Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

In het spoor van de Royal Scotsman

Groepsrondreis | Treinreis

Genieten van grandioos ruwe en weidse natuur, rijke cultuur en legendarische gastvrijheid? Reis dan mee met deze treinreis door Schotland. Uiteraard staat de fraai gelegen stad Edinburgh op het programma en bezoeken we Oban met zijn pittoreske baai vol vissersboten. We varen onder andere naar het eiland Iona, met haar bijzondere Abbey, en we verblijven in Fort William, aan de oevers van Loch Linhe en in de schaduw van de berg Ben Nevis. Ook bezoeken we Inverness waar, door haar ligging, zelfs midden in de stad op zalm wordt gevist.

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam - IJmuiden - New Castle

Hòigh! Per bus vertrekken we van Amsterdam naar IJmuiden waar we aan het einde van de middag inschepen voor ons vertrek naar Engeland.

 

Dag 2, dinsdag: New Castle - Edinburgh

In de ochtend zullen we ontschepen in New Castle, vervolgens worden we per transfer naar het treinstation gebracht voor de reis naar Edinburgh. De komende twee nachten verblijven we in een centraal gelegen hotel in Edinburgh.

 

Dag 3, woensdag: Edinburgh

Een heerlijke vrije dag in Edinburgh om deze fraai gelegen stad op de Schotse heuvels te verkennen. De oude stad bestaat uit Middeleeuwse straten met kinderkopjes en in de nieuwe stad kunt u genieten van prachtige gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. De Royal Mile is een aaneenschakeling van oude straten tussen het beroemde Edinburgh Castle en het Palace of Holyroodhouse.

 

Dag 4, donderdag: Edinburgh - Glasgow - Loch Lomond - Oban

We maken vandaag een prachtig treintraject en via Glasgow en Loch Lomond arriveren we aan de westkust van Oban. Oban is de toegangspoort tot de eilanden en ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. We verblijven de komende twee nachten in Hotel Palace of Hotel Royal (of gelijkwaardig).

 

Dag , vrijdag: Oban

Geniet vandaag van een vrije dag in Oban. Verken de parel van de West Highlands met zijn kronkelige straten en zijn pittoreske baai vol vissersboten, jachten en veerboten of maak een dagtocht naar het eiland Mull. De voornaamste plaats op het eiland is de kleurrijke havenplaats Tobermory. 

 

Dag 6, zaterdag: Oban - Mull - Fionphort - Iona

Per ferry varen we naar het eiland Mull, waar we per bus verder reizen naar Fionphort, de belangrijkste haven van de Ross of Mull. Per boot gaan we verder naar het eiland Iona. In 565 stichtte Columba hier op dit eiland een klooster (Iona Abbey) dat een bijzonder grote invloed heeft gehad op de noordelijke streken van Europa. Vanuit Iona verspreidde zich een netwerk van kloosters en bisdommen dat zich uitstrekte over heel Schotland, Ierland en delen van Engeland. Het eiland werd een heilige plaats waar verschillende koningen werden begraven. De komende twee nachten verblijven we in Hotel Columba of Hotel Argyll (of gelijkwaardig) op loopafstand van de Abbey.

 

Dag 7, zondag: Iona

Een vrije dag op het eiland Iona. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken indien mogelijk een lokale kerkdienst.

 

Dag 8, maandag: Iona - Fionphort - Mull - Oban - Rannoch Moor - Fort William

Vandaag keren we via Fionphort en Mull weer terug naar Oban. In de middag rijden we per trein verder, via het uitgestrekte Rannoch Moor naar Fort Wiliam. We rijden langs de oevers van Loch Linnhe en in de schaduw van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis. We overnachten in Hotel Guisachan House (of gelijkwaardig).

 

Dag 9, dinsdag: Fort Wiliam - Glenfinnan - Mallaig - Isle of Skye - Portree

Vandaag staat er een fantastisch mooi treintraject op het programma. Vanaf Fort Wiliam rijden we via het viaduct van Glenfinnan naar Maillag. Van half mei tot en met eind oktober is het ook mogelijk om dit traject met de stoomtrein de Jacobite te maken. Deze bijzondere treinrit is uiteraard inbegrepen. In Mallaig gaan we per ferry naar Isle of Skye. Per bus rijden we over het meest populaire eiland van Schotland naar Portree. De puntige pieken en hoge kliffen van de Cuillin heuvels bieden u een fantastisch landschap. We overnachten in Hotel Pier (of gelijkwaardig).

 

Dag 10, woensdag: Portree - Kyle of Lochalsh - Inverness

Na het ontbijt vertrekken vanuit Portree via Kyle of Lochalsh naar de hoofdstad van de Highlands, Inverness. In de zomer wordt hier heel veel op zalm gevist, zelfs midden in de stad omdat de rivier de Ness er dwars doorheen stroomt. Een bekende bezienswaardigheid is het uit rode zandsteen opgetrokken Inverness Castle. We overnachten in Hotel Premier Inn (of gelijkwaardig) op loopafstand van het station en het centrum.

 

Dag 11, donderdag: Inverness - Highlands - Edinburgh - New Castle

Het laatste gedeelte van de rondreis is aangebroken. We reizen door de Highlands via Edinburgh naar New Castle voor de overtocht terug naar Nederland.

 

Dag 12, vrijdag: New Caslte - IJmuiden - Amsterdam

In de ochtend komen we weer aan in IJmuiden. Hier worden we per bus weer teruggebracht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - In het spoor van de Royal Scotsman 12 dagen

Inbegrepen

 • Transfer Amsterdam CS – IJmuiden retour
 • Overtocht IJmuiden – New Castle retour
 • Transfer Newcastle haven – station retour
 • Alle trein-, bus- en boottickets volgens programma
 • Bustickets op Mull bij dagtrip vanuit Oban
 • Rit per stoomtrein van Fort Wiliam – Mallaig tweede klas
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Twee overnachtingen in twee, drie of vierpersoonsbinnenhut tijdens de overtocht
 • Logies en ontbijt
 • Logies tijdens de overtochten
 • Volpension op zondag
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éépersoonskamer  450,-
 • Transfers stations – hotels retour
 • Openbaar vervoer ter plaatse
 • Optioneel verblijf in tweepersoonsbuitenhut (bij boeking) 45,- per persoon
 • Optioneel verblijf in éénpersoonsbuitenhut (bij boeking) 85,- per persoon
 • Optioneel halfpension tijdens de overtocht (bij boeking) 95,- per persoon
 • Entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief