Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

In de voetsporen van Paulus

Najaar | Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Griekenland is een bestemming die veel te bieden heeft. Of u nu wilt genieten op één van de duizenden stranden of zich wilt laten onderdompelen in de rijke historie van het land, het kan hier allemaal.  De historie voert terug naar de dagen van de Bijbel. De apostel Paulus heeft twee zendingsreizen door Griekenland gemaakt. Tijdens deze reis volgt u zijn voetsporen en hoort u de verhalen. De plaatsen waar hij gepredikt heeft komen uitgebreid aanbod tijdens deze reis en worden afgewisseld met tours door de indrukwekkende bergen en langs de kust.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Thessaloniki

Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Thessaloniki. Na aankomst maakt u een rondrit door het centrum van de Thessaloniki langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Heilige Dimitrioskerk uit de 5e eeuw, de triomfboog van Galerius en de witte toren.

 

Dag 2, dinsdag: Philippi – Kavala – Thessaloniki

Uw rondreis door Griekenland begint met een uitstapje naar de ruïnes van het oude Phillipi. Paulus, die hier in  49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette, stichtte er een Christengemeente. Ook vandaag de dag is nog veel te zien uit Paulus’ dagen. De markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia, de purperverkoopster werd gedoopt zijn de hoogtepunten. Na de lunch staat  Kavala op de rol, in de Bijbel Neapolis genoemd. Dit is de havenstad waar Paulus voor het eerst Europa binnen kwam.

 

Dag 3, woensdag: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

Na het ontbijt gaat de dag van start met een bezoek aan Veria, één van de antieke Macedonische steden die een bloeiende Christelijke gemeente van bekeerde Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid is het gedachtenismonument op de plaats waar Paulus predikte voor zijn volgelingen. U vervolgt uw weg naar Vergina, de voormalige hoofdstad van het oude Macedonië. Hier bezoekt u de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. In het museum, gebouwd in de vorm van een graftombe, liggen de schatten die gevonden zijn bij het blootleggen van de tombes in de jaren 70 tentoongesteld.

 

Dag 4, donderdag: Kalambaka – Delphi

Vandaag bezoekt u de Meteora kloosters. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden hoge rotspieken en bouwden verschillende kloosters. Deze imposante kloosters staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. Na dit indrukwekkende bezoek, reist u door de bergen van Centraal-Griekenland richting  Delphi.

 

Dag 5, vrijdag: Delphi – Ossias Loukas – Nafplion

Vroeg in de ochtend is het tijd voor de archeologische opgravingen van Delphi. In dit oude, religieuze centrum staan nog de overblijfselen van fraaie tempels, het theater en het stadion. Na Delphi vervolgt de route zich naar het klooster Ossias Loukas. Dit klooster wordt in architectonisch opzicht gezien als één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland. Vervolgens gaat de rit naar de sfeervolle havenplaats Nafplion, voor meerdere overnachtingen en enkele ontspannen dagen..

 

Dag 6, zaterdag: vrij

Vandaag bent u vrij om deze dag in te vullen. Geniet van de gezellige sfeer van de haven en bezoek naar het fort-eiland Bourzi met het Venetiaanse fort. Of beklim de rots in 857 stappen (een klim van 20 minuten) naar boven waar het Palamidi kasteel ligt. Ook kunt u op eigen gelegenheid een relaxte boottocht naar de eilanden Hydra en Spetses maken. Hydra is een rotsachtig eiland met een oppervlakte van ongeveer 52 km². De hoofdplaats is schilderachtig met vestingwerken in de haven, een 18e eeuws klooster en mooie neo-klassieke herenhuizen. Er rijden geen auto’s op Hydra, het vervoer gaat per koets of ezel. Het groene Spetses is nog kleiner, ongeveer 22 km² en is net als Hydra vrijwel autovrij. Het enige stadje van betekenis is Spetses Town dat zich twee kilometer langs de kust uitstrekt. Het bestaat uit fraai versierde herenhuizen en met kiezelstenen gedecoreerde straatjes.

 

Dag 7, zondag: vrije dag

Een vrije dag. Uw reisleider zal een samenkomst organiseren of u kunt een lokale  viering bezoeken.

Verdere dag vrij.

 

Dag 8, maandag: Epidaurus, Mycene en Nafplion

Op het programma staan de antieke plaatsen Epidaurus en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon en een bezoek meer dan waard. In de middag bezoeken we in Nafplion de restanten van oude beschavingen die hier zichtbaar zijn. Het oude stadsdeel is sfeervol en prachtig.

      

Dag 9, dinsdag: Nafplion – Kanaal van Korinthe – Athene

Vandaag komt het eindpunt van deze reis inzicht: Athene. U reist via het kanaal van Korinthe dat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van dit smalle kanaal. Een echte bezienswaardigheid. U komt al tijdig in Athene aan en de rest van de dag ter vrije besteding. Om alvast een goed beeld te krijgen van deze wereldstad is het een aanrader om de kabeltrein te nemen naar de heuvel Lykavittos. Deze 300 meter hoge heuvel ligt midden in Athene en vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad, de Akropolis en bij helder weer zijn zelfs het eiland Aegina en de wachtende schepen voor de haven van Pireus te zien.

 

Dag 10, woensdag: Athene

Uw dag begint met bezoeken aan de  Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk toesprak. Tegenwoordig is hier een trap gemaakt aan de linker kant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Onderaan de heuvel met de Acropolis ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene. Het centrum van politieke, commerciële  en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. Deze wijk heeft altijd een rol in de geschiedenis van de stad gespeeld. Vroeg in de 6e eeuw werd de Agora een marktplein. Het New National Museum mag niet worden overgeslagen. Dit is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. De bijzondere collectie geeft een goed beeld van de  rijke Griekse historie. De oudste woonwijk van de stad, Plaka,  is goed te combineren met dit alles. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan. De kronkelende  straatjes met kleurige bougainville leiden naar boven waar de Acropolis staat, die steeds te zien is.

 

Dag 11, donderdag: vrije dag in Athene

Een vrije dag in deze boeiende stad. U kunt bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij het parlement bekijken, de bloemenmarkt bezoeken en  andere straatjes in Plaka ontdekken.  Met de metro is alles in de stad goed bereikbaar.

 

Dag 12, vrijdag: Athene – Amsterdam

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Griekenland - 12 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Thessaloniki / Athene - Amsterdam
 • 20 kilo ruimbagage
 • Luchthavenbelasting
 • Vervoer ter plaatse
 • 11 overnachtingen in een tweepersoonskamer in 3-sterrenhotels op basis van halfpension
 • Lunch op zondag
 • Toeristenbelasting
 • Entrees en fooien
 • Nederlands- en/of Engelssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 215,-
 • Overige lunches
 • Drankjes
 • Facultatieve excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

 

Vluchtinformatie

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

01-10-2018

Amsterdam

Thessaloniki

07.15

11.05

HV 5807

 

 

 

 

 

 

12-10-2018

Athene

Amsterdam

11.45

14.20

HV 6868

Alle vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzingen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief