Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Reis Groot Reformatiekoor

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Reis mee met het Groot Reformatie koor!  Onder leiding van dirigent Martin Zonnenberg, organist Peter Wildeman en pianist Joost van Belzen treden we op in Worms, Speyer en Heidelberg.  In 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk te Wittenberg spijkerde. Het wordt beschouwd als het begin van de Reformatie, een wereldwijde beweging die vooral in Duitsland sporen heeft nagelaten. Niet enkel op religieus gebied, maar ook het gebied van cultuur, wetenschap, economie, politiek, taal en onderwijs.

Van dag tot dag

In 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk te Wittenberg spijkerde. Het wordt beschouwd als het begin van de Reformatie, een wereldwijde beweging die vooral in Duitsland sporen heeft nagelaten. Niet enkel op religieus gebied, maar ook het gebied van cultuur, wetenschap, economie, politiek, taal en onderwijs.

 

Dag 1, donderdag:  Worms  

Vanmorgen vertrekken we uit Nederland richting Worms. Onderweg genieten we van een kopje koffie met cake. In de middag komen we aan

in Worms. Luther bezocht de stad om aanwezig te zijn op de Rijksdag. De rooms-katholieke kerk was niet blij met de stellingen van Luther. Hij kreeg tweemaal de kans om zijn stellingen te herroepen, in Augsburg en op de Rijksdag te Worms, en tweemaal weigerde hij dit. Een rijksban volgde, maar dankzij zijn beschermheer keurvorst Frederik III van Saksen wist hij te vluchten en onder te duiken in de Wartburg. Worms behoort tot de oudste steden in Duitsland en ziet terug op een groots en belangrijk verleden. U ziet vele bouwwerken en monumenten uit de Middeleeuwen en de Reformatie zoals de Lutherbibliotheek met meer dan 600 werken van Luther en de Lutherkirche. Uiteraard bezoeken we ook het grootste Luthermonument ter wereld op de plek waar ooit de Rijksdag heeft plaatsgevonden. In de middag hopen we een concert in de Dom St. Peter in Worms te houden. Aan het einde van de middag arriveren we bij het hotel in Darmstadt voor diner en overnachting.

 

Dag 2, vrijdag: Speyer & Heidelberg

Na het ontbijt vertrekken we naar Speyer. Het symbool van de stad Speyer, de Kaiserdom, die officieel 'Domkirche St. Maria und St. Stephan' heet, is al van verre zichtbaar. Deze kerk is één van de grootste en belangrijkste romaanse bouwwerken in Duitsland. We hopen in de Dom een concert te geven. De rest van de ochtend is ter vrije besteding. In de middag bezoeken we Heidelberg. . Tijdens de Heidelbergse Disputatie verdedigt Luther voor zijn Augustijner ordebroeders zijn 95 stellingen aan de hand van 28 nieuwe stellingen. Keurvorst Frederik de Wijze van Saksen beschermt hem. De Heidelberger Catechismus is op verzoek van de protestantse keurvorst Frederik III van de Palts geschreven door Caspar Olevianus en Zacharias Ursinus en werd uitgegeven in 1563. Datheen heeft enige tijd in de stad gewoond als hofpredikant van de keurvorst. De Heidelberger Catechismus werd door Petrus Datheen naar Nederland gebracht. Hij voegde hem toe aan zijn psalmbundel. We starten met een rondleiding o.l.v. een gids door Heidelberg. Hierna kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Slot Heidelberg of een rondvaart maken. Diner is vanavond op eigen gelegenheid. Aan het begin van de avond hopen we een concert in de Heiliggeist Kirche te houden. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel.

 

Dag 3, zaterdag: Koblenz – Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar Koblenz. Deze stad is prachtig gelegen tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Wandel door de smalle winkelstraten en geniet van de mooie omgeving. Aan het begin van de middag vertrekken we richting  Nederland. Voordat we teruggebracht worden naar onze uitstapplaatsen genieten we nog van een afscheidsdiner.

 

Het programma is onder voorbehoud van wijziging.

 

Accommodaties

Achat Hotel Hockenheim***

Op ongeveer 35 minuten rijden van Darmstadt ligt het Achat Hotel Hockenheim. Het is een mooi hotel...

Achat Hotel Hockenheim***

Op ongeveer 35 minuten rijden van Darmstadt ligt het Achat Hotel Hockenheim. Het is een mooi hotel met een romantische, maar zakelijke inrichting. Het is gelegen nabij Heidelberg. De netjes ingerichte kamers beschikken over een eigen badkamer met bad/doube, toilet en wifi. In het restaurant staat ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

terug

Achat Hotel Rüsselsheim***

Op ongeveer 20 minuten rijden van Darmstadt ligt het Achat Hotel Rüsselsheim. Het is een comfortabel...

Achat Hotel Rüsselsheim***

Op ongeveer 20 minuten rijden van Darmstadt ligt het Achat Hotel Rüsselsheim. Het is een comfortabel hotel wat centraal gelegen is in een rustig gedeelte van Rüsselsheim. De modern ingerichte kamers beschikken over een eigen badkamer met bad/doube, toilet en wifi. In het restaurant staat ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

terug

Hotel Achat Darmstadt/Griesheim***

ACHAT Comfort Darmstadt/Griesheim is een modern en comfortabel hotel midden in het Duitse

Rijn-Mainge...

Hotel Achat Darmstadt/Griesheim***

ACHAT Comfort Darmstadt/Griesheim is een modern en comfortabel hotel midden in het Duitse

Rijn-Maingebied. De modern ingerichte kamers beschikken over een eigen badkamer met bad/douche,   toilet en Wi-Fi. De dag begint u met een uitgebreid ontbijtbuffet. In het restaurant kunt u genieten van lokale specialiteiten.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Reis Groot Reformatiekoor

Inbegrepen

 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • Kopje koffie en cake op de heenreis
 • Twee overnachtingen in Achat Hotel Darmstadt, Rüsselsheim of Heidelberg***
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer met bad/douche en toilet
 • Twee keer ontbijtbuffet in het hotel
 • Eén keer een diner in een restaurant
 • Meergangen afscheidsdiner
 • Stadswandeling met gids in Heidelberg (indien mogelijk Nederlandssprekende gids)
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Coördinatie vanuit Beter uit gedurende de reis

 

Niet inbegrepen

 • Eénpersoonskamertoeslag 50 ,-            
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)
 • Overige maaltijden
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Fooien voor hotelpersoneel en buschauffeur
 • Entreegelden en optionele excursies
 • Reserveringskosten 17,50 per boeking

Busopstapplaatsen

Tijdens deze reis wordt gebruikt gemaakt van de volgende busopstapplaatsen: Breda, Ridderkerk, Woerden, Vianen, Amersfoort en Apeldoorn.

 

Meer informatie

De hotelindeling wordt willekeurig gemaakt. Wel proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met deelnemers die samen reizen.

 

Kijk voor meer informatie over het Groot Reformatiekoor op de website: www.reformatiekoor.nl.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief