Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Grand Tour Ireland

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Ierland is ruig, avontuurlijk en vol met gezellige pubs en sympathieke mensen. Een ideaal land om een te gekke singelreis te maken, nieuwe vrienden te maken met een flinke portie plezier en avontuur . De ongerepte natuur, ruige kliffen en een smaragdgroen landschap laten je hart sneller kloppen. Cultuur, avontuur en natuur wisselen elkaar af in een programma boordevol leuke excursies en activiteiten. Vanaf het bruisende Dublin reis je naar de westkust. Maak hier de mooiste wandelingen in de wildernis van Connemara en de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Per ferry vaar je naar de Aran Eilanden waar je op de fiets meer ziet van de oude Ierse cultuur. Ontdek de meren van Killarney, maak een kajaktocht en geniet van indrukwekkende kustlijnen en pittoreske plaatsjes op het schiereiland Dingle. Via een schilderachtige route kom je weer terug in Dublin. Wacht niet langer en ervaar de vriendelijkheid van de Ieren en de gezelligheid met elkaar in de vele pubs in het ongerepte Ierland!

 

Highlights

 • Vrije dag in de bruisende stad Dublin
 • Bezoek aan de spectaculaire Cliffs of Moher
 • Kajaktocht op de Killarney meren
 • Ontdek de Aran Eilanden per fiets
 • Wandelingen door indrukwekkende Ierse landschappen

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Loughcrew Cairns – Trim Castle – Kells

Onze reis begint! Na aankomst in Dublin staat onze vriendelijke buschauffeur klaar en neemt je mee naar Loughcrew Cairns in het graafschap Meath. Loughcrew Cairns staat voor stenen heuvel en is zo genoemd vanwege de megalieten of stenen monumenten, die hier te vinden zijn verspreid over vier heuvels. De verschillende tombes hebben versierde stenen met verschillende symbolen. Vervolgens vertrek naar Trim Castle, één van de best bewaarde Anglo-Normandische kastelen in Ierland en ook de plek waar scènes uit de film Braveheart zijn opgenomen. Hoe gaaf is het als je daar zelf ook loopt! Nadat je in het Normandische verleden van Ierland bent gedoken gaat de bus verder naar het hotel in Kells, ca. 1 uur rijden ten noordwesten van Dublin.

 

Dag 2, donderdag: Vrije dag in Dublin

Per bus naar het levendige Dublin ! Dublin is een smeltkroes van culturen. Anglo-Normandisch, Georgisch en zelfs de Vikingen hebben hier hun sporen achtergelaten. Voor een goede eerste kennismaking met deze bruisende stad kun je per bus een stadstour maken. Je rijdt dan o.a. langs hoogtepunten als de twee grote kathedralen van Dublin, Christchurch Cathedral en St. Patricks’Cathedral. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Georgische / Victoriaanse wijk. Hier zie je prachtige oude huizen en panden en O’Connell Street met het historische hoofdpostkantoor. Andere hoogtepunten zijn het Guiness opslaghuis, het grootste stadspark van Europa, Phoenix Park, de Kilmainham gevangenis en de havens. Bezoek bijvoorbeeld ook één van de vele gratis galerieën en musea of ga whiskey proeven in het Irish Whiskey Museum. In Trinity College vind je het beroemde Book of Kells, een 1200 jaar oud geschreven manuscript van de vier evangeliën. Sla ook zeker Temple Bar niet over! Deze wijk werd gesticht door kunstenaars, musici en schrijvers en er is een geweldige sfeer. Slenter door oude straatjes en maak kennis met de vriendelijke Ieren. Ieren houden van muziek en lekker eten en drinken. Ontdek het zelf in één van de vele pubs en restaurants. Tip: probeer een Beef & Guinness Pie in de Merchant’s Arch!

 

Dag 3, vrijdag: Clonmacnoise – Galway – Clifden

De eerste stop is bij Clonmacnoise. Deze vroegchristelijke plaats was ooit een vooraanstaand centrum voor religie en kennis. Clonmacnoise trok mensen aan uit heel Europa en rond de 11e eeuw woonden en werkten hier wel 1500 – 2000 mensen. De indrukwekkende ruïnes bestaan uit een kathedraal, ronde toren, rijkelijk versierde kruizen en maar liefst zeven kerken. Omdat veel mensen vroeger niet konden lezen moesten monniken creatief zijn met het verspreiden van het evangelie. De versierde hoogkruizen van Ierland zijn voorbeelden van hoe de monniken dit deden. In het bezoekerscentrum bij Clonmacnoise vind je schitterende hoogkruizen met gedetailleerde figuren en afgebeelde verhalen uit de Bijbel. Verder naar Galway, een mooie grote stad vol leven. Galway is een magneet voor musici, dichters en toneelschrijvers over de hele wereld. Geniet de rest van de middag van de geweldige sfeer en ontdek de vele winkels, galerieën en pubs die deze studentenstad te bieden heeft. Overnachting in Clifden.

 

Dag 4, zaterdag: Connemara – Dan O’Hara’s boerderij – Kylemore Abbey – Kinvarra

Deze morgen trek je met elkaar eropuit om de wildernis van Connemara te ontdekken. Deze regio staat bekend om de vele schapenkuddes en honderden kleine meren. Hier zie je de meest indrukwekkende landschappen van heel Ierland. Boven alles torent het Twelve Bens gebergte uit. De stenen muren, kleine boerderijen, geïsoleerde huisjes en heuvels bedekt met heide worden begrensd door de kustlijn met stille kusten. Het is net of je terug gaat in de tijd. Veel inwoners spreken hier nog Gaelic, de oorspronkelijke taal. Ook de Keltische tradities en gewoonten worden hier nog nageleefd.

 

Bezoek aan Kylemore Abbey dat bekend staat als één van de meest romantische plekken in Ierland. Het werd gebouwd als buitenhuis voor de familie Mitchel maar in 1930 werd het een klooster van de Benedictijner nonnen. Het klooster ligt aan de voet van de bergen van Druchruach en kijkt uit op de noordelijke oever van Lough Pollacappal. Ook een bezoek aan Dan O’Hara’s farm, een familieboerderij in het hart van Connemara. De eigenaren Martin en Nora verwelkomen je met open armen en delen familieverhalen en tradities in Connemara met je. Martin laat ons de kunst van het turfsteken zien, een oude en traditionele landbouw methode waarbij turf uit de aarde wordt gehaald. De naam van de boerderij komt van de boer Dan O’Hara die gedwongen werd om naar New York te emigreren omdat hij de huur niet meer kon betalen. Op de boerderij leer je meer over het harde leven van Ierse boeren. Op Dan O’Hara’s farm leven naast vee, schapen, ezels, kippen ook de bekende Connemara pony’s.

Aan het einde van de dag rijdt de bus naar Kinvarra voor de overnachting.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en indien mogelijk bezoek je een lokale kerkdienst. Een mooie dag om tijd te hebben voor jezelf, voor elkaar en voor God. Lunch in het hotel en diner in een lokaal restaurant.

 

Dag 6, maandag: Fietsen over de Aran Eilanden – Dun Argus

Op de ruige Aran Eilanden, in de monding van de Baai van Galway, is veel van de oude Ierse en Keltische cultuur bewaard gebleven. Vanuit de haven van Doolin gaat de overtocht met de ferry naar één van de Aran Eilanden, Inis Mor. Dit eiland heeft een rol gespeeld in de verspreiding van het vroege christendom in Ierland en over het eiland zijn oude ruïnes te vinden van kerkjes. Op Inis Mor maak je gezamenlijk een fietstocht en geniet je van prachtige vergezichten. Onderweg zie je zeehonden op het strand, koeien in weilanden en ezels bij de huizen. Deze fietstocht brengt je naar het stukje Ierland waar de tijd stil heeft gestaan. Ook een bezoek aan Dun Argus, een fort op de rand van een klif met een spectaculair uitzicht! Per ferry weer terug naar het vasteland en per bus verder naar Kinvarra voor de overnachting.


Dag 7, dinsdag: Burren – Cliffs of Moher – Killarney

Vandaag is een lange reisdag. Eerst rijd je door het Burren gebied, een eindeloze vlakte van grijze lime stone, een zogenaamd karstlandschap, waar wel tweeduizend soorten bijzondere planten en bloemen groeien! Verder naar het Cliffs of Moher bezoekerscentrum. Deze klippen behoren tot de hoogste van Europa. Je maakt een spectaculaire wandeling op de bergrug langs de tweehonderd meter hoge kliffen. Bij helder weer zien je in de verte zelfs de Aran Eilanden liggen! Aan het eind van de middag aankomst in Killarney voor de komende twee overnachtingen. Ga samen met elkaar in de avond naar Celtic Steps, een fantastische dansshow met Ierse muziek en dans (optioneel ca. EUR 35,- per persoon)!

 

Dag 8, woensdag: Killarney National Park –Kajaktocht – Torc Mountain – Muckross gardens - optioneel: fietsen

Deze dag zet je koers richting het avontuur, naar het Killarney National Park, een park met meren, eikenbossen en bergen. Met de bus naar Ross Castle waar de groep in tweeën wordt verdeeld. De eerste groep maakt een kajaktocht op de Killarney meren. Deze bijzondere tocht over het water en langs de kalkstenen blijft je zeker nog lang bij! De tweede groep bewandelt het pad naar de top van de Torc waterval. Hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht op Torc Mountain. Ook kun je per fiets het Nationale park verkennen en de kleurrijke tuinen van het prachtige Victoriaanse landhuis Muckross house bezoeken (fietshuur en bezoek aan het landhuis exclusief). Halverwege de dag wisselen de groepen van activiteit. Aan het eind van deze actieve dag keert de bus weer terug naar Kinvarra voor de overnachting.

 

Dag 9, donderdag: County Kerry – Adare – Birr Castle Gardens – Science Centre – Kells

Vandaag keer je terug naar Kells. De eerste stop is het pittoreske dorp Adare. Geniet van de mooie huizen met rieten daken, struin heerlijk rond en proef de echte Ierse cultuur. Je gaat dan verder naar Birr Castle Gardens & Science Centre. In de tuinen van Birr Castle Gardens vind je zeldzame bomen , planten en bloemen, prachtige flora en fauna en kun je heerlijk wandelen langs vredige rivieren en het meer. Science Center is het centrum op het gebied van wetenschap en techniek en vind je hier het een milieu- en wetenschappelijke tijdcapsule. In de vroege jaren 1840 ontwierp en bouwde de Derde Graaf van Rosse de grootste telescoop ter wereld. Met deze telescoop ontdekte hij het spiraalvormige karakter van sommige van de sterrenstelsels, en van 1845-1914 moest iedereen die dit fenomeen wilde aanschouwen naar Birr komen. En ze kwamen, met hun honderden, vanuit heel Europa en daarbuiten, om de sterren te observeren met Lord Rosse of gewoon om te bewonderen over deze technische prestatie in het midden van Ierland. Aan het einde van de middag komen we aan in Kells voor de laatste overnachting.

 

Dag 10, vrijdag: Dublin – Amsterdam

De laatste dag in Ierland is aangebroken. Omdat je pas aan het eind van de middag terugvliegt (onder voorbehoud) brengt de bus je naar Dublin waar je nog een groot deel van de dag in Dublin naar eigen inzicht kunt genieten! Een bezoek aan Dublin is natuurlijk niet compleet zonder dat je in het Guinness Storehouse bent geweest. Deze voormalige fabriek is tegenwoordig in gebruik als bezoekerscentrum, waar je alles over het brouwproces van Guinness bier leert. Vanzelfsprekend is een bezoek niet compleet zonder zelf een glas van dit Ierse bier te proeven. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht indelen. Struin nog even heerlijk door de stad en neem de gezellige Ierse cultuur in je op. Scoor de laatste souvenirs en maak nog een foto bij de Temple Bar. Aan het begin van de middag terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis van Amsterdam naar Dublin retour
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • 9 overnachtingen op een tweepersoonskamers
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma*
 • Beter-uit reisleider

*Loughcrew Cairns, Trim Castle, Clonmacnoise kloosterruïnes, Kylemore Abbey, Dan O'Hara's boerderij, Ferry naar Aran Eilanden, fietstour Aran Eilanden, Fort Dun Aengus, Cliffs of Moher Kajaktocht, Birr castle

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 379,-
 • Ruimbagage 20 kg (circa 50,-)
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Maaltijden en drankjes
 • Fooien

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
7 aug/ 11 sep 2019 Amsterdam Dublin EL 603 09.35 uur 10.20 uur
           
16 aug/ 20 sep 2019 Dublin Amsterdam EL 610 18.10 uur 20.55 uur

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Kells

Headfort Arms Hotel***

2 nachten

Dag 3-4 Clifden

Buttermilk Lodge/Connemara Country Lodge***

1 nacht

Dag 4-7 Kinvarra

Kinvara Guesthouse***

3 nachten

Dag 7-9 Killarney

Castle Lodge***

2 nachten

Dag 9-10 Kells

Headfort Arms Hotel***

1 nacht

    Totaal 9 nachten

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief