Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Klassiek Italië

Groepsrondreis | Busreis

Nergens in de wereld zijn zoveel kunstschatten te vinden als in Italië. Deze klassieke rondreis is een reis door de tijd, met een aaneenschakeling van unieke bezienswaardigheden! Zo bezoek je het prachtige Venetië, de cultuurstad Florence en het authentieke  Siena. Ook is er voldoende tijd voor het bezoek aan de prachtige stad Rome. Na Rome ga je weer richting het noorden, waar je de historische stad Assisi aandoet. Deze reis is een zeer complete  kennismaking met alle schatten van het hedendaagse en historische Italië.

 

Highlights

 • Bezoek aan de mooiste Italiaanse steden
 • Veel aandacht voor architectuur en historie
 • Reis op basis van halfpension, in Rome op basis van logies en ontbijt

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Nederland Zuid-Duitsland

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we richting de grens. Vervolgens rijden we over de Duitse snelwegen naar het  overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Als we in het hotel aankomen zal het diner voor ons klaar staan.

 

Dag 2, woensdag: Zuid-Duitsland    Venetië

Na het ontbijt rijden we door Oostenrijk richting Italië. Geniet van de prachtige natuur waar we doorheen rijden. Aan het eind van de middag bereiken we het hotel in de omgeving van Venetië. Hier verblijven we de komende twee nachten .

 

Dag 3, donderdag: Venetië

Vandaag maken we een mooie dagtocht naar Venetië, gebouwd op 120 eilanden. Zo'n 400 bruggen verbinden deze eilanden met elkaar. Samen wandelen we door de stad en verkennen we de vele prachtige bezienswaardigheden. Natuurlijk slaan we het beroemde San Marcoplein niet over. Je zult ogen tekort komen! Er zal ook vrije tijd zijn om zelf door de stad te lopen. Een aanrader is om een gondeltocht door de grachten van Venetië te maken! Met een beetje geluk gaat de gondelier zelfs voor je zingen. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel voor het diner.

 

Dag 4, vrijdag: Venetië    Padua  Montecatini Terme

Na het ontbijt vertrekken we naar Padua. Dit is één van de oudste kunststeden van Italië en het economische centrum van Noord-Italië. Met name de basiliek van St. Antonio is erg bekend. De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis en is meerdere malen verwoest en weer opgebouwd. Laat je verrassen! We overnachten de komende drie nachten in Montecatini Terme.

 

Dag 5, zaterdag: Florence

Vandaag maken we kennis met de fantastische Renaissancestad Florence. Florence is wereldberoemd om haar bouw-, schilder- en beeldhouwkunst. Samen wandelen we door de stad en zie je de vele goudwinkels, de Ponte Vecchio over de Arno en natuurlijk de Dom. Aan het eind van de middag worden we teruggebracht naar het hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. De middag is ter vrije besteding. Je kunt een wandeling maken door de omgeving of ontspannen bij het hotel.

 

Dag 7, maandag: Montecatini Terme Siena    Chianciano Terme

Door het kenmerkende Toscaanse landschap rijden we naar de prachtige stad Siena. Hier is de Middeleeuwse sfeer nog steeds bewaard gebleven. Je ziet er prachtige pleinen en kathedralen. De Dom uit de 13e eeuw is uniek in Italië. Je krijgt voldoende vrije tijd om de stad zelf te kunnen bezichtigen. In de loop van de middag rijden we naar het hotel in Chianciano Terme voor het diner en de overnachting.

 

Dag 8, dinsdag: Chianciano Terme Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en die volgens de overlevering meer dan 2700 jaar geleden gesticht is door Romulus. Natuurlijk zie je de St. Pieter met het grote plein. Vervolgens wandelen we langs de vele bezienswaardigheden van klassiek Rome zoals  het Colosseum, het Forum Romanum, Piazza Venezia, de beroemde Trevi Fontein en het Pantheon. De rest van de middag en een deel van de avond kun je op eigen gelegenheid rondslenteren. De stad heeft veel gezellige restaurants waar je heerlijk kunt dineren (niet inbegrepen). Pas in de avond worden we met de bus naar het hotel gebracht.

 

Dag 9, woensdag: Rome

We gaan vandaag nog een dag naar Rome, want er is genoeg te zien! Met elkaar wandelen we naar de Spaanse trappen, die maar liefst 135 treden tellen. Ook zien we het Piazzo del Popolo met de tweelingkerk Santa Maria dei Miracoli en Santa Maria di Montesanto. Deze twee kerken worden gescheiden door de Via del Corso. Wederom is de middag en een deel van de avond ter vrije besteding om rond te kijken en te dineren (niet inbegrepen). In de avond worden we met de bus naar het hotel gebracht.   

 

Dag 10, donderdag: Rome    Assisi    Bologna

We laten Rome achter ons en vertrekken richting het noorden naar Assisi. Deze stad wordt door vele mensen gewaardeerd om haar heuvelachtige, smalle straten en pittoreske winkels. Met elkaar wandelen we door deze prachtige stad. In de middag rijden we verder naar het noorden. We overnachten in de omgeving van Bologna. Als we bij het hotel aankomen zal het diner voor ons klaar staan.

 

Dag 11, vrijdag: Bologna  Zuid-Duitsland

Na het ontbijt gaan we Italië verlaten. We rijden naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Aan het eind van de middag komen we daar aan voor het diner en de overnachting.

 

Dag 12, zaterdag: Zuid-Duitsland Nederland

Het laatste gedeelte van deze rondreis is aangebroken. Over de grens in Nederland staat ons nog een heerlijk afscheidsdiner te wachten. Vervolgens worden we teruggebracht naar de uitstapplaatsen en is deze bijzondere reis ten einde.

 

NB: Door de lange afstanden kan het zijn dat bepaalde reisdagen als vrij intensief ervaren kunnen worden. Deze reis is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Klassiek Italië - 12 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele  touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension (met uitzondering van het verblijf in Rome)
 • Logies ontbijt in Rome
 • Volpension op zondag
 • Kopje koffie met iets lekkers op zondag
 • Afscheidsdiner
 • Watertaxi en entreebelasting Venetië
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer van 159,-
 • Toeristenbelasting
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Overige excursies, entreegelden en gidsen

Overige informatie

Toeristenbelasting

In veel Italiaanse steden is een lokale toeristenbelasting geïntroduceerd. Deze toeristenbelasting is afhankelijk van plaats en hotelclassificatie. Deze toeristenbelasting is verplicht en kan uitsluitend ter plaatse aan het hotel worden betaald. De hoogte van de toeristenbelasting fluctueert sterk en bedraagt afhankelijk van plaats en hotelclassificatie tussen de 1,00-3,00 per persoon per nacht.

 

Busopstapplaatsen

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Babberich  Restaurant 't Centrum
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief