Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen over de Rijn & Moezel

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

In zeven dagen tijd laten wij u vanuit Arnhem talloze hoogtepunten zien aan de oevers van de Rijn en de Moezel. Glooiende hellingen met wijnranken en pittoreske dorpen en steden zoals Cochem, Bonn, Koblenz en Keulen passeren allemaal de revue. We genieten met elkaar van de prachtige omgeving. Ontspanning en gezelligheid staat tijdens deze vaarreis hoog in het vaandel. En natuurlijk vergeten we niet om in een sfeervolle Weinstube te proeven van de heerlijke wijnen uit deze regio. Op en top genieten, dat is deze mooie cruise over de Rijn en Moezel! Wat een prachtige manier om te genieten van God’s Schepping.

van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Düsseldorf

Welkom aan boord van ons sfeervolle schip, het M.P.S. Horizon! Na een eerste kennismaking met de uiterst vriendelijke bemanning en onze medereisgenoten, zetten wij om circa 09.30 uur koers naar Duitsland. Tijdens deze eerste dag van onze vakantie varen we dwars door het indrukwekkende Ruhrgebied. In de avond komen we aan in Düsseldorf, waar in de Altstadt nog een gezellige drukte heerst.

 

Dag 2, vrijdag: Düsseldorf – Bonn – Andernach

Stroomopwaarts varen we onder andere langs Keulen met zijn prachtige kathedraal. Aan het begin van de middag arriveren we in de voormalige hoofdstad en geboortestad van Ludwig von Beethoven, Bonn. Het mooie centrum ligt op loopafstand van het schip. Na het diner leggen we aan in  Andernach, gelegen aan de linkeroever, waar we zullen overnachten.

 

Dag 3, zaterdag: Andernach – Cochem

Een prachtige vaardag tussen de steile, met wijngaarden bedekte, berghellingen! De bemanning gaat vandaag vroeg uit de veren, want voor het ontbijt zetten we koers naar Cochem. Bij Koblenz ronden we de Deutsche Eck en verlaten we de machtige Rijn om kennis te maken met het romantische Moezeldal. Cochem is een kenmerkende Moezelstad met een sfeervolle oude binnenstad, smalle straten en vakwerkhuizen. Van verre  domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad te zien is.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Cochem liggen en zal de reisleider de samenkomst verzorgen of bezoeken we, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Cochem – Koblenz

We zetten koers naar Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Deze stad is een centrum van de wijnhandel en heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter  met nauwe straten, romantische steegjes en mooie pleinen met fraaie fonteinen. Bovendien zijn er  smalle winkelstraten in overvloed.

 

Dag 6, dinsdag: Koblenz – Keulen

Rond het middaguur arriveren we in de stad Keulen. De magistrale kathedraal steekt met kop en schouders boven de stad uit. Vlak achter de Dom vinden we de historische binnenstad met gezellige winkelstraatjes, terrasjes en tal van musea.

 

Dag 7, woensdag: Keulen – Arnhem

De reis is helaas ten einde gekomen. U hebt zeven dagen kunnen genieten van al het moois dat de Rijn en Moezel te bieden hebben. Om circa 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen we afscheid van elkaar.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag

Arnhem inschepen

 

09.30 uur

Donderdag

Düsseldorf

20.00 uur

 

Vrijdag

Dusseldorf

 

06.00 uur

Vrijdag

Bonn

13.30 uur

 

Vrijdag

Bonn

 

16.00 uur

Vrijdag

Andernach

19.30 uur

 

Zaterdag

Andernach

 

06.00 uur

Zaterdag

Cochem

14.00 uur

 

Zondag

Cochem

 

 

Maandag

Cochem

 

08.00 uur

Maandag

Koblenz

13.00 uur

 

Dinsdag

Koblenz

 

08.00 uur

Dinsdag

Keulen

13.00 uur

 

Woensdag

Keulen

 

03.00 uur

Woensdag

Arnhem uitschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen over de Rijn & Moezel 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 39,-
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet. Let op: deze parkeergarage is op ruim één kilometer loopafstand van de aanlegplaats. 

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 109,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 109,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 189,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 289,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 289,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

 

 

 

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief