Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Toscane en Umbrië

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Dit jaar nieuw bij Beter uit: een alleengaandenreis naar de twee  mooiste streken van Italië! We gaan naar de bekendste regio, het geliefde Toscane, en naar het groene hart van Italië, Umbrië. Natuur, cultuur en lekker eten komen tijdens deze busreis samen.  Het glooiende landschap, de ranke cipressen, de zonnebloemen en wijngaarden zorgen voor een prachtige omgeving. Vanuit het  hotel in Chianciano Terme, een populair  kuuroord,  bezoek je de renaissancestad Florence met haar rijke historie,  het Middeleeuwse Siena , de pelgrimsstad Assisi en de pausenstad Orvieto.  Ga mee en ervaar Italië op z’n best!

 

Highlights

 • Bezoek aan de mooiste steden van Italië
 • Reis waarin natuur en cultuur centraal staan
 • Op basis van halfpension

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland – Zuid-Duitsland

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we richting de grens. Vervolgens rijden we over de Duitse snelwegen naar het  overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Als we in het hotel aankomen zal het diner voor ons klaar staan.

Dag 2, vrijdag: Zuid-Duitsland – Chianciano Terme

Na het ontbijt rijden we door Oostenrijk richting Italië. Geniet van de prachtige natuur waar we doorheen rijden. Aan het eind van de middag komen we aan in Hotel Sole & Esperia in Chianciano Terme. Chianciano Terme is een populair kuuroord gelegen in het mooie Toscaanse heuvellandschap. Dit is ook een bekend wijngebied van de wijnen van Montepulciano, Burnello di Monlicino en Chianti dei Coli Senesi.

 

Dag 3, zaterdag: Pienza – Montepulciano

Pienza, de stad van Paus Pius II, is prachtig gelegen op de top van een heuvel. Paus Pius II wilde hier ooit de ideale stad bouwen en daar horen romantische straatnamen bij.  Wandel door de Via del Amore (straat van de liefde), Via del Bacio (kusstraat) en de Via del Fortune (geluksstraat). Het ommuurde Montepulciano ligt op een heuvel (605 meter) en wordt omringd door de wijngaarden. Hier wordt de heerlijke Montepulciano wijn gebotteld. Op het Piazza Grande kun je, naast de Duomo van Montepulciano, het Palazzo Comunale  bewonderen. Indien je de toren van dit Palazzo beklimt, word je beloond met het weidse uitzicht over de omgeving. Met helder weer kijk je uit tot aan de Monte Amiata en het Trasimenomeer.

 

Dag 4, zondag: Chianciano Terme

Vandaag hebben we een rustdag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. De middag is ter vrije besteding. Je kunt een wandeling maken door de omgeving of ontspannen bij het hotel.


Dag 5, maandag: Assisi – Perugia

Twee van de bekendste plaatsen in Umbrië zijn Assisi en Perugia. Als eerste gaan we vandaag naar de druk bezochte bedevaartplaats Assisi. Bezichtig de beroemde basiliek van Franciscus en slenter door het gezellige centrum van Assisi met de vele smalle straatjes en leuke souvenirwinkels. Vervolgens gaan we door naar Perugia dat je al van veruit ziet liggen, hoog boven op de heuvel. Voor een prachtig uitzicht gaan we naar het hoogste punt van de stad. Gelukkig zijn er roltrappen en liften die ons naar boven brengen. Ontdek één van de mooiste pleinen van de regio, het Piazza 4 Novembre, en het zeer fraaie Palazzo dei Priori. Perugia is bekend om haar chocoladebonbons Baci, ook wel liefdesbonbon genoemd. Uiteraard kun je deze lekkere chocolaatjes ook ergens kopen!

 

Dag 6: dinsdag: Florence
Vandaag staat de hoofdstad van Toscane, Florence, op het programma. Het historische hart van de stad is heel compact zodat je de meeste bezienswaardigheden te voet kunt bereiken. Samen met een gids beginnen we bij de Dom, het middelpunt van de stad. Er wordt zeker aandacht geschonken aan de bijzondere koepel van de Dom, ingenieus ontworpen door Brunelleschi. Vervolgens loop je door naar het Piazza della Signore. Aan dit plein liggen het Michelangelo’s David, het Palazzo Vecchio en het Uffizi Museum. De wandeling eindigt op de beroemde Ponte Vecchio met haar goudwinkels. Daarna kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen of genieten van een kopje koffie op één van de terrassen.


Dag 7: woensdag: Orvieto

Na het onbijt gaat we naar Orvieto. Het middelpunt van deze historische stad is de wereldberoemde Duomo, die al van ver te zien is. Let vooraf naar de tot in het kleinste detail versierde deuren en de kleurrijke mozaïeken. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en volgens kenners de mooiste Duomo van heel Italië. Bewonder de prachtige architectuur rondom het Piazza del Duomo en de fraaie met marmer ingelegde mozaïeken. Neem tevens een kijkje in de kapel van San Brizio en ontdek de unieke fresco’s.

 

Dag 8: donderdag: Siena – San Gimignano
Door het zeer goed behouden Middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis is Siena één van de belangrijkste toeristentrekkers van Italië.  Volg een klein steegje en je komt vanzelf uit op de Piazza del Campo, het beroemde stadsplein in het centrum. Op dit fotogenieke plein zie je het Palazzo Publico, het stadhuis en de Torre del Mangia, de belangrijkste klokkentoren van de stad met een hoogte van 102 meter. Verder is het de moeite waard om de Dom te bezoeken met een beeldhouwwerk van Michelangelo. In de middag gaan we naar San Gimignano. Sinds 1990 is het centrum van San Gimignano opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO omdat het één van de best bewaarde steden is en wereldberoemd om haar torens. Het waren er ooit 72 maar nu zijn het er nog 14, die het silhouet van de stad domineren.

 

Dag 9, vrijdag: Chianciano Terme – Zuid-Duitsland

Na het ontbijt gaan we Italië verlaten. We rijden naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Aan het eind van de middag komen we daar aan voor het diner en de overnachting.

 

Dag 10, zaterdag: Zuid-Duitsland – Nederland

Het laatste gedeelte van deze rondreis is aangebroken. Over de grens in Nederland staat ons nog een heerlijk afscheidsdiner te wachten. Vervolgens worden we teruggebracht naar de uitstapplaatsen en is deze bijzondere reis ten einde.

 

NB: Door de lange afstanden kan het zijn dat bepaalde reisdagen als vrij intensief ervaren kunnen worden. Deze reis is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Toscane en Umbrië - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in een éénpersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Kopje koffie op de heenreis
 • Afscheidsdiner
 • Gids in Florence
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik 99,-
 • Toeristenbelasting
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Entreegelden

Overige informatie

Toeristenbelasting

In veel Italiaanse steden is een lokale toeristenbelasting geïntroduceerd. Deze toeristenbelasting is afhankelijk van plaats en hotelclassificatie. Deze toeristenbelasting is verplicht en kan uitsluitend ter plaatse aan het hotel worden betaald. De hoogte van de toeristenbelasting fluctueert sterk en bedraagt afhankelijk van plaats en hotelclassificatie tussen de 1,00-3,00 per persoon per nacht.

 

Busopstapplaatsen

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Babberich  Restaurant 't Centrum
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief