Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Grand Tour Ireland

Groepsrondreis | Vliegreis

Ierland is ruig, avontuurlijk, gezellig en vol met gezellige pubs en sympathieke mensen. Een ideaal land om een prachtige rondreis te maken.  De ongerepte natuur ruige kliffen en een smaragdgroen landschap laten je hart sneller kloppen. Cultuur, avontuur en natuur wisselen elkaar af in een programma boordevol inbegrepen excursies en activiteiten. Vanaf het bruisende Dublin reizen we per bus naar de westkust. Maak hier  de mooiste wandelingen over het maanlandschap van Burren en de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Per ferry varen we naar de Aran Eilanden waar je op de fiets meer ziet van de oude Ierse cultuur. Ga op zoek naar avontuur tijdens een kajaktocht over de meren van Killarney en op het schiereiland Dingle geniet je van indrukwekkende kustlijnen en pittoreske plaatsjes. Via een schilderachtige route langs de Wicklow Mountains komen we weer terug in Dublin. Wacht niet langer en ervaar de vriendelijkheid van de Ieren en de gezelligheid van de pubs in het ongerepte Ierland!

 

Highlights

 • Entreegelden en excursies volgens programma inbegrepen!
 • Uitgebreide kennismaking met Dublin onder leiding van een gids
 • Irish Whiskey proeven bij een echte whiskydistilleerder
 • Inclusief bezoeken aan vele kloosters, kastelen en hunebedden
 • Ontdek de Aran Eilanden per fiets
 • Wandelingen door indrukwekkende Ierse landschappen
 • Inclusief Killarney kajaktocht

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Dublin – Stadstour

Onze reis begint! Na aankomst in Dublin staat onze vriendelijke gids klaar en neemt ons mee naar het centrum van Dublin. Voor een goede eerste kennismaking met deze bruisende stad maken we per bus een stadstour. Dublin is een smeltkroes van culturen. Anglo-Normandisch, Georgisch en zelfs de Vikingen hebben hier hun sporen achtergelaten. We zien de hoogtepunten zoals de twee grote kathedralen van Dublin en het Guiness opslaghuis. Verder rijden we langs het grootste stadspark van Europa, Phoenix Park, de Kilmainham gevangenis en de havens. Na deze tour gaan we naar het htoel en checken in. Er is nog genoeg tijd over. Stap in de bus en ontdek zelf alle ins en outs van de stad.

 

Dag 2, donderdag: Stadswandeling Dublin

Een volle dag in het levendige Dublin! Na het ontbijt beginnen we het een rondwandeling onder leiding van een gids door het autovrije gedeelte van de stad. We beginnen bij Trinity College. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Ierland is het Book of Kells. Dit is een meer dan 1200 jaar oud manuscript en bevat de vier evangeliën, geschreven door monniken. Bijzonder zijn de rijk gekleurde versieringen in het boek. Dat is al een bezienswaardigheid die je van je bucketlist kunt afstrepen! We vervolgen onze tour langs het Parlementshuis naar één van de mooie parken omringd door Georgische huizen. Via Grafton Street, de Kalverstraat van Dublin, lopen we door kleine straatjes en steegjes en komen we uiteindelijk uit bij Dublin Castle. Dit is het begin van de Viking wijk en hier zijn veel gezellige pubs en bars. Een perfect moment om even te pauzeren voor een hapje en een drankje! De wandeling brengt ons verder naar de oevers van de rivier Liffey en naar ons eindpunt in de historische O’Connel Street. We eindigen de stadstour in stijl bij een echte whiskydistilleerder. Hier krijgen we een rondleiding en zien we hoe het proces precies in zijn werk gaat. Natuurlijk kunnen we ook een echte Irish whiskey proeven! De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele gratis galerieën en musea of maak een vaartocht door Dublin Bay. Sla ook zeker Temple Bar niet over! Deze wijk werd gesticht door kunstenaars, musici en schrijvers en er is een geweldige sfeer. Tip: probeer een Beef & Guinness Pie in de Merchant’s Arch! 

 

Dag 3, vrijdag: Dublin – Trim Castle - Hill of Slane - Monasterboice – Galway

Na het ontbijt nemen we een duik in de Ierse cultuur. Trim Castle is één van de best bewaarde Anglo-Normandische kastelen in Ierland en ook de plek waar scènes uit de film Braveheart zijn opgenomen. Hoe gaaf is het als je daar zelf ook loopt! Vervolgens bezoeken we de Hill of Slane, waar St. Patrick volgens de legende zijn altijd brandende vuur ontstak en hiermee een begin maakte van het verspreiden van het Christendom in Ierland. We bezoeken Monasterboice, een oud klooster met de best bewaarde Ierse hoogkruizen van het land. In de Boyne vallei zijn de indrukwekkende prehistorische graftombes van Knowth.

 

Dag 4, zaterdag: Wandeling Burren en Cliffs of Moher

Vandaag verkennen we het wilde westen van Ierland! Eerst rijden we door het Burren gebied, een eindeloze vlakte van grijze lime stone, een zogenaamd karstlandschap. Aan de kust zien we kleine havenstadjes en boeren die hun land bewerken. We hebben vandaag twee keuzes; we kunnen de hoogte of de diepte in. De eerste optie is het beklimmen van de top van het lime stone gebied. Je bereikt de top via een wandeling op de heuvels. Bekijk hier het bekende hunebed Poulnabrone Dolmen. Optie twee is de diepte in. Uitgerust met helmen en speciale pakken daal je af in de lime stone grotten. Indrukwekkend en spannend tegelijk!

Na de lunch in een lokale pub gaan we naar het Cliffs of Moher bezoekerscentrum. Deze klippen behoren tot de hoogste van Europa. We maken een spectaculaire wandeling op de bergrug langs de 200 meter hoge kliffen. Bij helder weer zien we in de verte zelfs de Aran Eilanden liggen!

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 6, maandag: Galway – Fietsen over de Aran Eilanden – Dun Argus – Doolin

Op de ruige Aran Eilanden, in de monding van de Baai van Galway, is veel van de oude Ierse en Keltische cultuur bewaard gebleven. Vanuit de haven van Doolin maken we de overtocht met de ferry naar één van de Aran Eilanden; Inis Mor. Dit eiland heeft een rol gespeeld in de verspreiding van het vroege Christendom in Ierland en over het eiland zijn oude ruïnes te vinden van kerkjes.

Op Inis Mor maken we een fietstocht en genieten we van prachtige vergezichten. Onderweg komen we langs zeehonden op het strand, koeien in weilanden en ezels bij de huizen. Deze fietstocht brengt je naar het stukje Ierland waar de tijd stil heeft gestaan. We bezoeken ook Dun Argus, een fort op de rand van een klif met spectaculair uitzicht! De ferry brengt ons terug naar het vasteland en we rijden naar Doolin voor de overnachting.

 

Dag 7, dinsdag: Doolin – Dingle Peninsula Tour

Een mini eilandtour staat op ons programma vandaag. Onze eerste stop is het pittoreske dorp Adara. Hier kun je heerlijk rondstruinen en de echte Ierse cultuur proeven. We vervolgen onze weg langs het uitkijkpunt bij Conor Pass naar de Dingle Peninsula. Deze ligt in de oceaan als een uitgestoken vinger. De route hier naartoe is prachtig en leidt ons langs afgelegen stranden, hoge kliffen, ruïnes en Keltische plaatsen. Het schiereiland staat vol met interessante bezienswaardigheden. We zullen vandaag veel in en uit de bus stappen om de mooiste foto’s te maken. Maak je ook klaar om je voeten nat te maken in de Atlantische Oceaan!

 

Dag 8, woensdag: Dingle – Torc waterval – Killarney kajaktocht – Killarney

Deze morgen zetten we koers richting avontuur! We bezoeken het Killarney National Park, een park met meren, eikenbossen en bergen.  Bewandel het pad naar de top van de Torc waterval en geniet van het uitzicht op Torc Mountain. Maak vervolgens een kajaktocht op de Killarney meren vanaf Ross Castle in Killarny. Deze bijzondere tocht over het water en langs de kalkstenen blijft je nog lang bij! In Kate’s cottage genieten we van een welverdiend drankje na al het harde werken van vandaag.

 

Dag 9, donderdag: Killarney – Blarney Castle – Wiclow Mountains – Glendalough – Dublin

Een lange dag vandaag. Vandaag rijden we via een paar tussenstops terug naar Dublin. De eerste stop is het 600 jaar oude Blarney Castle met de bijbehorende tuinen. Kus de ‘Stone of Eloquence’ boven in het kasteel en je wordt, volgens de legende,  zeer welbespraakt. We nemen de toeristische route terug, langs de Wicklow Mountains. Ook bezoeken we Glendalough, een klooster genesteld tussen twee meren, voor we in Dublin aankomen.

 

Dag 10, vrijdag: Dublin - Amsterdam

De laatste dag alweer! Als de tijd het toelaat kunnen we nog wat winkelen voordat we terug worden gebracht naar het vliegveld.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Grand Tour Ireland 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Dublin retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers
 • Logies en ontbijt (continentaal ontbijt)
 • Excursies en entreegelden volgens programma*
 • Beter-uit reisleider

 

*Inbegrepen excursies en entreegelden

 • Stadstour per bus door Dublin
 • Stadstour te voet door Dublin
 • Trinity College
 • Newgrange of Knowth
 • Trim Castle
 • Rondleiding whiskydistilleerder inclusief proeverij
 • Cliffs of Moher
 • Ferry naar Aran Eilanden
 • Fietstour Aran Eilanden
 • Fort Dun Aengus
 • Killarney Kajaktocht
 • Blarney Castle

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 199,- (239,- met vertrek op 6 september)
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Maaltijden en drankjes
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief