Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

La Dolce Vita

Groepsrondreis | Vliegreis

Benvenuti in bella Italia! Oftewel: welkom in het mooie Italië! Het land bruist van cultuur en staat bekend om de sfeervolle Middeleeuwse steden, de prachtige pleinen en kathedralen en natuurlijk de vele beroemde bezienswaardigheden. Staat een poseerfoto met de toren van Pisa op je bucketlist? Na deze rondreis langs de hoogtepunten van Italië kun je dit afstrepen! Net als op bezoek gaan bij de Paus in Rome, varen in een gondel in Venetië en ‘de David’ met eigen ogen zien. Leef la dolce vita in Italia!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Rotterdam - Montecatini Terme

Vanaf Rotterdam vliegen we naar het zonnige Italië en landen op Pisa in Toscane. Per bus worden we naar het hotel in Montecatini Terme gebracht, waar we de komende drie nachten verblijven.

 

Dag 2, dinsdag: Florence

Vandaag gaan we met de trein naar Florence. Bij aankomst ontmoeten we onze gids die ons één van de sfeervolste en aangenaamste steden in de wereld zal laten zien. We krijgen een rondleiding langs de bekendste bezienswaardigheden zoals het Piazza delle Repubblica, de Dom en de Ponte Vecchio, de bekendste brug van Florence.

 

Dag 3, woensdag: Vrije dag

Toscane heeft veel te bieden en vandaag is de keus aan jou! Met de trein kun je afreizen naar het pittoreske Lucca of ga naar de toren van Pisa. In Lucca kun je heerlijk fietsen over de stadsmuren en door het oude centrum van de stad. Pisa is meer dan alleen de scheve toren. Natuurlijk moet je hier geweest zijn maar sla ook zeker het centrum niet over. Hier is het super gezellig en kun je heerlijk lunchen of dineren. Liever een dag aan het strand? Dan is Viareggio aan de kust the place to be! Met de trein ben je hier zo en kun je een dag van de zon genieten.

 

Dag 4, donderdag: Montecatini Terme - San Gimignano - Siena - Chianciano Terme

We vertrekken met de bus naar San Gimignano, één van de best bewaarde Middeleeuwse steden van Italië. De stad ligt op een 334 meter hoge heuvel en is te herkennen aan zijn veertien torens. Ooit waren het 72 torens maar door de tijd heen zijn deze verwoest en zijn er nog 14 overgebleven. Loop via het Piazza della Cisterna naar het Piazza del Duomo en bekijk de indrukwekkende kerken en paleizen. Op deze pleinen lijkt het wel of de tijd stil is blijven staan. In de middag bezoeken we Siena en wandelen we door het historische centrum, waarvan de Dom uniek is in Italië. Siena staat bekend om het Piazza del Campo, het beroemde schelpvormige plein. Het is heerlijk om aan de rand te zitten en te genieten van alle indrukken die op je afkomen. Een stuk Panforte, gevuld brood met noten en vruchten, een lekkernij uit Siena maakt je ervaring compleet! Aan het einde van de middag komen we aan in het hotel in Chianciano Terme.

 

Dag 5, vrijdag: Chianciano Terme - Rome

Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad Rome. Vandaag heb je uitgebreid de gelegenheid om de mooie plekken van Rome te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Vaticaanstad met de Sint Pietersbasiliek en het Sint Pietersplein. Of bezoek één van de vele musea die de stad rijk is. Lekker shoppen in één van de vele winkelstraten en daarna neerploffen bij een gezellig restaurant is ook zeker mogelijk in deze veelzijdige stad. De komende drie nachten zullen we overnachten buiten het centrum van deze bruisende wereldstad.

 

Dag 6, zaterdag: Rome

Onder leiding van een gids verkennen we de cultuurstad met zijn eeuwenoude geschiedenis. We zullen de highlights bezoeken zoals de Trevi Fontein, het Colosseum, het Pantheon en de Spaanse Trappen. In de middag kun je op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een vrije dag om bij te komen. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Rome - Verona

Na het ontbijt rijden we met de bus richting de romantische stad Verona. Aan het eind van de middag komen we aan in het hotel buiten de stad voor diner en overnachting.

 

Dag 9, dinsdag: Verona

We gaan vandaag de stad in. In de ochtend krijgen we onder leiding van een gids een rondleiding door de stad. Verona is het meest bekend als de stad van het liefdespaar Romeo en Julia. Het bekendste gebouw van Verona is de Arena, na het Colosseum in Rome het grootste bewaard gebleven amfitheater. De middag is vrij ter besteding.

 

Dag 10, woensdag: Verona - Stra/Lido di Jesolo

Vandaag is het tijd om richting Venetië te reizen, waar we zullen overnachten in Stra of Lido di Jesolo. In de middag is er gelegenheid voor vrije tijd. 

 

Dag 11, donderdag:  Stra/Lido di Jesolo- Venetië - Stra/Lido di Jesolo

Na het ontbijt vertrekken we naar Venetië, waar je geen auto’s ziet, maar alleen boten. Onder leiding van een gids bezoeken we alle hoogtepunten, zoals de Rialtobrug, het San Marcoplein, bruggen, kanalen en de veelal doodlopende straten en kanalen met gondeliers die vrolijk zingend hun passagiers de stad laten zien. ’s Middags is er de gelegenheid om de rest van de stad te verkennen. Ga bijvoorbeeld wat drinken bij de prachtig gedecoreerde cafés aan het San Marcoplein. Ook kan een tocht in een gondel natuurlijk niet ontbreken! We bezoeken ook het parfummuseum in Venetië. We sluiten ons bezoek aan het sfeervolle Italië in stijl af in een restaurant in Venetië, waarna we terugvaren we naar Punto Sabbioni. Vanaf hier brengt de bus ons naar het hotel.

 

Dag 12, vrijdag; Stra/Lido di Jesolo - Rotterdam

Onze reis door Italië zit er op. Vanaf de luchthaven bij Venetië vliegen we terug naar Rotterdam, waar we afscheid van elkaar nemen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - La Dolce Vita 12 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Rotterdam – Pisa & Venetië – Rotterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens excursiedagen (behalve dag 2, 3, 6 & 7)
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Treinrit Montecatini Terme – Florence retour op dag 2
 • Lokale gidsen in, Florence, Rome, Verona  en Venetië
 • Beter-uit reisleider

 

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,-
 • Entreegelden
 • Toeristenbelasting
  • Montecatini 1,- per persoon per dag
  • Chiantino 0,80 per persoon per dag
  • Rome 6,- per persoon per dag
 • Lunches en drankjes
 • Trein naar Viareggio 14,- per persoon
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief