen bewegen. Rolstoelen en rollators kunnen NIET worden meegenomen naar de hut.
 • Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken. 
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief