Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Beieren

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Deze Kerstperiode nemen we je mee naar de centraal gelegen stad Schlüsselfeld in Beieren.

Vanuit hier zullen we afwisselde uitstapjes organiseren naar grotere plaatsen en lokale bedrijven in de omgeving, maar het is ook heerlijk om in en om Schlüsselfeld te wandelen. Gezamenlijk vieren we  de geboorte van Jezus en leren elkaar kennen door gesprek. Samen beleven en delen is wat deze Kerstreis maakt tot een gedenkwaardig reis!

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Berg en Dal - Würzburg - Schlüsselfeld

Vandaag is de laatste dag van de Kerstmarkten in Duitsland en daar maken we mooi gebruik van. Voordat we in Schlüsselfeld aankomen maken we een stop in Würzburg. De geur van glühwein en suikergoed komt je tegemoet als je tussen de verschillende kraampjes loopt. Vergaap je aan de prachtige handwerkproducten die je hier kunt vinden en geniet van de Duitse braadworst en bier. We komen gelijk in de Kerstsfeer! Würzburg biedt ons een interessante combinatie van historie, cultuur en wijn. De stad staat bekend als barokstad met een mediterrane uistraling en bruist van de kenmerkende gezelligheid van Franken. In deze stad zijn meesterwerken van bouwkunst uit diverse tijdperken terug te vinden. Bezichtig bijvoorbeeld de domkerk St. Kilian, Residenz met de kasteeltuin en de vesting Marienberg of de 180 meter lange Alte Mainbrücke. Bijzonder aan de stad is ook de ligging aan weerzijden van de Main te midden van idyllische wijnbergen. Aan het einde van de middag rijden we verder naar ons hotel, waar we hartelijk welkom worden geheten met een drankje.

 

Dag 2, zaterdag: Steigerwald - Prichsenstadt - Erbach - Kerstavond

Na een heerlijk ontbijt met Duitse lekkernijen kun je deelnemen aan een bustour door het Steigerwald, met bezoeken aan de kenmerkende Beierse dorpen Prichsenstadt en Erbach. Hier heb je de gelegenheid om een wandeling te maken door het centrum, een kopje koffie te drinken of te lunchen. Het Steigerwald is een groot natuurgebied waar het heerlijk wandelen is. Een bezoekje waard is zeker de Zabelsteinberg. Na de lunch  zullen we weer terug zijn in het hotel waar we gezamenlijk met de andere hotelgasten Kerstavond zullen vieren met bladmuziek, gedichten, koffie, glühwein, zoetigheid en een bijzondere sfeer. Na het driegangendiner is het mogelijk ’s avonds rond 22.30 uur de Kerstnachtdienst in Schlüsselfeld bezoeken.

 

Dag 3, zondag: Eerste Kerstdag

Vandaag is het Kerst en vieren we gezamenlijk de geboorte van Jezus. Indien mogelijk wordt er een lokale dienst bijgewoond of zal de reisleider een samenkomst verzorgen. De lunch zullen we met elkaar gebruiken in het hotel. De middag kun je naar eigen inzicht indelen. ’s Avonds staat er een heerlijk viergangen Kerstmenu voor ons klaar om de Kerst gezamenlijk te vieren.

 

Dag 4, maandag: Tweede Kerstdag

Na een gezamenlijk ontbijt kun je er ervoor kiezen om met de bus een tour te maken naar Bamberg, de stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat of om een rustdag te hebben in en om ons fijne hotel. De oude binnenstad van Bamberg ziet er nog precies uit zoals vroeger en bestaat uit drie historische stadsdelen. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door veel monumentale gebouwen en ruim 1200 monumenten. Bezoek de Dom St. Peter und St. Georg met het daarvoor liggende barokke Neue Residenz en de Alte Hofhaltung. Of het op een brug gebouwde stadshuis, de leerlooiershuizen aan het Alter Knal en de oude visserswijk Klein Venedig. Vergeet ook zeker niet om het beroemde gerookte Bamberger bier te proeven. Vanuit het hotel hebben we een lunchpakket meegekregen die we op eigen gelegenheid kunnen nuttigen. Ga je niet mee op excursie? Dan staat de lunch in het hotel voor je klaar. Aan het einde van de middag, voor het diner maken we gezamenlijk een begeleide fakkelwandeling vanuit ons hotel met tussendoor een stop voor een glaasje Glühwein. Hierna wacht ons  een heerlijk driegangendiner.

 

Dag 5, dinsdag: Würzburg - Nordheim

Op de heenreis hebben we deze historische stad al kort bezocht tijdens de Kerstmarkt. Nu de markt en het Kerstfeest voorbij is zal het wat rustiger zijn om het centrum te bezoeken. Op de terugweg naar Schlüsselfeld maken we een stop in het wijndorp Nordheim. Hier bezoeken we een wijnkelder, proeven we een glaasje en maken we een wandeling door de wijnvelden. Ook deze laatste avond van onze reis geniet je in het hotel weer van een heerlijk driegangendiner.

 

Dag 6, woensdag: Schlüsselfeld - Berg en Dal

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het vriendelijke personeel van Gasthof Zum Storch en rijden we huiswaarts. We sluiten deze Kerstreis af met een heerlijk meergangen diner. Na het diner kun je op eigen gelegenheid afreizen naar huis.

Accommodaties

Gasthof Zum Storch***

Tijdens de reis verblijven we in gasthof Zum Storch dat aan het marktplein in Schlüsselfeld ligt. De...

Gasthof Zum Storch***

Tijdens de reis verblijven we in gasthof Zum Storch dat aan het marktplein in Schlüsselfeld ligt. De moderne kamers zijn netjes ingericht met televisie , minibar en bad en/of  douche en toilet.  Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, bar en een lift. In het programma kun je lezen dat we op de Kerstdagen extra worden verwend met lunch en viergangendiner. Dat wordt smullen!

terug

Hotel Erica****

Voor dag en dauw naar het opstappunt, het openbaar vervoer dat nog niet rijdt en altijd maar weer...

Hotel Erica****

Voor dag en dauw naar het opstappunt, het openbaar vervoer dat nog niet rijdt en altijd maar weer afwachten of je op tijd bent voor bus… Dit kan ook anders! Boek voor en/of na de reis een overnachting in Hotel Erica om uitgerust en zonder stress aan de Kerstreis te beginnen. Je kunt op eigen gelegenheid naar het hotel komen en op je eigen tijd. De auto kan gratis worden geparkeerd of je kunt je laten afzetten door familie of vrienden. Ook is het hotel bereikbaar met het openbaar vervoer. Klik hier voor meer informatie over de overnachtingen.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst in Beieren 6 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Lunch en viergangen Kerstdiner op Eerste Kerstdag
 • Kerstavond viering in het hotel
 • Begeleide fakkelwandeling met Glühwein
 • Bezoek aan een wijnhuis in Nordheim
 • Meergangen afscheidsdiner
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-
 • Toeristenbelasting 1,40 per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen)
 • Optioneel voor of na overnachting tweepersoonskamer inclusief ontbijt 35,- per persoon (exclusief toeristenbelasting 2,00 per persoon per nacht)
 • Optioneel voor of na overnachting eenpersoonskamer inclusief ontbijt 59,- per persoon (exclusief toeristenbelasting 2,00 per persoon per nacht)
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief