Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Malta

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Een zonnig eiland anderhalf keer zo groot als Texel, met overal kronkelende wegen en een prachtige natuur. Dát is Malta! Maar dit is ook het eiland waar apostel Paulus schipbreuk heeft geleden en het evangelie verkondigde. Dwaal heerlijk door de smalle straten van de ommuurde Middeleeuwse stad Mdina en sla ook zeker de zeer oude tempel van Tarxien niet over. In de zomermaanden schijnt de zon op Malta gemiddeld 80% van de dag, aangenaam vertoeven dus. De heerlijke geuren van  tijm en venkel komen je tegemoet en in het wild vind je zelfs een echte kappertjesplant die je thuis alleen maar in een potje kunt kopen. Ga mee op ontdekking!

 

Highlights

 • Hotel midden in het centrum van Qawra
 • Veel excursiemogelijkheden

Bestemming

Qawra/Bugibba

Qawra is uitgegroeid van een pittoresk schildersdorp tot een gezellige toeristische badplaats met leuke winkeltjes, terrassen en restaurants. Bugibba, wat hieraan vast ligt, is al jaren lang een bekende plaats met een gezellige boulevard en een levendig, sfeervol centrum. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan Pjazza tal-Baija, een gezellig plein met tal van terrasjes!

 

Eropuit…

Een vakantie naar Malta is een ware ontdekking: hellingen begroeid met olijfbomen, een fantastische en ruige kustlijn, vele kleine eilanden en nog veel meer. Een grote diversiteit aan excursiemogelijkheden zorgt voor veel afwisseling. Malta is voor velen bekend vanwege de schipbreuk die de apostel Paulus hier leed. Overal op het eiland is dit terug te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan St. Pauls Bay, waar de schipbreuk plaats vond. Hier heb je zicht op het eiland waar Paulus aan land ging. In ditzelfde thema past ook een bezoek aan de levendige stad Rabat, waar je de catacomben van de eerste christenen kunt bekijken.

 

Bezoek vooral de hoofdstad Valetta, de stad van de kruisridders. Vele gebouwen, zoals de unieke Kathedraal van St. John, vertellen de historie van het eiland Malta.

 

In het noordwesten van Malta vind je de badplaats Mellieha. Het dichtbijgelegen Mellieha Bay is erg geliefd vanwege de mooie zandstranden. Het is één van Malta's meest pittoreske plaatsen. Je vindt er ook het Ghadira (betekent: het meer) National Reserve. Dit is een vogelreservaat waar vooral trekvogels kunnen bijkomen tijdens hun lange jaarlijkse trektochten.

 

Sla de zogeheten Blauwe Grot, in het uiterste zuiden van Malta, niet over. Rond de fraaie zuidkust liggen zeven grotten, die alleen vanaf het water, met kleine vissersboten te bereiken zijn.

 

Je kunt ook het eiland Gozo bezoeken. Het is een aanrader om de hoofdstad van dit eiland te bezoeken. Bij Dwejra is de grillige westkust van het eiland de moeite waard. En neem ook een kijkje bij het, voor Gozo typerende, kantklossen en wolspinnen.

 

Natuurlijk is er meer te zien. Waar je beslist een kijkje moet nemen tijdens je vakantie is de Fungus Rock op Gozo of het enige bos van het eiland Buskett Gardens en het daarbij behorende Verdala Paleis. Of maak een boottocht naar Comino, het eiland dat tussen Malta en Gozo ligt en een prachtige Blue Lagoon heeft. Ook de Dingli Cliffs aan de zuidzijde van Malta, Grand Masters Palace het mooiste strand van Malta en de ondergrondse grafkamers Hal Saflieni Hypogeum zijn een bezoek zeker waard. Ervaar het zelf en kies voor een zonnige vakantie in een ontspannen sfeer, met veel afwisseling!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Malta - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Malta retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer augustus 320,-
 • Optioneel dinerpakket 115,- per persoon
 • Excursies en entreegelden
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eventuele toeristenbelasting

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief