Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Langs kastelen en kathedralen van Zuid-Engeland

Groepsreis vanuit één hotel | Noord-Europa | Busreis

Tijdens deze reis bezoek je de belangrijke bezienswaardigheden van het prachtige Zuid-Engeland. Samen met medechristenen zie je de beroemde kathedralen als Canterbury en Rochester en woon je hier een Evensong bij aan het eind van de dag. Ook bezoek je een aantal kastelen, zoals Leeds en Hever castle, allemaal omgeven door bijzonder aangelegde kasteeltuinen. Uiteraard mag de beroemdste tuin van Zuid-Engeland tijdens deze reis niet ontbreken, Sissinghurst castle and gardens. Halverwege de reis maak je een dagtocht naar Londen waar in de ochtend een stadsrondrit maakt langs de hoogtepunten van deze fascinerende metropool. Vanaf België steken we het kanaal per boot over en verblijf je in een comfortabel hotel ten zuiden van Londen. Tijdens de reis is er voldoende gelegenheid om samen het geloof te beleven en goede gesprekken met elkaar te hebben. Ga mee op deze reis naar het protestante Engeland en beleef je geloof op vakantie!

 

Highlights

 • Bijwonen van Evensongs in de mooie kathedralen
 • Dagtocht naar Londen
 • Kastelen en tuinen van Kent

Programma

Dag 1, maandag: Nederland –Calais – Dover – Ashford/Rochester

Vanaf de opstapplaatsen per bus richting Duinkerken of Calais voor de oversteek naar Engeland. Voordat de bus de grens overgaat naar België kun je samen genieten van een kopje koffie/thee met wat lekkers. Na aankomst in Engeland zijn gelijk de typische witte krijtrotsen van de Zuidkust zichtbaar. Bij voldoende tijd en mooi weer kun je wellicht een wandeling over de krijtrotsen maken. Vergeet niet de klok een uur terug te zetten! Vervolgens naar het hotel ten zuiden van Londen voor de komende vijf nachten .

 

Dag 2, dinsdag: Leeds Castle – Canterbury

Deze dag begint met een bezoek aan het bekende Leeds Castle. De monarchen bouwden prachtige kastelen in Kent en één daarvan is Leeds Castle uit de 12e eeuw. Het was een Noormannenfort, een toevluchtsoord voor de rijken én de woonplaats van zes middeleeuwse koninginnen. Het kasteel is geliefd vanwege de prachtige ligging en de schitterende tuinen rondom het kasteel. De Culpeper Garden is een typische Engelse cottagetuin met veel heggetjes en rozen. De Lady Baillie Garden staat vol met mediterrane planten. Aansluitend naar het historische Canterbury. Na de lunch op eigen gelegenheid volgt een wandeling door deze gezellige stad. Je bezoekt St. Martin’s church en de ruïne van Augustine’s Abbey, een klooster gesticht door St.Augustus. St. Augustus bracht het christendom naar Zuid-Engeland en is een belangrijke persoon geweest in de geschiedenis van ons geloof. In dit klooster vonden de Angelsaksische koningen van Kent hun laatste rustplaats. Last but not least een bezoek aan de beroemde kathedraal van Canterbury. De kathedraal staat samen met St.Martin’s church  en Augustine’s Abbey op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aan het eind van de middag woon je de Evensong bij, een bijzondere ervaring.

 

Dag 3, woensdag: Londen

Na het ontbijt vertrek naar de hoofdstad van Engeland, Londen! Je maakt een tour met een lokale gids langs de hoogtepunten zoals Buckingham Palace, de Big Ben, de Tower of London, Picadilly Circus, The London Eye en de Tower Bridge. De tour eindigt met een bezoek aan St. Paul’s Cathedral, de grootste kathedraal van Londen. De kathedraal is gebouwd door de beroemdste architect uit de Londense historie, Sir Cristopher Wren. Het heeft de op één na grootste koepel ter wereld en binnen staan de tombes van beroemde personen en volkshelden zoals de Hertog van Wellington. In deze kathedraal werd in 1981 ook het huwelijk tussen Prins Charles en Lady Diana voltrokken. De rest van de middag kun je naar eigen inzicht besteden. Ga bijvoorbeeld winkelen in het beroemde Harrod’s of bekijk de kroonjuwelen in de Tower of London. Maak een ritje in de opvallende taxi of stap in de authentieke rode dubbeldekkers. Of kom even bij op een bankje in Hyde Park of Regents Park en geniet van een stukje rust midden in de stad. Na deze interessante dag wordt je teruggebracht naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4, donderdag: Rochester

Vandaag staat Rochester op het programma, de stad waar schrijver Charles Dickens woonde. Loop door de winkelstraat High Street die vanaf de rivier de Medway de binnenstad in loopt. Het is een unieke straat met kleine winkeltjes, veel historische gebouwen en gezellige bistro’s. Je bezoekt het kasteel van Rochester met een toren uit de 12e eeuw. Het is één van de best bewaard gebleven torens van Engeland en Frankrijk. Na de lunch op eigen gelegenheid bezoek aan de kathedraal van Rochester. Deze Angelsaksische kathedraal, officieel de kathedraal van Christus en de Gezegende Maagd Maria, is de zetel van de bisschop van Rochester met fundamenten uit de 7e eeuw. De geschiedenis van Rochester vind je terug In het Rochester Guildhall, gebouwd in 1687. Het is een van de mooiste 17e-eeuwse gebouwen in Kent. De trap en de hal hebben prachtige pleisterplafonds, gegeven in 1695 door admiraal Sir Cloudsley Shovell, die op dat moment lid was van het Parlement voor de stad Rochester. Voor de terugkeer naar ons hotel, woon je samen wederom aan het eind van de middag in de kathedraal een sfeervolle evensong bij.

 

Dag 5, vrijdag: Hever Castle – Tudeley  – Sissinghurst castle and gardens 

In de ochtend bezoek je het tweede kasteel van deze reis, het 13e-eeuwse Hever Castle, ooit het woonhuis van o.a. Anne en Mary Boleyn. Het heeft een prachtige kasteeltuin aangelegd in de typische vormen uit de renaissancetijd met onder andere een doolhof en een schaakspel. Met behulp van een audioguide waan je je terug in de tijd. Vervolgens verder naar Tudeley voor een bezoek aan de All Saints’ Church. In deze kerk zie je de bijzondere glas-in-lood ramen van Marc Chagall. Na dit bezoek naar de beroemdste tuin van Zuid-Engeland, Sissinghurst Castle and Gardens. Historisch, poëtisch, iconisch; een toevluchtsoord gewijd aan schoonheid. Vita Sackville-West en Harold Nicolson werden verliefd op Sissinghurst castle en creëerden om het kasteel heen een wereldberoemde tuin. Loop op eigen gelegenheid rond in deze fraai aangelegde tuin. Aan het eind van de dag keren we weer terug naar het hotel voor het laatste diner en overnachting.

 

Dag 6, zaterdag: Royal Tunbridge Wells – Dover – Duinkerken/Calais – Nederland

Na een heerlijk Engels ontbijt rijdt de bus naar het kuuroord Royal Tunbridge Wells. Dit historische dorp ligt in het natuurreservaat High Weald. Verken u op eigen gelegenheid het oude centrum Pantiles, een zuilengalerij met gespecialiseerde winkeltjes, cafés en restaurants. In het Tunbridge Wells Museum and Gallery leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van deze stad. Aan het einde van de ochtend verder richting Dover voor de oversteek naar Nederland. Tegen het einde van de middag aankomst in Duinkerken. In de avond nemen we helaas, na het diner net over de grens in Nederland, weer afscheid van elkaar.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Oversteek per boot Duinkerken/Calais - Dover retour
 • 5 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Duits- of Engelssprekend gids in Londen
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 149,-
 • Lunches en drankjes
 • Fooien

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen.

 

Accommodatie

Comfortabel driesterrenplus hotel ten zuiden van Londen (Holiday Inn Ashford Central of Holiday Inn Rochester-Chatham).

 

De busopstapplaatsen zijn: Amersfoort, De Meern, Driebergen/ Zeist, Gorinchem, Rotterdam, Terheijden en Zwolle.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief