Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst rondom Leipzig

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Een Kerstreis vol interessante geschiedenis. Een bezoek aan historisch steden en sfeervolle Kerstmarkten staan je te wachten. Om helemaal in de Kerstsfeer te komen brengen we een bezoek aan de Kerstmarkt in het centrum van Kassel met veel feestelijke livemuziek maar ook aan de historische stad Leipzig waar één van de mooiste en grootste Kerstmarkten te vinden is. Het toppunt van muziekgenot vormen de torenblazers en de feestelijke concerten. Het begin van de Kerstdagen ervaren we als we de Heiliger Abend in de Thomaskirche van Leipzig bijwonen. Rust vinden we in de Dübener Heide en we zien het oude centrum met historische gebouwen van Dresden. In de regio waar we verblijven zijn ook veel beroemde mensen geboren als Bach en Wagner, maar uiteraard ook Luther. Dit is de reden dat wij Eisleben en Eisnach bezoeken. Deze Kerstreis is dan ook samen beleven en samen geloven!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 22 december 2016: Berg en Dal – Kassel – Trebsen

Vanaf de opstapplaats in Berg en Dal vertrekken we met elkaar richting Duitsland. Ongeveer halverwege maken we een stop in het gezellige Kassel in de deelstaat Hessen. Ook hier is de sfeervolle Kerstmarkt nog in volle gang. Bijzonder is de 300 vierkante meter grote adventskalender voor het Kasseler Raadhuis. Vanaf 1 december wordt er iedere dag om 17.00 uur een deurtje geopend, vergezeld door feestelijke livemuziek. Beleef de Kasseler Kerstmarkt op de Friedrichsplatz eens vanuit vogelperspectief en maak een ritje met het reuzenrad, waarvan de gondels met Kerstmotieven zijn versierd. In Hessen zijn de steden rijk aan historie, gekenmerkt door de barokke binnensteden en sierlijke vakwerkhuizen. Kassel is gelegen aan de prachtige rivier de Fulda en staat bekend om het slot Wilhelmshöhe met een indrukwekkend park. Aan het einde van de dag rijden we verder naar ons hotel voor de komende nachten. Uiteraard staat er een smakelijk diner voor ons klaar.

 

Dag 2, vrijdag 23 december 2016: Leipzig

Een prachtige dag staat ons te wachten we rijden naar Leipzig waar we onder andere de gezellige Kerstmarkt kunnen bezoeken. Deze werd hier voor het eerst gehouden in de 15e eeuw. Met ruim 250 kramen, is de Kerstmarkt van Leipzig één van de grootste en mooiste Kerstmarkten in Duitsland. Het toppunt van muziekgenot vormen de torenblazers en de feestelijke concerten. In de kramen wordt de meest uiteenlopende Kerstspullen aangeboden, van kledij tot winterse accessoires en lekkere hapjes. We vinden er ook een reuzenrad en historische carrousel. Leipzig is ook de stad van de beroemde componisten als Bach, Wagner en Mendelssohn en biedt dan ook veel historische panden met veel kunst en cultuur. De reisleider neemt ons mee voor een mooie stadswandeling door Leipzig. De stad kreeg in 1165 stadsrechten en behoort tot vandaag de dag tot één van de belangrijkste handelssteden in Duitsland. Bovendien is Leipzig een belangrijk centrum voor wetenschap en cultuur. We maken een wandeling langs de belangrijkste gebouwen van de stad. Zo zien we de Nikolaikirche en de Thomaskirche waar zich het graf van Johan Sebastiaan Bach bevindt die hier vanaf 1723 koormeester was. Uiteraard wandelen we door de Mädlerpassage waaronder we Auerbachs Keller vinden. Dit restaurant met 16e eeuwse gewelven is door Goethe onsterfelijk gemaakt in Faust. Het is vandaag ook mogelijk om de Lutherkirche te bezoeken. Na een heerlijk dagje slenteren over de markt en door de stad rijden we terug naar ons hotel.

 

Dag 3, zaterdag 24 december 2016: Dresden – Kerstnachtdienst Thomaskirche Leipzig

Vandaag vertrekken we vroeg naar de barokstad Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Het sfeervolle centrum van de stad herbergt vele prachtige historische gebouwen zoals de indrukwekkende Frauenkirche, het Zwingerpaleis en de opera Semperoper. Het oude centrum staat vol bezienswaardigheden die de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de DDR laten zien. Buiten het centrum bevindt zich ook Schloss Pilnitz en vanaf het Brühlische Terrasse is het een schitterend uitzicht over het Elbelandschap. Ontdek waarom Dresden niet voor niets één van de mooiste steden van Duitsland wordt genoemd. Vanavond zullen we dineren in een lokaal restaurant in Trebsen. Na het diner vertrekken we met elkaar richting Leipzig voor het bijwonen van de Kerstnachtdienst ‘Heiliger Abend’ in de Thomaskirche die rond 22.00 uur zal beginnen. Een prachtig begin van de Kerstdagen.

 

Dag 4, zondag 25 december 2016: Eerste Kerstdag

Vandaag is het Kerst en vieren we gezamenlijk de geboorte van Jezus. Indien mogelijk wordt er een lokale dienst bijgewoond of zal de reisleider een samenkomst verzorgen. Na een smakelijke Kerstbrunch kun je ervoor kiezen om mee te gaan naar de Dübener Heide waar we samen kunnen genieten van de winterse natuur tijdens een wandeling. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen in het hotel. ’s Avonds genieten we samen van een heerlijk Kerstmenu en vieren we gezamenlijk de Kerst.

 

Dag 5, maandag 26 december 2016: Tweede Kerstdag – Halle – Eisleben

Na een heerlijk Kerstontbijt stappen we in de bus naar Halle waar we deze Tweede Kerstdag beginnen met het bijwonen van het Weihnachtssingen im Dom in de Evangelische Kirche van Halle. Hierna gaan we de oude binnenstad van Halle verkennen. Lopend door de straten kunnen we de geschiedenis als het ware voelen, zeker als we op de Markplatz lopen waar al 800 jaar geleden handel werd gedreven door wevers en lakenhandelaars. Vervolgens rijden we verder naar de geboorte- en sterfplaats van Luther, Eisleben. Ondanks dat Luther hier gestorven is, is hij in Wittenberg uiteindelijk begraven. Wandel door de straten, naar het plein waar het standbeeld van Luther staat. Of bezoek één van de belangrijke kerken in Eisleben, zoals de doopkerk van Luther, de St. Petri-Pauli kerk. Na terugkomst mogen we weer genieten van een smakelijk Kerstdiner en sluiten we de Kerstdagen met sfeer af.

 

Dag 6, dinsdag 27 december 2016: Trebsen – Eisenach – Berg en Dal

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar Eisenach, één van de meest bekende steden in Thüringen. Vele bekende namen hebben hier hun sporen achter gelaten. Voor Johan Sebastiaan Bach was dit zijn geboorteplaats. Voor Maarten Luther is Eisenach de plek geweest waarin hij in zijn jeugd al naar school ging en zong om de kost te verdienen. Later vluchtte hij naar Eisenach waar hij onder een schuilnaam woonde in de Wartburg en het Nieuwe Testament heeft vertaald naar het Duits. Zo werd een deel van de Bijbel voor velen toegankelijk en onder andere hierdoor werd de reformatie in gang gezet. Bij aankomst bezoeken we de Wartburg en krijgen we een rondleiding door de prachtige burcht (exclusief € 9,- per persoon). Daarna hebben we vrije tijd in Eisenach. Bezoek bijvoorbeeld het Bachhuis (exclusief € 7,- per persoon) of het Luthermuseum (exclusief € 7,- per persoon) waar meer informatie te vinden is over Luther en zijn leven. Ook een bezoek aan de Nikolaikirche, of de Georgenkirche waar Luther heeft gepreekt en waar Bach is gedoopt behoren tot de mogelijkheden. Later de dag rijden we verder naar Nederland waar we met elkaar nog genieten van een afscheidsdiner. Na het diner is het weer tijd voor iedereen om op eigen gelegenheid huiswaarts te keren.

Accommodaties

Hotel Erica****

Voor dag en dauw naar het opstappunt, het openbaar vervoer dat nog niet rijdt en altijd maar weer...

Hotel Erica****

Voor dag en dauw naar het opstappunt, het openbaar vervoer dat nog niet rijdt en altijd maar weer afwachten of je op tijd bent voor bus… Dit kan ook anders! Boek voor en/of na de reis een overnachting in Hotel Erica om uitgerust en zonder stress aan de Kerstreis te beginnen. Je kunt op eigen gelegenheid naar het hotel komen en op je eigen tijd. De auto kan gratis worden geparkeerd of je kunt je laten afzetten door familie of vrienden. Ook is het hotel bereikbaar met het openbaar vervoer. Klik hier voor meer informatie over de overnachtingen.

terug

Hotel Schloßblick***

Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Schloßblick in Trebsen, op de westelijke oever van de...

Hotel Schloßblick***

Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Schloßblick in Trebsen, op de westelijke oever van de rivier de Mulde, op 300 meter afstand van het kasteel Schloss Trebsen. Het is een rustieke accommodatie en beschikt over een bowlingbaan. De historische stad Grimma ligt op ongeveer zeven kilometer van het hotel en Leipzig bevindt zich ongeveer 35 kilometer verderop.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst rondom Leipzig 6 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Kopje koffie op de heenreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Kerstbrunch op Eerste Kerstdag
 • Kerstdiner op Eerste en Tweede Kerstdag
 • Meergangen afscheidsdiner
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 59,-
 • Eventueel toeristenbelasting
 • Optioneel voor of na overnachting tweepersoonskamer inclusief ontbijt 35,- per persoon (exclusief toeristenbelasting 2,00 per persoon per nacht)
 • Optioneel voor of na overnachting eenpersoonskamer inclusief ontbijt 59,- per persoon (exclusief toeristenbelasting 2,00 per persoon per nacht)
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief