Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Pyreneeën van oost naar west

Groepsrondreis | Treinreis

We trekken per trein dwars door de Pyreneeën! Panoramische vergezichten, indrukwekkende rotsformaties, authentieke spoorlijnen  en robuuste Spaanse steden karakteriseren deze reis. Van het pittoreske Franse Villefranche de Conflent naar het Spaanse Bayonne in het Baskenland. Onderweg komen we langs kleine dorpen, hoge bruggen, steile kliffen en imposante bergtoppen. We maken een stop in de wereldstad Barcelona en klimmen met de Petit Trein de la Rhune naar de meest westelijke Pyreneeëntop van het Baskenland . Ook stappen we in één van de bekendste treinen van Frankrijk: de Train Jaune, ook wel de gele kanarie genoemd. Reis mee over de Zuid-Europese sporen!

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Nederland – Vernet les  Bains/Perpignan

Per Thalys en TGV rijden we vanaf Utrecht naar Perpignan. Hierna gaan we naar ons hotel in Vernet les Bains of Perpginan. De treinrondreis is begonnen!

 

Dag 2, dinsdag: Villefranche de Conflent

Vandaag kun je het prachtige dorp Villefranche de Conflent bezoeken. Struin rond door de oude straatjes met leuke winkeltjes, let ook op de karakteristieke uithangborden van de winkels! Bovenop de berg ligt het Fort Liberia, gebouwd om de stad te beschermen. U kunt hierheen via een duizend treden tellende onderaardse trap of buitenom via de onverharde weg met prachtige uitzichten.

 

Dag 3, woensdag: Vernet les Bains/Perpignan – Latour de Carol – Ribes de Freser

Met de ‘Train Jaune’, ook wel de gele kanarie genoemd, klimmen we naar Latour de Carol op 1281 meter. Vervolgens dalen we aan de Spaanse kant van het gebergte weer af naar Ribes de Freser, waar we ook overnachten.

 

Dag 4, donderdag: Ribes de Freser – Nuria – Vic

Na het ontbijt nemen we een ander soort trein, de tandradbaan. Hiermee rijden we omhoog naar Nuria, naar het hooggebergte. Over hoge viaducten en langs steile afgronden brengt de trein ons naar boven. In de middag gaan we per ‘Rodalies’ naar Vic waar we overnachten.

 

Dag 5, vrijdag: Vic – Barcelona

Op naar de grote stad! We nemen de trein naar de wereldstad Barcelona. Een bezoek aan deze stad is natuurlijk niet compleet zonder het zien van de Sagrada Familia, de kerk die nooit afkomt. Ook het Park Guell en de Ramblas zijn populaire bezienswaardigheden. Liever uitrusten? Een dagje aan het strand is ook mogelijk in deze veelzijdige stad.

 

Dag 6, zaterdag: Barcelona – Zaragoza

We verlaten de kust en treinen weer het binnenland in, naar Zaragoza. Bezoek zeker de Pilar Kathedraal, een grote en indrukwekkende kathedraal met één van de grootste pleinen van Europa. De stad kent een groot aantal bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de Moorse tijd en de periode van de Renaissance.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrijde dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Zaragoza – Canfranero – Canfranc – Pau

We vertrekken vroeg voor de reis naar Canfranero. We volgen het spoor dwars door Aragon richting de Pyreneeën. Panoramische vergezichten en indrukwekkende rotsformaties typeren deze rit. In Canfranc stappen we over op de bus en de trein naar Pau voor de overnachting.

 

Dag 9, dinsdag: Pau – Bayonne

Terug in Frankrijk. Pau is vooral bekend van de Tour de France, elk jaar komt deze wielerronde wel door de stad. In het centrum zijn veel overdekte markten waar je heerlijk vers kunt eten of een mooie souvenir kunt kopen. Bezoek ook zeker het Chateau de Pau, de voormalige woning van de Franse koning Hendruk IV. In de middag pakken we de trein naar Bayonne.

 

Dag 10, woensdag: Excursie top van de La Rhune

Een indrukwekkende dag staat ons te wachten! Over één van de oudste tandradbanen van Frankrijk worden we met een oud houten treintje naar de top van de La Rhune gebracht. Op weg naar boven kun je genieten van prachtige uizichten, paarden en schapen en met een beetje geluk ziet u zelfs vale gieren! Eenmaal boven is het genieten van een onvergetelijk uitzicht over het Franse Baskenland.

 

Dag 11, donderdag: Bayonne – Nederland

Onze treinrondreis is ten einde gekomen, maar natuurlijk niet voordat we met de trein naar huis gaan. Per TGV en Thalys rijden we terug naar Nederland waar we afscheid nemen van elkaar.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Pyreneeën oost naar west 11 dagen

Inbegrepen

 • Alle trajecten per trein en bus volgens programma
 • Tien overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Excursies volgens programma
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag 379,-
 • Transfers station – hotel retour
 • Maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief