Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis Peloponessos & Athene

Groepsrondreis | Vliegreis

Een bijzondere rondreis langs de antieke bezienswaardigheden van het schiereiland Peloponessos. Geniet van het Griekse leven in leuke dorpjes en stadjes, de uitbundige natuur en de vele stranden. De reis start in Athene waar als trots middelpunt de Akropolis boven alles uittorent. Andere hoogtepunten zijn het oude Olympia en Korinthe, de indrukwekkende ruïnestad Mystras en het gigantische openluchttheater van Epidaurus. Onderweg komen Herakles en Zeus tot leven als hoofdpersonen van de Griekse mythologie. Laat je verwennen door de Griekse keuken en het heerlijke klimaat. Alle ingrediënten komen aan bod voor een fantastische reis!

 

Highlights

 • Bezoek aan Athene en Olympia
 • Complete reis inclusief gidsen
 • Verblijf in een hotel vlakbij het strand in Tolo

van dag tot dag

Dag 1, woensdag : Amsterdam – Athene  

Op naar het zonnige Griekenland! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Athene. Na aankomst worden we naar het hotel gebracht voor het diner en overnachting.

 

Dag 2, donderdag: Athene

In de morgen ga je de oudheden van de Griekse hoofdstad Athene ontdekken. Allereerst zie je tijdens een rondrit door de stad het parlementsgebouw, het graf van de Onbekende Soldaat en de boog van Hadrianus. Daarna bezoek je de indrukwekkende Akropolis. Op de Akropolis zijn vier van de grootste meesterwerken uit de klassieke Griekse kunst te bewonderen. Dit zijn het Parthenon, de Propylaeën, de Niketempel, het Erechtheion en eventueel als vijfde de bijzondere olijfboom. Daarna maken we een stop op de Mars Heuvel, waar de apostel Paulus predikte. Aansluitend krijg je een rondleiding in het interessante Akropolis Museum en wandel je door de Agora, de oude markt. In de middag is er tijd om zelf het centrum van de stad te verkennen. Neem een kijkje in de oude volkswijk Plaka met haar knusse, smalle straatjes en de vlooienmarkt in Monasteraki.

 

Dag 3, vrijdag: Athene – Korinthe –Diakopto

Vandaag  staat allereerst het Kanaal van Korinthe op het programma. Dit kanaal werd in het laatste decennium van de 19e eeuw aangelegd en heeft een lengte van ruim zes kilometer. Sinds de aanleg van het kanaal is Peloponnesos eigenlijk geen schiereiland meer, maar een echt eiland! Vervolgens bezoeken we de oude havens Lechaion en Cechreae. Hier vandaan vertrok Paulus naar Korinthe. In het oude Korinthe zelf zien we de plaatsen waar Paulus destijds leefde en werkte.

 

Dag 4, zaterdag: Diakopto – Kalavrita – Olympia

We vertrekken vandaag vroeg om op tijd in de historische tandradbaan te stappen. We maken een onvergetelijke  rit van ruim een uur door de Vourakos-kloof naar het bergdorpje Kalavrita. Na een wandeling door het dorp bezoek je het nabijgelegen klooster Mega Spilio. Dit unieke klooster is genoemd naar de grote natuurlijke holte in de rotswand waartegen de kerk en een deel van de kloostergebouwen is aangebouwd. Tot slot rijden we vandaag door naar Olympia aan de oevers van de Alfios rivier.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Een rustdag in Olympia. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

 

Dag 6, maandag: Olympia – Pylos – Kalamata

Vandaag staat een bezoek aan de stad Olympia op het programma. Olympia ligt in een prachtige, groene omgeving en was de plaats waar in 776 voor Christus de allereerste Olympische Spelen werden gehouden. Tijdens de rondleiding over dit indrukwekkende  terrein zien we de overblijfselen van het stadion en diverse tempels. In het Archeologisch Museum is een uitgebreide collectie van standbeelden en voorwerpen te bezichtigen. Na het bezoek aan het museum rijden we via een prachtige kustroute naar het stadje Pylos voor een kort bezoek. Vervolgens rijden we door naar het hotel in Kalamata voor het diner en overnachting.

 

Dag 7, dinsdag: Kalamata – Mystras – Tolo

Vandaag weer een hoogtepunt, een bezoek aan de middeleeuwse citadel Mystras. Binnen de stadsmuren vind je voorbeelden van fijne Byzantijnse kunst en architectuur uit de 13e tot 15e eeuw. Bekijk kloosters met waardevolle relikwieën en muurschilderingen. In het Olijfolie Museum is een interessante  tentoonstelling over de olijfboom en haar producten, de oogstmethodes en de symboliek met de religie te bezichtigen. Aansluitend rijden we door naar het kustplaatsje Tolo nabij Nafplion.

 

Dag 8, woensdag: Epidaurus – Mycene – Nafplion

Je gaat vandaag het best bewaarde theater van de Griekse oudheid bezoeken, genaamd Epidaurus. De akoestiek in dit theater zal je versteld doen staan. Op de vlakte van Argolida bezoek je Mycene. Een plaats die in verschillende  mythen een rol speelde , waaronder de Troyaanse cyclus. Je ziet de Leeuwenpoort en de grafkamer. Daarna staat een bezoek aan een wijndomein op het programma en maak je kennis met het wijn procedé. Uiteraard kan er van de lokaal gerijpte wijnen geproefd worden. In het schilderachtige stadjes Nafplion bewonder je de neoklassieke bouwwerken in de sfeervolle, nauwe straatjes.

 

Dag 9, donderdag: Tolo

Vandaag staat er een vrije dag op het programma. Neem een heerlijke duik in de zee of maak vanuit het haventje een boottochtje naar het eilandje Spetses.

 

Dag 10, vrijdag: Tolo – Athene – Amsterdam

De bus brengt ons vandaag weer naar het vliegveld in Athene. We vliegen terug naar Amsterdam waar we afscheid van elkaar nemen.  

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Rondreis Peloponessos & Athene - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Athene retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele  touringcar  tijdens rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf of basis van halfpension
 • Volpension en koffie en cake op zondag
 • Engels of Nederlandssprekende gids tijdens het bezoek aan Athene, Korinthe, Olympia, Mycene en Epidaurus
 • Ticket tandradbaan Diakopto – Kalavrita
 • Bezoek wijndomein en wijnproeverij
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 159,-
 • Entreegelden circa 84,-
 • Optionele boottocht naar het eilandje Spetses

Overige informatie

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels (2* en 3*) of gelijkwaardig:

Hotel

Locatie

 Website

Hotel Blue Sea

Athene

www.bluesea.com.gr

Hotel Themisto

Diakopto

www.themisto.gr

Hotel Neda

Olympia 

www.hotelneda.gr

Hotel Kleopatra Inn

Kalamata

www.kleopatra-inn.gr

Hotel Epidavria

Tolo

www.epidavria.com.gr

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief