Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Ierland allround – tradities, avontuur en gezelligheid!

Groepsrondreis | Vliegreis

Ben jij op zoek naar een combinatie van natuur, actief bezig zijn en gezelligheid? Dan is deze reis echt wat voor jou! In tien dagen maak je een rondreis door Ierland waarbij alles aan bod komt. Van hiken tot whisky proeven en van ruïnes en oude kerken tot bruisend Dublin. Vanuit de hoofdstad Dublin reizen we per bus naar de westkust. Maak hier  de mooiste wandelingen over het maanlandschap van Burren en de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Onderweg zie je overal de Ierse cultuur en tradities terugkomen. Bijvoorbeeld in Newgrange, de bekendste prehistorische vindplaats, en Monasterboice, een oud klooster met de bekende Ierse hoogkruizen. Deze moet je gezien hebben! In Dublin ervaar je de gezelligheid in de traditionele pubs. Bezoek ook zeker Temple Bar, het culturele hart van Dublin. Kortom, Ierland is veelzijdig en heeft voor ieder wat wils. Waar wacht je nog op, ga je mee op avontuur?

 

Highlights

 • Verblijf op basis van halfpension
 • Hiken en biken in Killarney National Park
 • Irish Whiskey proeven bij een echte whiskydistilleerder
 • Inclusief bezoek aan vele kloosters, kastelen en hunebedden
 • Afsluiten in bruisend Dublin

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Dublin

Haigh! Welkom in Ierland. Door het gunstige vluchtschema (onder voorbehoud) hebben we nog lekker veel vrije tijd in Dublin. Zo kunnen we op onze eerste dag de stad al verkennen. We beginnen bij Trinity College. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Ierland is het Book of Kells. Dit is een meer dan 1200 jaar oud manuscript en bevat de vier evangeliën, geschreven door monniken. Bijzonder zijn de rijk gekleurde versieringen in het boek. Dit is al een bezienswaardigheid die je van je bucketlist kunt afstrepen! De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid Dublin verder verkennen. We dineren en overnachten deze nacht net buiten Dublin. Na het diner kunnen we opnieuw naar Dublin want de bus brengt ons gratis naar het centrum. Drink een drankje in een van de gezellige Ierse pubs.

 

Dag 2, donderdag: Boyne Valley

Na het ontbijt nemen we een duik in de Ierse cultuur. We bezoeken de Boyne vallei, welke bekend staat om de indrukwekkende prehistorische graftombes en oude culturen. Bijvoorbeeld Monasterboice, een oud klooster met de best bewaarde Ierse hoogkruizen van het land. We zien ook Brú na Bóinne, een archeologische vindplaats. Hier is ook Newgrange, de bekendste prehistorische vindplaats van heel Ierland. Verder op het programma vandaag staat de Mellifont Abdij, de eerste Cisterciënzer abdij van Ierland. Leuk weetje: tijdens de slag van Boyne in 1690 had Willem III van Oranje-Nassau in Mellifont Abbey zijn hoofdkwartier. Na deze dag zijn we heel wat wijzer over de geschiedenis en verschillende culturen van het land. We keren terug naar het hotel buiten Dublin voor diner en overnachting. 

 

Dag 3, vrijdag: Dublin – National Stud – Kenmare

Na het ontbijt rijden we richting Kenmare. Onze eerste stop is in Kildare, waar we de Nationale Stoeterij bezoeken. Kildare is de oudste stad van Ierland en de Irish National Stud is een van de weinige stoeterijen die open is voor publiek. Bewonder hier de Ierse volbloed paarden en kom meer te weten over het fenomeen stoeterij. Op het terrein zie je ook nog de beroemde Japanse Tuinen, de St. Fiachra Garden en een paardenmuseum. We vervolgen de weg naar Nenagh en het pittoreske Adare Village om vervolgens op onze eindbestemming aan te komen voor diner en overnachting.

 

Dag 4, zaterdag: Kenmare – Fietsen en hiken in Killarney National Park - Killarney

Een sportieve dag staat ons te wachten. Een dag waarin we het Killarney National park vanuit alle hoeken zien. Het begint met een fietstocht van ongeveer 16 kilometer. Deze tocht laat ons de prachtige plekken van het park zien zoals Muckross House and Abbey, Brickeen Bridge, the Meeting of the water en nog veel meer! Ondertussen zullen we veel fotostops maken, houd je camera dus bij de hand! De fietstocht eindigt bij de voet van Cardiac Hill. Hier laten we onze fietsen achter en gaan we te voet verder. De hike omhoog is kort maar steil. Onderweg zul je versteld staan van de prachtige uitzichten over de meren van Killarney, Macgillycuddy’s Reeks en de rest van het nationale park. We dalen via een andere route door het groene bos weer af. Misschien zie je hier wel een hert!

Voor we onze weg vervolgen naar Kenmare maken we nog een stop bij de iconische Torc waterval. Prachtig om deze dag mee af te sluiten!  

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 6, maandag: Killarney – Dingle Peninsula – Gallarus Oratory – Dingle – Limerick

Bereid je voor op een veelzijdige dag! Het begint met een stuk prachtige natuur, de Dingle Peninsula. Dit schiereiland ligt als een uitgestoken vinger in de oceaan. De route hier naartoe is prachtig en leidt ons langs afgelegen stranden, hoge kliffen, ruïnes en Keltische plaatsen. Het schiereiland staat vol met interessante bezienswaardigheden. We zullen hier veel in en uit de bus stappen om de mooiste foto’s te maken. Maak je ook klaar om je voeten nat te maken in de Atlantische Oceaan!

Vervolgens zien we een stukje cultuur en geschiedenis bij Gallarus Oratory. Dit is één van de beste voorbeelden van een vroeg christelijke kerk. Deze stamt namelijk uit 800 na Christus!

We vervolgen de weg naar Dingle. Dit is een gezellig, traditioneel vissersdorp. Er wordt gezegd dat dit het meest west gelegen dorp van Europa is. Geniet van de gekleurde huizen, gezellige restaurants en bruisende pubs. We overnachten en dineren in Limerick.

 

Dag 7, dinsdag: Limerick – Cliffs of Moher – Burren – Clare/Galway/Mayo

Vandaag verkennen we het wilde westen van Ierland! Eerst rijden we door het Burren gebied, een eindeloze vlakte van grijze lime stone, een zogenaamd karstlandschap. Aan de kust zien we kleine havenstadjes en boeren die hun land bewerken. We gaan naar het Cliffs of Moher bezoekerscentrum. Deze klippen behoren tot de hoogste van Europa. We maken een spectaculaire wandeling op de bergrug langs de 200 meter hoge kliffen. Bij helder weer zien we in de verte zelfs de Aran Eilanden liggen! Bekijk de kliffen eens van een andere kant. We stappen op de boot en maken een minicruise langs de Cliffs of Moher. Dit is echt een onvergetelijke ervaring.

 

Dag 8, woensdag: Clare/Galway/Mayo – Connemara – Kylemore Abbey – Mayo

Deze morgen trekken we eropuit om de wildernis van Connemara te ontdekken. Deze regio staat bekend om de vele schapenkuddes en honderden kleine meren. Hier zie je de meest indrukwekkende landschappen van heel Ierland. Boven alles torent het Twelve Bens gebergte uit. De stenen muren, kleine boerderijen, geïsoleerde huisjes en heuvels bedekt met heide worden begrensd door de kustlijn met stille kusten. Het is net of je terug gaat in de tijd. Veel inwoners spreken hier nog Gaelic, de oorspronkelijke taal. Ook de Keltische tradities en gewoonten worden hier nog nageleefd.

Bezoek ook Kylemore Abbey. Dit is het enige overgebleven klooster van de Benedictijner nonnen. Aan het einde van de dag rijden we naar Mayo voor diner en overnachting.

 

Dag 9, donderdag: Mayo – Clonmacnoise – Killbegan Distillery – Dublin  

Van het platteland terug naar de grote stad. Dat is onze route voor vandaag, maar niet voor we twee tussenstops hebben gemaakt. De eerste stop is bij de kloosterruïnes van Clonmacnoise. Dit was ooit een vooraanstaand centrum voor religie en kennis in Europa. Nu is het slechts nog een ruïne welke bestaat uit een kathedraal, ronde toren, de rijkelijk versierde kruizen en maar liefst zeven kerken.

Wie aan Ierland denkt, denkt aan whisky. Deze reis is daarom niet compleet zonder een bezoek aan een echte whiskydestilleerderij. En dat doen we niet in zomaar een destilleerderij, dat doen we in ’s werelds oudste whiskydestilleerderij in Killbegan. Zie hier hoe whisky wordt gemaakt, nu en vroeger. Voor wie wil proeven is hier ook alle mogelijkheid voor! Na dit bezoek rijden we naar Dublin voor diner en overnachting.

 

Dag 10, vrijdag: Dublin – Amsterdam

De laatste dag in Ierland is aangebroken. Doordat we pas aan het eind van de dag terug vliegen (onder voorbehoud) hebben we nog de hele dag in Dublin. Hier gaan we nog even goed van genieten! Een bezoek aan Dublin is natuurlijk niet compleet zonder dat je in het Guinness Storehouse bent geweest. Deze voormalige fabriek is tegenwoordig in gebruik als bezoekerscentrum, waar je alles over het brouwproces van Guinness bier leert. Vanzelfsprekend is een bezoek niet compleet zonder zelf een glas van dit Ierse bier te proeven. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht indelen. Struin nog even heerlijk door de stad en neem de gezellige Ierse cultuur in je op. Scoor de laatste souvenirs en maak nog een foto  bij de Temple Bar. Aan het einde van de dag vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Ierland allround - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Dublin retour
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer hotel – vliegveld retour
 • Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Excursies en entreegelden volgens programma*
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Beter uit reisleider

 

*Inbegrepen excursies en entreegelden

 • Trinity College
 • Killbegan Destillery
 • Clonmagnoise
 • Gallarus Oratory
 • Cliffs of Moher
 • Newgrange
 • National Stud
 • Cruise door de Cliffs of Moher
 • Guinness Storehouse

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief