Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Mediterraans Malta

Najaar | Groepsreis vanuit één hotel | Zonvakantie | Vliegreis

Een zonnig eiland anderhalf keer zo groot als Texel, met overal kronkelende wegen en een prachtige natuur. Dát is Malta! Maar dit is ook het eiland waar apostel Paulus schipbreuk heeft geleden en het evangelie verkondigde. Dwaal heerlijk door de smalle straten van de ommuurde Middeleeuwse stad Mdina en sla ook zeker de zeer oude tempel van Tarxien niet over. Een dagtocht naar het eiland Gozo is ook mogelijk en de blauwe grotten moet je ook zeker zien! In de zomermaanden schijnt de zon op Malta gemiddeld 80% van de dag, aangenaam vertoeven dus. De heerlijke geuren van  tijm en venkel komen je tegemoet en in het wild vind je zelfs een echte kappertjesplant die je thuis alleen maar in een potje kunt kopen. De 'Stille Stad' Mdina ga je sowieso ontdekken want deze excursie is inbegrepen! Ga mee op ontdekking op Mediterraans Malta!

 

Highlights

 • Verblijf in een uitstekend 4-sterren hotel
 • Dagexcursie Mdina inbegrepen
 • Halfpension en volpension op zondag
 • Lekker weer gegarandeerd!

Bestemming

Mellieha

Mellieha is een badplaats in het noordwesten van Malta. Het dichtbijgelegen Mellieha Bay is bovendien erg geliefd vanwege de mooie zandstranden. Het is één van Malta's meest pittoreske plaatsen. Een vakantie naar Malta is een ware ontdekking: hellingen begroeid met olijfbomen, een fantastische en ruige kustlijn, vele kleine eilanden en nog veel meer. Aan de overkant van de weg, die langs het strand loopt, ligt het Ghadira (betekent: het meer) National Reserve. Dit is een vogelreservaat waar vooral trekvogels kunnen bijkomen tijdens hun lange jaarlijkse trektochten. Verderop torent boven de baai een rode wachttoren, de St. Agatha’s Tower. De toren werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd en beschermde Mellieha Bay tegen piraten. Eén van de gebouwen in Mellieha die een bezoek waard zijn, is de parochiekerk van de stad die werd gebouwd tussen 1881 en 1898 door dorpelingen die graag weer een kerk wilden hebben in het dorp. Aan het plein bij de kerk vind je de toegang naar de schuilkelders die in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Een deel van de kelders is te bezoeken.

 

Eropuit…

Er is zoveel te doen en te beleven op Malta! We hebben alvast één excursie inbegrepen, een prachtige dag in de stille stad Mdina. Inclusief lunch en gids! De excursie van vandaag voert je door het centrale deel van Malta, gedomineerd door  de middeleeuwse vestingstad Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De smalle, kronkelende straatjes, die dateren uit de late Middeleeuwen, leiden naar de imposante bastions vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over het prachtig panorama van het eiland.  De tijd staat stil in deze ‘Stille Stad’. We verlaten Mdina via de’greeks’ Gate’, en vervolgens stoppen we bij de oudste christelijke catacomben in Rabat, alvorens verder te gaan naar de kliffen van Dingli. Na de lunch bezoeken we de botanische tuinen van San Anton, met het presidentiële paleis. We zullen ook tijd doorbrengen in het ambachtelijk dorp van Ta ‘Qali en tot slot zien we nog de beroemde koepel van Mosta, een van Europa’s grootste.

 

Andere mogelijke excursies: 

 

Jeep safari op Gozo (hele dag)

Met de jeep crossen over Gozo, de enige manier om het échte eiland te leren kennen. Onderweg zie je Qala, Nadur, Rambla Bay, Calypso Cave en de Ggantija tempels. Ook Xlendi Bay, de bekende Fungus Rock en de stad Victoria met citadel en kathedraal zie je tijdens deze excursie. Entreegelden niet inbegrepen. Lunch is vandaag inbegrepen bij een lokaal restaurant.

 

Prijs: Ca. 63,- per persoon

 

Comino cruise (hele dag)

Vanuit Sliema vertrekken we naar het kleinste eiland van de archipel, Comino. The place to be voor duikers, zwemmers, snorkelaars en wandelaars. Er wordt natuurlijk gestopt bij de Blue Lagoon en de Crystal Caves. Een heerlijke ontspannen dag op het water!

 

Prijs: ca. 32,50 per persoon

 

Valetta en de Malta Experience (halve dag)

De rondleiding door de levendige straten van Valletta geeft je de kans om de schoonheid en charme van deze vestingstad, gebouwd door de ridders in 1566, te ontdekken. De Orde van St. Jan heerste over de eilanden gedurende 268 jaar en liet een unieke culturele erfenis achter, waarvan Valletta het voorbeeld bij uitstek is. We genieten eerst van een adembenemend uitzicht over de Grand Harbour vanaf de Upper Barracca Gardens. Vervolgens bezoeken we St. John’s Co-Cathedral met de Caravaggio meesterwerken in het Oratorium, de Vlaamse wandtapijtenen en het kerkmuseum. Deze Co-Kathedraal heeft een van de meest bijzondere, marmeren ingelegd vloeren van de wereld. Via Republic Street lopen we langs het paleis van de Grand Master en de onlangs gerestaureerde St. George’s Square, voordat je gaat kijken naar de Malta Experience, een audiovisuele show waarin Malta’s eeuwenlange geschiedenis, tot leven komt!

 

Prijs: ca. 37,- per persoon

 

Mdina (halve dag)

Een halve dag excursie naar de middeleeuwse stad Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De smalle, kronkelende straatjes die dateren uit de Arabische periode leiden naar de imposante bastions vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over het prachtig panorama van het eiland. De tijd staat stil in deze ‘Silent City’. We verlaten Mdina via de ’Greeks’ Gate’ en gaan naar de kliffen van Dingli. De

Excursie eindigt met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton, met het presidentiële paleis, dat je van buiten kunt bewonderen.

 

Prijs: ca. 25,-

 

Malta Onder De Sterren (avond)

Deze avondexcursie begint met een bezoek aan Vittoriosa, waar je de Grand Harbour, verlicht in de avonduren, kunt zien liggen. De gids leid je rond door de straten van de stad en langs de kade aan het water; hier vestigden de Ridders van Malta zich als eerste in 1530. Laat je rijden rond de vestingwerken van Valletta, de hoofdstad van Malta, gebouwd na de Grote Beleg van 1565, en later naar Mdina, dat gelegen is in het midden van het eiland. Het hoogtepunt van de tocht is een wandeling door de oude hoofdstad bij nacht, prachtig verlicht! Hierdoor wordt een unieke sfeer gecreëerd waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Vanaf de vestingmuren van Mdina zie je bijna de helft van het eiland sprankelend liggen.

 

Prijs: 26,-

 

Drie Steden Excursie (‘s morgens – halve dag)

Ontdek het Grand Harbour gebied tegenover Valletta, bekend als de Drie Steden - Vittoriosa, Cospicua en Senglea, waar de ridders van St. Jan zich eerst vestigden in 1530. Rijdend langs Cospicua komen we aan in Vittoriosa voor een wandeling door de smalle straatjes met de historische gebouwen, waaronder de eerste auberges van de verschillende langues van de Orde. Aan de Vittoriosa waterkant nemen we een typisch havenbootje (dghajsa) voor een rondleiding door de kleurrijke havenkreken. In de ‘Senglea Gardens’, op het puntje van het schiereiland, genieten we van een prachtig 360 ° uitzicht over de Grand Harbour, met het indrukwekkende Fort Sant Angelo, van waaruit Grootmeester La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens het Grote Beleg van 1565.

 

Prijs: ca. 29,-

 

 

Malta’s 5d Show En Middellandse Zee-Aquarium

Een unieke ervaring om de geschiedenis en cultuur van de eilanden te ontdekken door de ogen van een valk, gefilmd in 3D. De legendarische ‘Maltese’ valk neemt je mee op een spectaculaire vlucht door de tijd. Je geniet, al vliegend, van spectaculaire uitzichten en ontdekt de belangrijkste locaties en periodes die deze archipel hebben omgevormd tot een klein juweeltje! Ontdek het eiland zoals niemand het ooit eerder gezien heeft en ervaar het gevoel door de 5D de ‘nieuwe generatie’ cinema effecten. Er zal wat vrije tijd worden gegeven in Valletta. Vervolgens ga je naar het Malta Aquarium. Het aquarium heeft meer dan 26 tanks met o.a. Mediterrane vis, vaak gevonden in Maltese wateren, en replica’s van historische voorwerpen die men kan vinden in de zeeën om ons heen. Alle tanks bootsen vakkundig het thema van de onderwaterwereld na. Bezoekers kunnen door een watertunnel lopen, waardoor de vissen van veel dichterbij ervaren worden.  Lunch niet inbegrepen deze dag.

 

Prijs: 5D Show en Valletta vrije tijd (Halve Dag) ca. 15,-

Prijs: 5D Show en Aquarium (Hele Dag) ca. 31,-

 

Havenrondvaart (s’middags)

Op deze boottocht ontdek je de schoonheid van Valletta’s twee natuurlijke havens - Marsamxett en de Grand Harbour - die een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis van Malta. Gezien vanaf de zee, verschijnt Valletta in al haar glorie, en biedt fotografen de beste kans voor unieke foto’s. Na de rondvaart is er tijd om te wandelen door de belangrijkste winkelstraat van Sliema, waar je ook kunt ontspannen in een van de vele cafés. Retour transfer van Sliema om 18.00 uur.

 

Prijs: ca. 30,-

 

Gozo Bij Nacht

Gozo op een andere manier gezien, bij zonsondergang, wanneer je in alle rust van de natuurlijke schoonheid kunt genieten op Malta’s zustereiland. De excursie begint met een bezoek aan de Ggantija Tempels. Deze megalieten zijn de eerste voorbeelden van architectuur en zijn s’ werelds oudste, vrijstaande gebouwen - zelfs aanzienlijk ouder dan de piramides van Egypte. Daarna wandelen we naar de citadel, gelegen in het centrum van het eiland. Als de dag ten einde loopt, gaan we over de spectaculair kronkelende weg naar Dwejra, de ideale locatie voor het bekijken van de zonsondergang. Als afsluiting van de avond genieten we van een ontspannen diner in een van Gozo’s restaurants. Diner is vandaag inbegrepen.

 

Prijs: ca. 61,-

 

Het Andere Malta - Van Een Palazzo Naar De Wijn Kelders (Verlengde Halve Dag)

Dit is een zeer speciale excursie; een combinative van Malta’s belangrijkste aristocratische paleis met 400-jaar oude wijnkelders, waar de beste wijnen van Malta rijpen. Palazzo Parisio is terecht omschreven als ‘een miniatuur Versailles’. Het weelderige interieur bevat prachtige fresco’s, schitterende marmeren werken, spiegelwanden, tromp l’oeil, zeldzame schilderijen en extravagante verguldsels. De prachtig aangelegde tuinen, geprezen als een van de mooiste van Europa, weerspiegelen de pracht van dit elegante huis. Na de weelde van het palazzo gaan we naar een van de belangrijkste wijngaarden van Malta, waar je verwelkomt word in de wijnkelders. Je krijgt een gedetailleerde uitleg over de lokale wijn en wordt uitgenodigd om een selectie van wijnen en lokale hapjes te proeven.

 

Prijs: ca. 36,-

 

Gozo (hele dag)

Na een korte overtocht van twintig minuten kom je aan in Mgarr haven waar onmiddellijk de toon wordt gezet voor de unieke sfeer van Gozo. De gids leid je rond in de megalithische tempels van Ggantija, de oudste vrijstaande monumenten ter wereld, zelfs ouder dan de piramides van Egypte. Dit wordt gevolgd door een bezoek aan de middeleeuwse citadel in Victoria, de fjord-achtige baai van Xlendi en Dwejra. Gozo is bekend om haar handwerk, vooral handgemaakt kant en gebreide kledingstukken. Je zult onder de indruk zijn van het weelderige platteland, de serene sfeer en de interessante verschillen met het grotere eiland Malta.

 

Prijs: ca. 59,-

 

Hagar Qim Tempels, Limestone Heritage en plaatselijke markt (Hele Dag)

De excursie begint met een bezoek aan een van de oudste steengroeven van Malta; deze is in een attractie omgetoverd, zowel voor toeristen als voor de lokale bevolking en geeft een levendig verslag van een van de belangrijkste vaardigheden van Malta - het gebruik van kalksteen voor bouwdoeleinden - een vaardigheid die duizenden jaren teruggaat. De oudheid van Malta zal worden toegelicht bij Hagar Qim, de belangrijkste prehistorische bezienswaardigheid van Malta, met uitzicht op de wijde uitgestrektheid van de blauwe Middellandse Zee en het eilandje Filfla. Na Hagar Qim bezoeken we Wied iz-Zurrieq, waar je een boottocht kunt maken naar de Blauwe Grot, bekend om haar kristalheldere water (Bootkosten zijn niet inbegrepen - weersafhankelijk).

Na de lunch rijden we door de wijngaarden tot aan het idyllische vissersplaatsje Marsaxlokk. Er is hier tijd om te wandelen over de lokale markt op de kade aan de waterkant. Later gaan we naar de grot van Ghar Dalam, waar archeologische opgravingen bewijs leveren dat Malta ooit deel uitgemaakt heeft van de Europese landmassa. Lunch is inbegrepen.

 

Prijs: ca. 54,-

 

Popeye Village (hele dag)

Popeye Village is een filmset van de jaren 1980 voor de Musical Productie “Popeye”. Je word begroet door Popeye en zijn beroemde vrienden, gedurende de dag vermaken zij je met diverse activiteiten. Geniet van een ‘once-in-a-lifetime’ filmervaring met het animatieteam, waar je filmster voor een dag kunt zijn. Of maak een boottocht, ga zonnen op het zonnedek of ontdek de watertrampolines..

Lunch niet inbegrepen.

 

Prijs: ca. 21,-

 

Fort Rinella (s’middags)

Herbeleef de geschiedenis bij Fort Rinella, de thuisbasis van de 100-ton ‘Armstrong Gun’ - ‘s werelds grootste kanon. De combinatie van levendige, historische reconstructie met deskundig commentaar geeft je een inzicht in het leven van een eind 19e  eeuws Victoriaans garnizoen in dit kustfort. Wees getuige van de werking van het enorme kanon, hoe het fort werd verdedigd en hoe de communicatie onderhouden werd met de forten in de omgeving. Je krijgt ook de kans om daadwerkelijk een kanon af te vuren. (Engels commentaar op verzoek. Vervoer inbegrepen.)

 

Prijs: ca. 21,-

 

Een uniek avondgloren (avond)

Ontdek de unieke en bijzondere uitstraling van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 – Valletta bij nacht. Kom binnen door de antieke Victorian Gate, een ingang buiten de gebaande paden, en ontdek samen met onze gids de verborgen straten van de stad. Voordat je naar St. Barbara Bastions wordt geleid voor een ongewoon uniek uitzicht op de nachtelijke Grand Harbour, stoppen we in één van Valletta leuke barretjes, waar je een wijntje wordt aangeboden (bij de prijs inbegrepen). Daarna rijden we naar de andere kant van de haven, naar Vittoriosa. Geïnteresseerd in films? Treed hier in de voetsporen van diverse bekende sterren die speelden in films zoals “Midnight Express”, “Gladiator” en “De graaf van Monte- Cristo”. Nu begrijpt u ook waarom Malta ook wel “het Hollywood van de Middellandse Zee” wordt genoemd!

 

Prijs: ca. 31,-

 

Sicilië - Etna En Taormina

Bij aankomst in Pozzallo gaan we met de bus over Catania’s Via Etnea, de belangrijkste hoofdweg. Op weg naar de Sylvester kraters geeft de gids een doorlopend commentaar over de stad en de Etna. Er is voldoende tijd om te winkelen en lunchen (dit is niet inbegrepen in de prijs). Na het bezoek aan de Etna rijden we naar Taormina met haar prachtige panoramische uitzicht over Giardini Naxos, een voormalige

Griekse kolonie die nu een bekende jachthaven is. Er is vrije tijd om te winkelen, gevolgd door een busrit naar Pozzallo en onze terugreis per catamaran naar Malta. (Neem je paspoort en instapkaart mee!)

 

Inclusief

 • Vervoer van en naar het hotel in Malta
 • Veertarief
 • Gids
 • Begeleide rondrit in Sicilië.

 

De prijs is exclusief de haven belasting (21,-) te betalen in Malta. De definitieve prijzen van deze excursie zijn nog niet bekend.

 

Lokale Evenementen En De Dorpsfesta (Avond)

Tijdens de zomermaanden zijn er, behalve excursies naar de beste dorpsfeesten, ook excursies naar speciale evenementen. Denk hierbij aan:

 • Notte Bianca
 • Birgufest

Dit geeft je een unieke kans om de lokale bevolking te ontmoeten en deel uit te maken van de festiviteiten. Dit zou wel eens het hoogtepunt van je vakantie kunnen zijn!

 

Prijs: ca. 21,-

Accommodaties

Maritim Antonine Hotel & Spa****

Dit viersterrenhotel bevindt zich op 12 minuten lopen van het strand. De Maritim Antonine Hotel &...

Maritim Antonine Hotel & Spa****

Dit viersterrenhotel bevindt zich op 12 minuten lopen van het strand. De Maritim Antonine Hotel & Spa beschikt over een zwembad op het dak, een spa en 3 restaurants. Het ligt op een helling in het dorp Mellieha en op één km van het grootste strand van Malta. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht over de zee en het landschap. Het hotel beschikt over een sauna en drie zwembaden, waaronder een verwarmd binnenzwembad. Er is ook een moderne fitnessruimte en tal van ultramoderne behandelingen. Wifi is gratis in het hele hotel, ook op de kamers. Alle ruime, elegante kamers hebben airconditioning, een satelliet-tv en gratis koffiefaciliteiten. De kamers hebben uitzicht op het dorp. Het hotel staat bekend om zijn uitstekende keuken. Gastronomische en traditionele gerechten, fusion Thaise en mediterrane gerechten, en verschillende buffetten in de eigen restaurants. Er is ook een Engelse pub met een breedbeeld-tv, waarop alle belangrijke sportevenementen uitgezonden worden. Het hotel beschikt bovendien over een stijlvolle cocktailbar. 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Mediterraans Malta - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Malta retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Volpension op zondag
 • Dagexcursie Mdina inclusief entreegelden, Nederlandse gids en lunch
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 295,- (415,- in juli en augustus)
 • Overige excursies en entreegelden
 • Toeristenbelasting 0,50 per persoon per nacht

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Van

 Naar

 Vluchtnummer

 Vertrek

 Aankomst

 Amsterdam

 Malta

 KM 395

 11:30 uur

 14:25 uur

 Malta

 Amsterdam

 KM 394

 07:20 uur

 10:40 uur

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief