Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Historisch Beieren

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Glooiende heuvelruggen, groene bossen en steden vol rijke historie sieren het landschap van de grootste Duitse deelstaat, Beieren. We verblijven deze week in het sfeervolle Gasthof Reiner in St. Engelmar, waar u zo natuur in wandelt. Ontdek charmante steden Deggendorf en Regensburg aan de rivier de Donau, met sfeervolle stadpleinen en oude gebouwen. In het museumdorp in het Beierse Woud lijkt het alsof we terug gaan in de tijd en leren we in het ‘Glasdorp’ de fijne kneepjes van het glasblazen. Met een vaartocht over de rivier de Donau zien we  het beroemde klooster Weltenburg en de ‘Donaudurchbruch’. Kortom; genoeg te beleven in het boeiende Beieren!

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de voorovernachting en het busopstapschema. 

van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Nederland

Een ontspannen begin van uw vakantie. Op eigen gelegenheid en in uw eigen tijd reist u af naar hotel Erika in Berg en Dal. In de avond staat er een heerlijk kopje koffie of thee met lekkers voor u klaar en ontmoet u de reisleider en de rest van de groep.

 

Dag 2, woensdag: Nederland – Sankt Englmar

Heerlijk uitgerust beginnen we na het ontbijt aan de reis richting Duitsland. Sankt Englmar is het bekendste bergdorp van het Beierse Woud. De oude dorpskern is nog erg authentiek gebleven met bijvoorbeeld een kruidenierswinkel en een dorpsherberg. Voor natuur en cultuurliefhebbers is de omgeving van het Beierse Woud uitermate geschikt. Met meer dan 400 kilometer gemarkeerde wandelroutes raakt u niet uitgekeken.

 

Dag 3, donderdag; Dorpswandeling – Boomtoppen pad

Na een goede nachtrust en ontbijt trekken we er met de een lokale gids er op uit. In Sankt Englmar krijgen we een rondleiding en horen we over de historie van deze regio. In de middag bezoeken we het nabijgelegen boomtoppen pad. Een lange brug op de hoogte gebouwd van de boomtoppen waardoor een fantastisch uizicht heeft op de omgeving.

 

Dag 4, vrijdag: Deggendorf

Gelegen tussen de Donau, het Beierse Woud en Bohemen vinden we het Middeleeuwse Deggendorf. Een prachtige stad met een sfeervol stadsplein, een kade voor riviercruiseschepen en een historisch raadhuis met torenwachterwoning. De Heilige Grafkerk, de oude stadsmuur en het ambachtsmuseum zijn onderdeel van het historisch erfgoed dat Deggendorf te bieden heeft. De kruidige borrel, Bärwurz, wordt in deze stad gemaakt. Voor de liefhebber kunnen we bij een distilleerderij een kijkje nemen en wat proeven. Buiten de stad in Metten vinden we een schitterende Benedictijnen klooster (entree circa 3,-). De fraaie muurschilderingen en de bibliotheek zijn een bezoek waard.

 

Dag 5, zaterdag: Weinfurtner Glasdorf – Finsterau museumdorp

We rijden naar het Beierse Woud en maken een prachtige tocht door het bosrijke gebied, tegen de grens met Tsjechië. In Weinfurtner vinden we het interessante ‘glasdorp’.  Verschillende kunstwerken van glas ziet u verspreid over het dorp. In de glashütte kunt u de glasblazers aan het werk zien. We vervolgend onze route richting het zuiden en bezoeken het Finsterau openlucht museumdorp. We gaan terug in de tijd en horen en zien hoe men vroeger leefden in de nagebouwde boerderijen, huizen, dorpssmederij en herberg. Hierna keren we terug naar ons hotel voor een smakelijk diner.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag verzorgt de reisleider een samenkomst. In de middag kunt u heerlijk wandelen in de omgeving.

 

 

Dag 7, zaandag: Straubling – Kelheim

In de morgen rijden we naar de stad Straubling, voor een bezoek aan het sfeervolle centrum. Wandel door het centrum met oude gebouwen, winkels en terrassen. Een ideale plek voor een kop koffie of een lunch. In de middag rijden we over de binnenwegen naar het plaatsje Kelheim vanwaar we een boottocht maken (exclusief, circa 4,- p.p.) over het Donau kanaal. Het klooster Weltenburg is één van de oudste kloosters in de omgeving en gelegen in de rotsen van de Donaudoorbraak. Een prachtige vaartocht door de natuur, waarna we terug rijden naar ons hotel.

 

Dag 8, dinsdag: Regensburg

Regensburg is tijdens de Tweede Wereldoorlog nog goed in tact gebleven, waardoor nog vele sporen uit het verleden te vinden zijn. Het Middeleeuwse centrum herbergt vele  bezienswaardigheden, waarvan de stenen brug over de rivier de Donau, St. Peter Kathedraal, de Krauterermark en de Alte Kapelle één van de belangrijkste zijn. Onder leiding van een gids zien en horen we over de rijke historie van deze stad. Leuk om te weten is dat er aan de oever van de Donau speciale eetgelegenheden zijn, de zogenaamde ‘Historische Wurstküche’, waar u van de beste braadworsten kunt smullen.

 

Dag 9, woensdag: Sankt Englmar – Nederland

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Nederland, waar ons nog een afscheidsdiner wacht bij Hotel Erika in Berg en Dal. Na het diner kunt u op eigen gelegenheid terug naar huis rijden. U kunt er ook voor kiezen om er optioneel nog een nacht aan vast te plakken in Nederland.

Accommodaties

Gasthof Reiner***

Het traditionele familiehotel Gasthof Reiner ligt in het dorp St. Engelmar, midden in het hart van...

Gasthof Reiner***

Het traditionele familiehotel Gasthof Reiner ligt in het dorp St. Engelmar, midden in het hart van het Beierse Woud. Het biedt een uitstekende uitvalsbasis voor een verkenning van de omgeving.

De meeste comfortabele kamers van het Gasthof Reiner hebben een eigen balkon. Het restaurant biedt een uitgebreide menukaart, die varieert van heerlijke eenvoudige snacks tot verfijnde gerechten, allemaal gemaakt met verse producten uit de regio. Het hotel vormt een uitstekend vertrekpunt voor wandel- en fietsexcursies, en kan tal van dagtochten aanbevelen, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen bos het Böhmerwald, Passau en Regensburg.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Historisch Beieren 9 dagen

Inbegrepen

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • Halfpension
  • Volpension en kopje koffie op zondag
  • Lokale gids in regensburg
  • Meergangen afscheidsdiner
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 99,-
  • Toeristenbelasting 1,40 per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen)
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief