Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rome, waar historie tot leven komt

Groepsreis vanuit één hotel | Stedentrip | Vliegreis

Rome, waar historie tot leven komt

Rome is een stad met een rijke historie, die in elk jaargetijde weet te boeien. Waan je terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Colosseum en de opgravingen in het Forum Romanum, lang geleden het bruisende centrum van Rome. Net buiten Rome vinden we de Paulus Basiliek met het graf van apostel Paulus en de catacomben waar de christen werden begraven. Uiteraard worden Vaticaanstad met de St. Pieter Basiliek, de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen niet overgeslagen! Deze combinatie van bezienswaardigheden uit de oudheid en de tijd van de eerste christenen maakt Rome zo bijzonder.

Van dag tot dag

Maandag: Rotterdam – Rome

Aan het einde van de middag vliegen we naar Rome, waar we in de avond aankomen. Op de luchthaven staat vervoer voor ons klaar, welke ons naar het hotel brengt. Aangekomen in Hotel Villa Vecchia (of gelijkwaardig) is het inchecken en eventueel nog een drankje doen. Morgen gaan we op pad!

 

Dinsdag: Vaticaanstad – Pantheon – Spaanse Trappen – Trevi Fontein

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome staat vandaag op het programma: Vaticaanstad. Samen met een gids zullen we de Sint Pieter Basiliek bezoeken en krijgen we meer te horen over de katholieke Kerk vroeger en nu. Het is mogelijk om op eigen gelegenheid de koepel te bezoeken van de Sint Pieter (circa 8,- per persoon). Het uitzicht vanaf de koepel is echt fantastisch! Ook bezoeken we het prachtige Vaticaans museum, waar verschillende schilderijen en kunstobjecten zijn ten toongesteld met als hoogtepunt de beroemde wand- en plafondschildering van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Na het Vaticaan kun je heerlijk gaan lunchen bij één van de vele restaurantjes in de buurt. Nadat je weer nieuwe energie hebt opgedaan maken we een wandeling van het Vaticaan over de Tiber naar het sfeervolle plein Piazza Navona, het Pantheon en stoppen we bij de Trevi Fontein. Een stop bij de Spaanse Trappen mag natuurlijk niet ontreken. Aan het einde van de middag genieten we van een diner in één van de restaurants, waarna we per bus worden terug gebracht naar ons hotel.

 

Woensdag: Colloseum – Forum Romanum – Vrije middag

Vanmorgen bezoeken we het beroemde Colosseum en het Forum Romanum. Onder leiding van een Nederlandstalige gids maken we een wandeling door deze indrukwekkende arena en het oude centrum van Rome. ’s Middags is het mogelijk om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zo is de gezellige wijk Trastevere, aan de overkant van de Tiber, een echte aanrader. Hier zijn vele restaurants, authentieke winkels en terrassen te vinden. De liefhebber kan nog een bezoek brengen aan de prachtige Santa Maria kerk. Aan het einde van de middag verzamelen we bij het punt waar de bus ons zal ophalen en terugbrengen naar het hotel.

 

Donderdag: San Paolo – Catacomben– Pauluskerk buiten de muren – vrije middag

De bus staat voor ons klaar en brengt ons naar de Paulus kerk ‘buiten de muren’, waar het graf van Paulus zich bevindt. Vervolgens rijden we naar de catacomben van St. Callisto. In dit ondergrondse gangenstelsel werden tijdens de christenvervolgingen in de tweede tot en met begin vijfde eeuw na Chr. de christenen begraven. Een lokale gids (Engelstalig) vertelt ons meer over dit bijzondere verleden. We wandelen eens stukje over de oude Via Appia waarover Paulus zijn laatste reis naar Rome aflegde. Als laatste bezoeken we San Paolo alle Tre Fontane aan de Via Ostiensis. Dit zou de plaats zijn waar Paulus is onthoofd. Na dit laatste bezoek worden we naar het centrum gebracht waar je  vrije tijd hebt om op eigen gelegenheid de stad in te gaan. Een goed moment om nog wat souvenirs te kopen voor het thuisfront. Aan het einde van de middag worden we weer terug gebracht naar het hotel en genieten we gezamenlijk van een diner.

 

Vrijdag: Rome – Rotterdam

Onze reis is helaas ten einde. De bus brengt ons naar de luchthaven van Rome, vanwaar we met een ochtendvlucht vertrekken van Rome weer terug naar Rotterdam. In Nederland nemen we afscheid van elkaar en kun je terugkijken op een prachtige reis vol historie.

Accommodaties

Villa Vecchia****

Je verblijft in het sfeervolle Hotel Villa Vecchia (of gelijkwaardig), een voormalig klooster uit de...

Villa Vecchia****

Je verblijft in het sfeervolle Hotel Villa Vecchia (of gelijkwaardig), een voormalig klooster uit de 16e eeuw en in 2000 volledig gerenoveerd. Het ligt verscholen in een prachtig park vol olijfbomen waar je, na de drukte van de stad, helemaal tot rust kunt komen. Het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge, restaurant, bar, openluchtzwembad met ligstoelen en parasols (half mei - eind september) en wifi. Vanaf het terras heb je een adembenemend uitzicht over de stad Rome en de Castelli Romani. Het station van Frascati ligt op ca. 1,5 km en is via een shuttlebus van het hotel eenvoudig te bereiken (tegen betaling).

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Rome - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Rotterdam – Rome v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Bagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Engels- of Nederlandstalige gids op dag 2 en 3
 • Diner in restaurant op dag 2
 • Diner op dag 3 en 4 in hotel
 • Entreegelden volgens programma (ter waarde van circa 40,-)
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 79,-
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief