Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen naar Rüdesheim

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Comfort, rust, heerlijke maaltijden, onovertroffen service en genieten van de imponerende en majestueuze Rijn… Kortom, bereid u voor op een unieke cruise-ervaring! Met ons schip het M.P.S. Horizon varen we vanaf Arnhem naar sfeervolle en historische steden als Andernach, Keulen,  Boppard en Koblenz. Hoogtepunt is het pittoreske Rüdesheim met het bekende wijnstraatje De Drösselgasse en sfeervolle weinstubes. We ontdekken het Rijndal met haar schitterende landschappen en staan samen stil bij God’s prachtige schepping. Ook de vele wijngaarden en imposante burchten zullen in het voorbijglijdende landschap niet ontbreken. Vaar mee en word verliefd op de Romantische Rijn!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Düsseldorf

Om circa 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem en gaan op weg naar Düsseldorf, waar we in de avond aan zullen komen. Tijdens deze eerste vaardag maken we kennis met elkaar en de gastvrije bemanning van ons comfortabele schip, het M.P.S. Horizon. Tevens varen we dwars door het bedrijvige Ruhrgebied. Na het diner kunnen we nog een mooie avondwandeling maken in de Altstadt van Düsseldorf.

 

Dag 2, vrijdag: Düsseldorf – Andernach

Vandaag maken we ons op voor een mooie vaardag. Van Düsseldorf varen we naar Andernach, waar we rond 16.00 uur zullen aanmeren. Andernach kent een leuke Rheinpromenade waar het mooi wandelen is langs de oever van de rivier. Een aantal belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de Middeleeuwse havenkraan. Deze werd gebouwd in de 16e eeuw en werd voornamelijk gebruikt voor het ontladen van schepen die wijn en molenstenen voor de regio vervoerden. In het centrum van Andernach vindt u de Mariendom en de stadsmuur die tamelijk goed intact is gebleven.

 

Dag 3, zaterdag: Andernach – Rüdesheim – Boppard

Op naar het romantische Rijndal met vele kastelen en steile berghellingen aan weerszijden van de rivier. De geliefde toeristenplaats Rüdesheim heeft u van alles te bieden met onder andere de wereldberoemde Drosselgasse. Een wandeling door dit gezellige straatje mag niet ontbreken! Aan het einde van de middag varen we verder naar Boppard, middenin het wijngebied Bopparder Ham. Deze Romeinse vesting heeft een prachtige  promenade.  

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een rustdag in Boppard. De reisleider verzorgt de samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving. De promenade langs het water leidt u vanzelf naar de oude stadskern van dit gezellige stadje.

 

Dag 5, maandag: Boppard – Koblenz – Keulen

We zetten koers naar de handelsstad Koblenz, centraal gelegen aan de Rijn én de Moezel. Ondanks zijn grootte heeft deze stad nog steeds een intiem karakter. In de gezellige straten van het centrum vinden we dan ook een rijke schakering van winkels en voormalige koopmanshuizen. Tegen lunchtijd vertrekken we om naar onze volgende bestemming te varen: Keulen. De gotische kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen en tevens één van de grootste kathedralen van Europa.

 

Dag 6, dinsdag: Keulen – Düsseldorf

In de ochtend hebben we de tijd om een mooie wandeling te maken over de kilometerslange winkelpromenade van Keulen. Rond lunchtijd varen we verder naar Düsseldorf, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. In de Altstadt vinden we heel oude, onder monumentenzorg staande, huizen.

 

Dag 7, woensdag: Düsseldorf – Arnhem

Veel ervaringen en kennissen rijker komen we rond 14.00 uur aan in Arnhem, waar we zullen ontschepen. Helaas is dit het einde van deze prachtige reis.

  

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag

Arnhem inschepen

 

09.30 uur

Donderdag

Düsseldorf

20.30 uur

 

Vrijdag

Düsseldorf

 

05.00 uur

Vrijdag

Andernach

16.00 uur

 

Zaterdag

Andernach

 

06.00 uur

Zaterdag

Rüdesheim

13.30 uur

 

Zaterdag

Rüdesheim

 

17.00 uur

Zaterdag

Boppard

19.00 uur

 

Zondag

Boppard

 

 

Maandag

Boppard

 

07.30 uur

Maandag

Koblenz

09.00 uur

 

Maandag

Koblenz

 

12.30 uur

Maandag

Keulen

17.00 uur

 

Dinsdag

Keulen

 

12.00 uur

Dinsdag

Düsseldorf

15.00 uur

 

Woensdag

Düsseldorf

 

06.00 uur

Woensdag

Arnhem uitschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen naar Rüdesheim 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension (beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op de laatste dag)
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Toeristenbelasting Keulen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen, inclusief ontbijt de volgende dag 39,- per persoon
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet.

 

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: 109,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: 109,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 189,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 289,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: 289,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief