Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Hiken in Saas Grund

Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Treinreis

Hoog in de bergen ligt het bekende Saas Grund. Hét ideale uitgangspunt voor fantastische wandelingen over ruige wandelpaden door bergen en dalen. Van eenvoudige wandelingen door lieflijke bergweiden tot aan pittige wandelingen naar de Monte Moro; Saas Grund biedt het allemaal!  Bewandel het legendarische pad Alpenblumen-promenade of ga naar het helderblauwe stuwmeer Mattmark. Hotel Bergheimat ligt in het dorp, vlakbij de kabelbaan en bij vele gezellige winkels en restaurants. Superhandig is de Burgerpas (inclusief), welke  gratis toegang geeft tot vele gondels en het openbaar vervoer. Ga mee en geniet van immense bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers en een heerlijk zonnetje!

Bestemming

Saas Grund

Deze gezellige plaats is gelegen op wel 1559 meter hoogte en is het belangrijkste plaatsje uit het Saastal. Het alom bekende wandelgebied Wallis grenst aan Frankrijk en Italië. De vele toppen boven de 3000 meter, heldere stuwmeren en de indrukwekkende natuur zal je niet snel vergeten.

 

Eropuit…

Tijdens deze reis zal de reisleider een aantal routesuggesties doen. Er is geen vast programma en er kan goed ingespeeld worden op de wensen van de groep. Het meest bekende wandelpad is de Bloemenpromenade. Onderweg zie je kleurige en wellicht zeldzame bloemen. Uitleg en benamingen van de bloemen vind je op de borden langs de route. De tocht naar het stuwmeer Mattmark mag uiteraard niet ontbreken. Met de bus rijden we omhoog. Vanaf de parkeerplaats maken we een prachtige tocht langs de oostkant van het stuwmeer richting Monte Moro tot 2409 meter. Dit is een gedeelte van een oude handelsroute naar Italië. Geniet tijdens het wandelen van de natuur en weidse vergezichten.Neem de kabelbaan naar de hoge top Hohsaas op wel 3050 meter. Hier ligt een vrij nieuw pad gericht op de “18 vierduizenders”. Of loop via de Kapellenweg naar Saas-Fee het grotere zusje van Saas Grund. Zo veel mogelijkheden in een indrukwekkend landschap. Kom en geniet van de Zwitserse Alpen!

Accommodaties

Hotel Bergheimat – Moonlight

Je verblijft in Hotel Bergheimat (of gelijkwaardig) in het centrum van Saas Grund en 100 meter van...

Hotel Bergheimat – Moonlight

Je verblijft in Hotel Bergheimat (of gelijkwaardig) in het centrum van Saas Grund en 100 meter van de gondel Kreusboden. Het hotel bestaat uit drie gebouwen waarvan Moonlight er één van is. Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige stube en een binnenbad met wellnessfaciliteiten in het gebouw Etoile. De kamers zijn netjes ingericht met TV, kluisje en een badkamer met douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Hiken in Saas Grund 10 dagen

Inbegrepen

  • Dagtrein Utrecht – Visp retour
  • Bus ticket station Visp - hotel retour
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer met douche en toilet
  • Verblijf op basis van halfpension
  • Kaart voor openbaar vervoer en bergbanen gedurende verblijf
  • Toeristenbelasting
  • Eigen Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

  • Maaltijden tijdens de treinreis
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief