Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Samen het pad van Paulus bewandelen

10 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Samen beleven, samen geloven; dat is waar reizen met Beter Uit voor staat. In een ontspannen sfeer samen met mede christenen op zoek naar verdieping van uw geloof. En dat kan bij uitstek tijdens deze 10-daagse rondreis door Griekenland waarin u terug gaat naar de dagen van de Bijbel. U stapt in de voetsporen van de apostel Paulus die tijdens twee van zijn vier zendingsreizen in Griekenland verbleef om het Evangelie van Jezus te verkondigen. Ook heeft hij er christengemeenten gesticht en was hij schrijver. De brieven, die hij geschreven heeft in het Nieuwe Testament, worden helder en gaan nog meer leven. 

 

De reis voert van Philippi, waar Paulus in 49 n. Chr. voor het eerst in Europa aan kwam, tot Athene, waar hij het volk vanaf de Areopagus toesprak. Door indrukwekkende landschappen en bergen, langs mooie kusten en door steden die ondergedompeld zijn in een rijke historie. Kortom, een bijzondere zendingsreis om het pad van de Apostel Paulus zelf te bewandelen.

 

Highlights

 • Philipi, Kavala, Veria
 • Athene en Areopagus
 • Meteora kloosters

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Thessaloniki

Vandaag is het dan zover! U vliegt vanaf Amsterdam naar Thessaloniki (met overstap). Na aankomst maken we een rondrit door het centrum langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Heilige Dimitrioskerk uit de vijfde eeuw, de triomfboog van Galerius en de witte toren.

 

Dag 2, woensdag: Philippi – Kavala – Thessaloniki

Vroeg vertrek vanuit het hotel voor een bezoek aan de ruïnes van het oude Phillipi. Het is in Philippi waar Paulus, in 49 na Christus voor het eerst in Europa aan kwam om het Evangelie te verkondigen en een christengemeente te stichten. In Philippi is nog veel te zien: de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia de purperverkoopster werd gedoopt. Lees samen de tekst uit Handelingen 16 en probeer u voor te stellen hoe het in die tijd moet zijn geweest. Na de lunch naar Kavala, in de Bijbel Neapolis genoemd, de vroegere havenstad van Philippi.

 

Dag 3, donderdag: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

We gaan naar Veria, een antieke Griekse stad met een bloeiende christengemeente van bekeerde Joden en Grieken. Het gedachtenismonument op de plaats waar Paulus predikte voor zijn volgelingen, staat er nog steeds. Met de reisleider staan we samen stil bij de woorden die hij uitsprak over zijn God.

 

Door naar Vergina, de voormalige hoofdstad van het oude “Macedonië”. Hier bezoeken we de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. In het museum, gebouwd in de vorm van een graftombe, liggen de schatten die gevonden zijn bij het blootleggen van de tombes in de jaren ‘70 tentoongesteld.

 

Dag 4, vrijdag: Kalambaka – Delphi

Vandaag staat er een indrukwekkende excursie op het programma: een bezoek aan de Meteora kloosters oftewel de hangende kloosters. Niet voor niets staan deze kloosters op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze kloosters zijn in de 11e eeuw op hoge rotswanden door kluizenaars gebouwd om zich zo af te kunnen sluiten voor de buitenwereld. Op dit moment zijn er nog steeds zes in gebruik. Een mooie plek om samen een korte overdenking te houden of een stukje uit de Bijbel te lezen.

 

Dag 5, zaterdag: Delphi – Osios Loukas – Tolo

Allereerst gaan we naar Delphi, ooit het religieuze centrum van het oude Griekenland. Het is nu een prachtige vindplaats waar met name de tempel, het theater en het stadion nog goed te zien zijn.  Aansluitend naar het klooster Osios Loukas, vertaald als de gelukzalige Lukas en een van de mooiste Byzantijnse kloosters van Griekenland. Het klooster herbergt prachtige mozaïeken en kunstwerken. Een mooie plek om even samen stil te zijn.

 

De dag wordt afgesloten in de sfeervolle havenplaats Tolo.

 

Dag 6, zondag: Samen geloven

Zondag: er is een moment van rust om samen te luisteren naar het woord van God. De reisleider organiseert een samenkomst waarin we ervaringen en indrukken met elkaar kunnen delen. Indien mogelijk kunnen we ook een lokale Orthodoxe viering bijwonen. De middag is ter vrije besteding voor bijvoorbeeld een plezierige wandeling langs het mooie zandstrand van Tolo.

 

Dag 7, maandag: Epidaurus – Mycene –  Tolo

Vandaag nemen we een stap terug in het verleden door een bezoek aan de antieke plaatsen Epidaurus en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid, prijkend op de lijst van Unesco, dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Samen zingen klinkt hier prachtig!

 

Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard.

      

Dag 8, dinsdag: Tolo – Kanaal van Korinthe – Athene

Het eindpunt van deze zendingsreis komt in zicht: Athene. Voordat we in Athene aankomen, brengen we  onderweg een bezoek aan het antieke Korinthe waar u onder andere de tempel van Apollo uit de 6e eeuw v.Chr. en de fontein van Peirene ziet met zijn stenen bogen en zuilen. Via het kanaal van Korinthe, dat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe, reizen we verder naar Athene. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruik van dit smalle kanaal. Aankomst tegen het eind van de middag in Athene; de stad waar Paulus het volk meerdere keren toesprak. Om een goed beeld te krijgen van deze wereldstad, kunt u de kabeltrein (exclusief) nemen naar de heuvel Lykavittos. Deze 300 meter hoge heuvel ligt midden in Athene en vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad, de Akropolis en bij helder weer zijn zelfs het eiland Aegina en de wachtende schepen voor de haven van Piraeüs te zien.

 

Dag 9, woensdag: Athene

Athene, de stad vanwaar Paulus het volk toesprak. We bezoeken de Acropolis en de naastgelegen Areopagus, de plek waar Paulus de volgende woorden zei: “De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, die Heer is van Hemel en aarde, woont niet in tempels die door mensen gebouwd zijn”(Hand. 17:22-24). Denk je eens in hoe Paulus de “heidenen” uitdaagde en hen wees op zijn God.

 

Vervolgens wandelen we naar de Agora, het hart van het oude Athene. Het centrum van politieke, commerciële en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. Deze wijk heeft altijd een rol in de geschiedenis van de stad gespeeld. Vroeg in de 6e eeuw werd de Agora een marktplein. Het New National Museum mag niet worden overgeslagen. Dit is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. De bijzondere collectie geeft een goed beeld van de rijke Griekse historie.

 

In de oudste woonwijk van de stad, Plaka, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De kronkelende straatjes met kleurige bougainvilles leiden naar boven waar de Acropolis staat, die steeds te zien is.

 

Dag 10, donderdag: Athene – Amsterdam

De laatste dag is aangebroken. ’s Middags een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam (met overstap).

 

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-5-2021
Alle Leeftijden
 
Te boeken
1.495,-
Houd me op de hoogte
14-9-2021
Alle Leeftijden
 
Te boeken
1.495,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie – Griekenland 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Thessaloniki en Athene – Amsterdam incl. heffingen
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer per comfortabele touringcar 
 • 9 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Entreegelden
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 195,-
 • Overige lunches en drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimum deelname is 20 personen

 

Vluchtschema

Volgt 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Thessaloniki Hotel Vergina*** of vergelijkbaar 2 nachten
Dag 3-4 Kalambaka Hotel Orfeas*** of vergelijkbaar 1 nacht
Dag 4-5 Delphi Hotel Fedriades*** of vergelijkbaar 1 nacht
Dag 5-8 Tolo Hotel Apollon*** of vergelijkbaar 3 nachten
Dag 8-10 Athene Hotel Illissos*** of vergelijkbaar 2 nachten

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief