Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Roadtrip Oost-Europa

Groepsrondreis | Vliegreis

Reis in elf dagen tijd dwars door vijf verschillende landen! Tijdens deze roadtrip door Oost-Europa bezoek je de steden Boedapest, Bratislava, Wenen, Praag, Dresden en Berlijn. Deze hippe en trendy steden bieden je een zeer afwisselend programma. Laat je onderdompelen in de vele culturen en leer over de geschiedenis van deze prachtige  steden. Bezoek de mooiste plekjes van de stad onder leiding van een gids en ga zelf op ontdekking tijdens de vrije momenten in het programma. Geniet van heerlijke strudel in Boedapest, laat je verrassen in de Slowaakse hoofdstad Bratislava en ga terug in de tijd in Slot Schönbrunn in Wenen. Bekijk de beroemde astronomische klok in Praag, breng een bezoek aan de Frauenkirche in Dresden en sluit de reis in Berlijn af met een boottocht over de Spree. Een reis die je niet snel meer vergeet!           

 

Highlights

 • Bezoek aan vijf landen in elf dagen
 • Stadstour onder leiding van een gids in elke stad
 • Onderdompeling in de vele culturen
 • Genoeg vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Rotterdam – Boedapest

De reis begint! Vanaf Rotterdam vliegen we naar de eerste bestemming van onze reis; Boedapest! Bij aankomst worden we naar ons hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, een goede gelegenheid om vast kennis te maken met de stad!

 

Dag 2, woensdag: Boedapest

Onder leiding van een gids gaan we op pad door de stad. We zien de bekendste monumenten zoals de opera, de basiliek, de synagoge en het Heldenplein. We lunchen op een bijzondere locatie. In Pest bevindt zich het Eerste Strudel Huis. Hier worden strudels van hoge kwaliteit gemaakt met veel zorg en waarde. Het bereiden ervan wordt als een kunst gezien die van generatie op generatie wordt doorgegeven. We gaan zelf deze heerlijke delicatesse proeven en ook krijgen we een driegangenmenu voorgeschoteld (optioneel).

Na de lunch gaan we verder met de rondleiding. We steken het water over en komen in Buda, waar we als eerst de Matthiaskerk zien. Vervolgens gaan we naar het Vissersbastion.

 

Dag 3, donderdag: Boedapest – Bratislava – Wenen

Dat je op een dag drie landen bezoekt kun je niet vaak zeggen, maar na vandaag wel! Onze eindbestemming is Wenen, Oostenrijk, maar eerst maken we nog een stop in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Onder leiding van een gids maken we een wandeling door de stad waar we onder andere het kasteel, de kathedraal, het oude stadhuis, het Mirbach paleis en de Matthias Kerk zullen zien. Na de lunch steken we de grens over naar Oostenrijk en komen we aan in Wenen voor diner en overnachting.

 

Dag 4, vrijdag: Wenen

Voor een goede eerste indruk van Wenen krijgen we in de morgen een rondleiding door de stad, onder leiding van een gids. We zien de Ringstrasse met haar indrukwekkende gebouwen, de Hofburg, het Parlement en de Votiefkerk. Hoogtepunt van de tour is een bezoek aan Slot Schönbrunn (entree exclusief), het voormalige verblijf van de Koninklijke familie. Wanneer je hier binnenstapt is het net of je teruggaat in de tijd.

De middag is ter vrije besteding. Er is nog zoveel meer te ontdekken in Wenen! Bezoek bijvoorbeeld de Spaanse Rijschool of één van de vele interessante musea. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in de Oostenrijkse hoofdstad is Sachertorte. Op elke hoek van de straat kun je in een gezellig café genieten van deze lokale lekkernij. Een aanrader!

 

Dag 5, zaterdag: Wenen – Praag  

Van Wenen rijden we naar Praag. Als de tijd en omstandigheden het toelaten maken we nog een tussenstop in Brno. Na aankomst is rest van de dag ter vrije besteding

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider zal een samenkomst verzorgen en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerk.

 

Dag 7, maandag: Praag

De dag begint bij de Praagse Burcht. Hier in de buurt liggen de bekendste bezienswaardigheden van de stad zoals de Sint Vituskathedraal, het Gouden Straatje, het Koninklijke Paleis en de Sint George Basiliek. Al deze hoogtepunten zullen we vanochtend zien. We lunchen in de omgeving van de burcht in een authentiek Tsjechisch restaurant. We vervolgen onze tour en dalen de trappen van het oude kasteel af richting Mala Strana, de oudste wijk van de stad. We komen uit op het oude marktplein met de beroemde astronomische klok. De dag eindigt met een bezoek aan de Joodse Wijk (entreegelden exclusief), de oude begraafplaats en de overgebleven synagogen.

 

Dag 8, dinsdag: Praag – Dresden – Berlijn

Vandaag steken we voor de laatste keer een landsgrens over! Voor we doorrijden naar de metropool Berlijn maken we eerst een stop in Dresden. Tijdens een citytour zien we de highlights van deze stad. Vergaap je aan de barokke architectuur van de Zwinger en de grootsheid van het Theaterplein met de Opera van Gottfried Semper. Een wandeling langs het Residenzschloss brengt je terug in de tijd van koningen en koninginnen. Op de Neumarkt staat één van de bekendste gebouwen van Dresden, de Frauenkirche. Je kunt niet in Dresden zijn geweest zonder deze met eigen ogen te hebben gezien!

Na het bezoek aan Dresden rijden we naar Berlijn, de laatste stad die we aandoen op deze reis.

 

Dag 9, woensdag: Berlijn

Na het ontbijt krijgen we een rondleiding langs de hoogtepunten van de stad. We zien onder andere de Rijksdag, Alezanderplatz, Checkpoint Charlie, Unter den Linden, de Kurfürstendamm en de Gedächniskirche.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 10, donderdag: Berlijn

De morgen kun je naar je eigen zin indelen!

In de middag staat er een boottocht over de Spree gepland (optioneel). Grote delen van de oude en nieuwe architectuur zijn gebouwd richting het water.

 

Dag 11, vrijdag: Berlijn – Rotterdam

Voor we vertrekken naar de luchthaven is er nog even tijd om op eigen gelegenheid Berlijn in te gaan. Zo kun je nog snel de laatste souvenirs kopen! Vanuit Berlijn vliegen we weer terug naar Rotterdam waar we afscheid nemen van elkaar.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Roadtrip Oost-Europa - 11 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Rotterdam – Boedapest en Berlijn – Rotterdam
 • 20 kilo ruimbagage
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de reis
 • Verblijf op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Diner op dag 6 & 7
 • Gids in Boedapest, Bratislava, Wenen, Praag, Dresden en Berlijn

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 325,- (349 bij vertrek op 17-10)
 • Overige maaltijden
 • Bezoek aan Slot Schönbrunn
 • Boottocht in Berlijn
 • Entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief