Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Normandië & Bretagne

Najaar | Groepsrondreis | Busreis

Nergens vindt u zo veel historie als langs de Atlantische kust van Frankrijk. De kustlijn van Normandië is grillig met hoge kliffen die hier en daar worden onderbroken door de zogeheten invasiestranden. De Tweede Wereldoorlog heeft hier duidelijk zijn sporen achtergelaten. Ontdek tijdens deze reis wat onze bevrijders hier hebben meegemaakt. Met een bezoek aan de invasiestranden, het Le Memorial museum in Caen en de bijzondere 360 graden film in Arromanches krijgt u daar een goede indruk van. Stap nog verder terug in de tijd met een bezoek aan de Middeleeuwse bouwwerken in Dinan en Saint-Malo. Daarnaast is de abdij op het beroemde rotseiland Mont St. Michel ook een stukje Frankrijk dat u niet mag missen! Deze reis biedt u de perfecte combinatie van geschiedenis, interessante steden en een veelvoud aan bezienswaardigheden.

 

Highlights

 • Bezoek aan Mont St. Michel, onderdeel van de Werelderfgoedlijst
 • Loop over de invasiestranden
 • Interactieve geschiedenisles in Le Memorial
 • Pittoreske steden en Middeleeuwse kerken

van dag tot dag

 

Dag 1, maandag: Nederland – Rouen – Caen

Vertrek vanaf een van de verscheidene opstapplaatsen richting Frankrijk. Via België rijdt u richting Frankrijk. Indien de tijd het toelaat staat een korte stop in Rouen op het programma. Hier loopt u door de sfeervolle straatjes met vakwerkhuizen naar de Place de Vieux-Marché (de oude marktplaats), langs het indrukwekkende Palais de Justice en de prachtige Notre-Dame. Aansluitend reist u naar het hotel in Caen voor het diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Caen - Invasiestranden – Pontorson

Deze dag staat in het teken van D-Day. Op 6 juni 1944 landden de geallieerden op het door de Duitsers bezette Frankrijk tijdens operatie Overlord. Utah was het meest rechtse strand, links daarvan lag Omaha Beach en Pointe du Hoc tussen de twee Amerikaanse landingsplaatsen in. Een lokale gids zal u inleiden in de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Pointe du Hoc is een klif van ruim dertig meter die boven het water uitrijst. Speciaal getrainde Rangers vochten hier drie dagen lang tegen de Duitse bezetters. De locatie is sinds de gruwelijke strijd niet veranderd en is één van de meest indrukwekkende oorlogsmonumenten. Vanaf hier heeft u een goed uitzicht op het strand van Colleville die de codenaam Omaha Beach kreeg. Bezoek na afloop het Amerikaanse oorlogskerkhof van Colleville-sur-Mer. Dit kerkhof is 70 hectare groot met oneindig en kaarsrecht lopende rijen met witte, marmeren kruisen over het gazon. Duizenden Latijnse kruisen staan hier met af en toe een davidsster. Ook stopt u in Longues-sur-Mer waar de Duitsers verdedigingswerken hadden opgesteld en restanten nog te zien zijn. Ter afsluiting van deze dag bekijkt u in Arromanches een film over de oorlog en bevrijding. Reis na deze indrukwekkende dag, via de hoge krijtrotsen aan de kust, verder naar Hotel Ariane in Pontorson.

 

Dag 3, woensdag: Saint-Malo

Langs de Bretonse kust rijdt u naar de oude piratenstad Saint-Malo. Deze stad dankt haar naam aan de Keltische monnik Maclow, later Saint-Malo genaamd, die bisschop werd van het stadje d’Alet. Vanwege de aanhoudende invallen van de Noormannen, vluchtten de bewoners van d’Alet naar het voor de kust gelegen rotseiland. Hier vindt u nog het graf van de bisschop. De inwoners stichtten daar een nieuwe nederzetting waar nu de ommuurde stad Saint-Malo ligt. In de Tweede Wereldoorlog werd Saint Malo bij de invasie op 6 juni voor een groot deel verwoest. Na de oorlog werd het weer opgebouwd, overwegend in achttiende-eeuwse stijl. Hier maakt u onder leiding van een gids een wandeling door dit stadje en bezoekt u het kasteel en de stadsmurenwal. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen. Of misschien wilt u samen met de reisleider nog de omgeving verder verkennen.

 

Dag 4, donderdag: Dinan – Mont Saint-Michel

Het fotogenieke Dinan is een pittoreske middeleeuwse stad met een zeer rijk verleden waar de hertogen van Bretagne de scepter zwaaiden. Slenter samen met de gids door de authentieke straten en loop door de steile Rue du Jerzual langs de vakwerkhuizen met puntgevels naar de jachthaven. Op het Place du Guesclin wordt elke donderdag , al sinds de Middeleeuwen, een gezellige markt gehouden met veel verse waren en lokale producten. Hier kunt u zeker een leuke souvenir van de reis kopen! Bezoek ook het prachtige veertiende-eeuwse kasteel dat trots boven de stad uitsteekt. Na de lunch gaat u naar de prachtige baai van Mont Saint-Michel met de beroemde oprijzende abdij op het rotseiland voor de kust. Vroeger kon het eiland alleen bij eb te voet bereikt worden maar tegenwoordig verbind een dijk het vasteland met het schiereiland. Op de toren van de abdijkerk staat het beeld van de heilige Michaël dat 170 meter boven de baai uitsteekt. Vanaf 1979 behoort het abdijcomplex en de baai van Mont Saint-Michel tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Rijd hierna terug naar Pontorson voor het diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 5, vrijdag: Pontorson – Caen – Amiens

Vertrek na het ontbijt richting Caen en bezoek onder leiding van een gids het invasiemuseum Le Memorial. Op een interactieve manier komt u in dit moderne museum meer te weten over de invasie die twee maanden duurde. U ziet heel duidelijk welke gevaren de geallieerden getrotseerd hebben en hoe goed zij zich hadden voorbereid op de invasie.  Hierna lunch op eigen gelegenheid in Caen. Afhankelijk van de tijd staat er een bezoek aan de twee kloosters L'Abbaye aux Dames en l'Abbaye aux Hommes op het programma. Deze kloosters bleven gespaard ondanks de zware strijd tijdens de invasie van 1944. Vertrek in de loop van de middag naar Amiens voor diner en overnachting.

 

Dag 6, zaterdag: Amiens – Nederland

U neemt afscheid van Frankrijk en rijdt weer terug naar Nederland. Net over de grens wacht u een heerlijk afscheidsdiner. Hierna wordt u teruggebracht naar de verschillende opstapplaatsen.

 

Nota bene: programmaonderdelen en –volgorde zijn onder voorbehoud

Accommodaties

Hotel Ariane*** - Pontorson

Dit charmante hotel is gelegen op de grens van Bretagne en Normandië. Een ideale uitvalsbasis voor...

Hotel Ariane*** - Pontorson

Dit charmante hotel is gelegen op de grens van Bretagne en Normandië. Een ideale uitvalsbasis voor deze reis! Het hotel beschikt over een restaurant, lift en tuin. De kamers zijn comfortabel ingericht met televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en föhn. Onderweg naar Frankrijk en op de terugreis zullen we overnachten in een Campanille Hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Normandië & Bretagne 6 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf in tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven (exclusief entreegelden)
 • Lokale, Engelssprekende gids zoals in programma aangegeven
 • Kopje koffie op de heenreis
 • Afscheidsdiner
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 179,- per persoon
 • Entreegelden ca. 50,-
 • Lunches
 • Drankjes bij de maaltijden

Overige informatie

 

Hotelinformatie

Tijdens de rondreis zult u verblijven in één van de volgende hotels of gelijkwaardig. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor de groep reserveren.

 

Dag 1-2

Caen

Hotel Campanile Caen Nord***

1 nacht

Dag 2-5

Pontorson

Hotel Ariane***

3 nachten

Dag 5-6

Amiens

Hotel Campanile Amiens- Glisy***

1 nacht

 

Busopstapplaatsen

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Terheijden Restaurant de Gouden Leeuw
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief