Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zeilen op Kreta, Griekenland (2)
Zeilen in Griekenland

Zeilen in Griekenland

9 dagen

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Zeilen in Griekenland is zon, water, wind en honderden eilanden met prachtige stranden. De wind door je haren als je voorop de boot staat te kijken naar de zonsondergang, dat is ultiem vakantiegevoel! Samen met andere christelijke singles leer je de fijne kneepjes van het vak van een ervaren schipper. Van baai naar baai, van taverna naar taverna, het échte Grieke leven lacht je tegemoet. We sluiten de reis af in historisch Athene en tijdens een fietstocht ontdek je deze stad van binnen en buiten. Vrijheid, avontuur, cultuur, heerlijk eten en goede gesprekken. Dat is een zeilvakantie met Beter Uit. Ga je mee Grieks genieten?

 

Highlights

 • Avontuurlijke reis aan boord van een mooi zeilschip
 • Aanmeren in gezellige havens en pittoreske dorpen
 • Verken wereldstad Athene op de fiets
 • Geen ervaren zeiler? Geen probleem, deze reis is ook geschikt voor je allereerste zeilervaring!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Athene – Chalkida

Zet je zonnebril op, je vakantie is aangebroken! Na aankomst op de luchthaven van Athene worden we naar ons hotel gebracht in Chalkida, de hoofdstad van het langgerekte eiland Evia dat met twee bruggen verbonden is aan het vaste land. Na incheck in het hotel is er alle tijd om het gezellige stadje te verkennen met zijn leuke winkelstraten en vele terrasjes in de straatjes en op de promenade langs de zee. Bij de oude brug is de bijzondere kering van het ‘gekke zeewater’ elke zes uur te zien.

Vergeet niet om boodschappen in te slaan bij een supermarkt voor de zeiltocht die morgen begint.

 

Dag 2 - 5, dinsdag - vrijdag: Zeilen in de golf van Evia

Na het ontbijt gaan we naar de haven om in te schepen op ons zeilschip. Het is nu tijd voor het echte werk! Allereerst krijgen we uitleg en instructies van de schipper om het verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken.  De schipper leert ons de fijne kneepjes van het vak en gedurende de reis zullen de zeilen zeker gehesen gaan worden! Ook ga je je handen uit de mouwen steken en gezamenlijk met je reisgenoten de huishoudelijke taken aan boord vervullen, zoals het koken van de maaltijden. De schipper(s) zijn thuis in de Golf van Evia en kennen mooie plekjes om te zwemmen en leuke baaitjes om aan te leggen. De exacte vaarroutes worden afgestemd op het weer, de wind en de wensen van de deelnemers. De vaartijd is afhankelijk van de bestemming en varieert tussen 3-4 uur per dag en met een enkele uitzondering van circa 6 uur per dag.

Op de boot kun je ontspannen in de zon, actief meezeilen of van de schipper de beginselen van het zeilen leren. Met uitzicht op de prachtige kustlijn trekt Evia aan je voorbij, waar misschien opeens dolfijnen je begroeten die langszij de boot volgen.

 

Als we aanmeren in het kleine vissersplaatsje Limni ontmoeten we het pure Griekse leven in harmonie met de zee en het groene achterland. In Loutro Edipso, een kuuroord, staat alles in het teken van de warm waterbronnen in zee. Geniet van het warme zeewater dat een weldaad is voor het lichaam. De Lichadonisia, een groepje van zeven kleine eilandjes, worden door de bevolking ook wel de Griekse Bahama’s genoemd en vormen samen een prachtig natuurgebied. Het turquoise blauwe water en de mooie zandstrandjes met het ondiepe water zijn ideaal om te zwemmen en te ontspannen en geven je ultiem vakantiegevoel! Er is nog meer te zien en te beleven zoals het archeologisch museum in Loutro Edipso, het folklore museum in Limni of er op uittrekken met de wandelschoenen aan. Relaxen op het strand is fijn, en een activiteit geeft ook fijne ontspanning. Gewoon lekker niksen en op een terrasje sfeer proeven van de omgeving is altijd goed en vakantiegevoel nummer één!

 

Aan boord van de zeilboot zijn bescheiden kookfaciliteiten voor het bereiden van een gezamenlijke maaltijd. In de haventjes waar we overnachten zijn eenvoudige tavernes die lokale specialiteiten en andere heerlijkheden uit de Griekse keuken serveren. Die moet je ook zeker eens proeven!

 

Dag 6, zaterdag: Vasteland – Athene

De laatste zeildag eindigt in de loop van de middag in de thuishaven Nea Artaki. Dit is de laatste mogelijkheid om nog even een selfie te maken aan boord! Of maak nog snel een actieshot van de kapitein! Met een lach en een zwaai gaat de reis per transferbus verder naar Athene, de hoofdstad met haar bekende geschiedenis en prachtige Akropolis staat klaar om door jullie ontdekt te worden.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 8, maandag: Fietstour in Athene

Na het ontbijt gaan we te voet (ca. 15 min.) naar het startpunt van de fietstour door Athene. Met een Nederlands sprekende begeleider fietsen we drie uur een prachtige route, onderweg horen we over de cultuur en de leuke bekende en onbekende plekjes van de stad. We rijden door sfeervolle wijken, stoppen bij de markt en bij de hoogtepunten zoals de Akropolis, het Olympisch Stadion en het Zappeion park zijn er fotopauzes.

Het levendige centrum van Athene kan na de fietstour te voet verder ontdekt worden. Bekijk de wisseling van de wacht bij het graf van de onbekende soldaat, bezoek de Akropolis of snuffel rond op de vlooienmarkt Monastiraki en in de gezellige wijk Plaka. Athene is rijk aan musea met waardevolle objecten. Aanraders zijn het Akropolis Museum, het Nationaal Archeologisch Museum, het Benaki Museum en het Byzantijns en Christelijk Museum.

 

Dag 9, dinsdag: Athene – Amsterdam

Alweer de laatste dag.. Met gepakte koffers en veel mooie herinneringen gaan we naar de luchthaven van Athene om in te checken voor de terugvlucht naar Nederland.

Accommodaties

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal zeven slaapplaatsen, inclusief de reisleider. De verdeling varieert per...

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal zeven slaapplaatsen, inclusief de reisleider. De verdeling varieert per boot. In de hut met de tweepersoonsbedden zijn de bovenlakens voor één persoon. De verdeling van de hutten zal pas op het laatste moment gemaakt worden. Er wordt uiteraard wel rekening gehouden met deelnemers die aangeven dat ze samen een hut willen delen. De eilanden en baaitjes die aangedaan worden zijn klein en er zijn beperkte medische voorzieningen aanwezig. Het is belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit, inclusief transport en repatriëring bij ziekte. De maaltijden tijdens de zeilreis zijn niet inbegrepen en dien je zelf te verzorgen. Na aankomst op de luchthaven zal de transferbus stoppen bij een grote supermarkt om boodschappen te kopen voor de eerste dagen. Op de kleine eilanden zijn minisupermarkten aanwezig met een beperkt aanbod aan levensmiddelen, maar je kunt natuurlijk ook uit eten gaan in de traditionele tavernes op de eilanden. De deelnemers zorgen met elkaar voor de maaltijd van de kapitein.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
17-6-2019
Single 25-45 jaar
Henno Westeneng
Te boeken
1.199,-
Houd me op de hoogte
22-7-2019
Single 25-45 jaar
Evert-Jan van den Brandhof
Te boeken
1.399,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Athene retour
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Transfer hotels – havens retour
 • Slaapplaats in tweepersoonsbed op het schip
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt bij tijdens verblijf in hotels
 • Volpension op zondag
 • Lakens en handdoekenset op het zeilschip
 • Brandstof, eindreiniging en havenbelasting
 • Elektriciteit in havens en verzekering passagiers
 • Per boot één ervaren skipper
 • Fietstocht in Athene

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer in de hotels 125,- per persoon
 • Alle maaltijden tijdens verblijf op het zeilschip
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Belangrijk

Mocht je schade maken aan boord van het schip, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten. Ter plaatse dien je de gemaakte schade te vergoeden bij de reisleider.

 

Bagage
Alle bagage moet meegenomen worden in opvouwbare reistassen. Koffers (hard en zacht) mogen niet meegenomen worden aan boord.

 

Lakens en handdoekenset

De lakens zijn schoon bij vertrek en worden niet verwisseld tijdens de zeilweek. Bij aankomst krijg je één handdoekenset per persoon. Er zitten twee handdoeken in de set. Tijdens de zeilweek worden deze niet verwisseld. Als je meer handdoeken nodig hebt dien je die zelf mee te nemen.

 

Wat wordt er van je verwacht?

 • De instructies opvolgen van de skipper
 • Deelnemen aan het zeilen
 • Huishoudelijke taken zoals schoonhouden keuken, slaapgelegenheid e.d.
 • De skipper(s) wordt(en) bij alle gezamenlijke maaltijden vrijgehouden door de deelnemers

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Chalkida Hotel Paliria*** (of gelijkwaardig) 1 nacht
Athene Hotel Achilion*** (of gelijkwaardig) 3 nachten
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief