Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Familiereis Vietnam

Groepsrondreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Met het hele gezin naar Vietnam! Fietsen langs rijstvelden, bezichtigen van eeuwenoude tempels en varen langs de eilandjes van Halong Bay. Een kleine greep uit de activiteiten die tijdens deze familiereis voorbij zullen komen. We leren over de lokale bevolking door middel van kookworkshops en ontmoetingen en ontdekken het echte Vietnam. Deze complete rondreis van noord naar zuid geeft u en uw gezin een goed beeld van het Aziatische leven.

van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Hanoi

Vandaag begint de reis naar de parel van het oosten. We vliegen in de nacht naar Hanoi waardoor we de volgende dag aankomen.

 

Dag 2, zaterdag: Hanoi

Nadat we in ons hotel zijn bijgekomen van de vlucht bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam. Vervolgens maken we een wandeling door de oude wijk van Hanoi en bezoeken we ook de Ngoc Son tempel die op een eilandje in het Hoan Kiem meer ligt. Tijdens een Riksjatocht zien we de stad vanaf een andere kant. Aan het einde van de middag maken we een show mee in het traditionele water poppentheater, leuk voor het hele gezin! We dineren in een lokaal restaurant voordat we naar ons hotel worden gebracht.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 4, maandag: Hanoi – Mai Chau

Vroeg in de morgen verlaten we Hanoi en rijden we het binnenland in. We komen aan in het pittoreske dorp Mai Chau, omgeven door spectaculaire rotsformaties en rijstvelden. Tijdens een wandeling door de omgeving zien we prachtige uitzichten en authentieke dorpjes, het echte Vietnam. Ons hotel voor deze nacht is een traditioneel huis op palen. Een unieke ervaring!

 

Dag 5, dinsdag: Mai Chau – Hanoi

Na het ontbijt starten we de dag met een fietstocht door de Mai Chau Vallei. We komen door verschillende dorpjes en bezoeken ook een lokale markt. Vervolgens rijden we terug naar Hanoi waar u in de middag twee keuzes heeft. U kunt de middag naar eigen invulling besteden of u kunt met de gids het Ho Chi Minh mausoleum bezoeken en het persoonlijke verblijf van Ho Chi Minh, de ‘een pilaar pagode’.

 

Dag 6, woensdag: Hanoi – Halong Bay

Vandaag staat in het teken van varen. We verlaten Hanoi en rijden naar één van de hoogtepunten van Vietnam; Halong Bay. Dit beroemd natuurverschijnsel is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit meer dan 1900 prachtige en fotogenieke eilanden. We stappen aan boord voor een boottocht om deze prachtige omgeving met eigen ogen te ontdekken. De lunch nuttigen we op het schip tijdens de tocht. In de middag is er de mogelijkheid om te zwemmen  in de baai of te genieten van het weer. Ook kunt u kanovaren (excl. $12 p.p.) door de baaien en grotten.

 

Dag 7, donderdag: Halong – Hanoi – Hue

Deze ochtend komt onze cruise door Halong Bay ten einde en rijden we naar het vliegveld van Hanoi. We maken nog een tussenstop bij de But Thap Pagode alvorens we in het vliegtuig stappen naar Hue, de oude keizerstad.

 

Dag 8, vrijdag: Hue

Van de stad Hue wordt vaak gezegd dat het de mooiste stad van Vietnam is. Van 1802 tot 1945 was dit het politieke centrum van de Nguyen dynastie. We beginnen met een boottocht over de Huong rivier. Vervolgens maken we een stadstour  door deze bijzondere stad. Ruïnes uit deze tijd zijn goed te zien in de Keizerlijke Stad, welke veel weg heeft van de Verboden Stad in Beijing. De imposante tempels en paleizen zullen u doen verbazen! Voordat we naar ons hotel gaan maken we nog een wandeling over de Dong Ba markt. Dineren doen we vanavond in een lokaal restaurant.

 

Dag 9, zaterdag: Hue – Hoi An

Na het ontbijt rijden we via de Hai Van pas, ook wel de wolkenpas genoemd, naar het Cham museum in Danang. Hier bevindt zich een zeer goed bewaard gebleven collectie uit het Cham tijdperk. Na dit bezoek rijden we door naar Hoi An, charmant handelsstadje met Franse invloeden. Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel maken we onder leiding van een gids een wandeling door het pittoreske centrum. We bezoeken onder andere de Phuc Kien pagode en de beroemde Japanse Brug. Hoi An staat ook bekend om de vele lampionnen die er gemaakt en verkocht worden. Aan het eind van de middag zullen we zelf zo’n lampion maken om mee naar huis te nemen.

 

Dag 10, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Geniet vandaag van een heerlijk dagje strand of blijf gezellig bij het zwembad van het hotel.

 

Dag 11, maandag: Tra Que

We krijgen vandaag de kans om meer te leren over de lokale cultuur en eetgewoonten. Vanuit het hotel stappen we op de fiets naar het Tra Que, een dorpje vlakbij Hoi An. Een lokale gids vertelt ons alles over de geschiedenis van het dorp en over de manier van landbouw. Natuurlijk gaan we zelf ook aan de slag! We helpen de boeren met zaaien, water geven en oogsten van de groenten. Hierna helpen we ook mee met het bereiden van de lunch met een lokale familie. We maken lokale lekkernijen zoals ‘tam huu’, loempia’s en ‘Banh Xeo, een soort rijstpannekoek. Na de lunch kunnen we even bijkomen voor we weer terug fietsen naar ons hotel in Hoi An.

In de middag is er een optionele excursie, een boottocht over de Thu Bon rivier ($18 p.p. bij  minimaal 5 personen). Tijdens deze boottocht is er een stop bij een traditioneel pottenbakkersdorp en een houtbewerkingdorp.

 

Dag 12, dinsdag: Hoi An – Danang – Ho Chi Minh

Na het ontbijt reizen we met een binnenlandse vlucht van Danang naar Ho Cho Ming Stad, het vroegere Saigon. Hier kijkt iedereen zijn ogen uit! Niet alleen door de vele bijzondere gebouwen maar ook door de brommers, die met grote aantallen personen erop rondrijden. We bezoeken het Hereningspaleis, een modern gebouw uit 1966. Het was het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam. Hier eindigde de Vietnamoorlog toen een tank uit Noord-Vietnam de poort ramde. Die tank staat in de tuin van het paleis. Verder zien we de Notre Dame en het prachtige postkantoor in koloniale stijl. Na de lunch kunt u er voor kiezen om het museum te bezoeken dat het verhaal vertelt over de Vietnamoorlog, erg leerzaam en indrukwekkend. We besluiten de dag met een optioneel bezoek aan China Town met de bedrijvige Binh Tay Market. ($15 p.p. bij minimaal 5 personen)

 

Dag 13, woensdag: Ho Chi Minh – Mekong Delta

Vandaag staat in het teken van de beroemde Mekong Delta. Deze rivier stroomt maar liefst door zes landen! De delta staat vooral bekend om de tropische vruchten en bloemen en die gaan we met eigen ogen zijn tijdens een heerlijke boottocht. We passeren diverse eilandjes en maken een stop bij een bonsai tuin. Tijd voor wat sportiviteit, in de middag springen we op de fiets voor een mooie tocht langs akker- en rijstvelden en kleine dorpjes. We maken een stop in een van deze dorpjes waar we mee kunnen helpen met de dagelijkse activiteiten als vissen en tuinieren. Ook krijgen we hier een kookworkshop en genieten we daarna van ons eigen gemaakte diner.

 

Dag 14, donderdag: Cai Be – Ho Chi Minh

Dit is de één na laatste dag om Vietnam echt te beleven! En daar gaan we van genieten! We beginnen de ochtend met een workshop waarin we leren hoe we lokale rijstkoekjes maken. Voordat we naar Ho Chi Minh Stad rijden maken we nog een tussenstop bij de drijvende markt. We lunchen bij de Phuoc Long Pagode. De monniken hier maken heerlijke vegetarische gerechten.

 

Dag 15, vrijdag: Ho Chi Minh – Amsterdam

Onze prachtige reis is helaas ten einde gekomen. Met een koffer vol verhalen en herinneringen stappen we in het vliegveld terug naar Nederland.

 

Dag 16, zaterdag: Aankomst Amsterdam

Door het tijdsverschil komen we vandaag aan in Nederland.

Accommodaties

Hotel La Dolce Vita

Hotel in Hanoi (of gelijkwaardig)

Hotel La Dolce Vita

Hotel in Hanoi (of gelijkwaardig)

terug

Mai Chau Ecolodge

Hotel in Mai Chau (of gelijkwaardig)

Mai Chau Ecolodge

Hotel in Mai Chau (of gelijkwaardig)

terug

Image Junk (schip)

Overnachting op schip

Image Junk (schip)

Overnachting op schip

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Familiereis Vietnam 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Hanoi & Ho Chi Minh – Amsterdam (met overstap)
 • Binnenlandse vlucht Hanoi – Hue
 • Binnenlandse vlucht Danang – Ho Chi Minh
 • Bagage 20 kilo
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Lunch op dag 4,5,6,7,9,11,13 en 14
 • Diner op dag 2,3,4,6,8,10 en 13
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 339,-
 • Korting kinderen 6 t/m 12 jaar (bij verblijf op kamer van ouders) 115,-
 • Visumkosten (ca. 45$ per persoon., exclusief eventuele bemiddelingskosten)
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Fooien
 • Optionele excursies

Overige informatie

Wilt u samen met uw kind(eren) overnachten in één kamer, dan vragen wij voor u de gewenste kamer aan.

 

Circa drie weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zult u onder andere uw reisleider en uw reisgenoten ontmoeten en krijgt u uw informatiepakket uitgereikt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief