Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Beleef Vietnam

Groepsrondreis | Vliegreis

Welkom in Vietnam, de parel van Azië! Met deze rondreis van noord naar zuid beleef je het échte Vietnam. Je bent niet alleen toerist, we ondernemen ook veel met de lokale bevolking. Proef de lokale specerijen en kruiden tijdens een eigen bereide lunch en steek de handen uit de mouwen en help mee aan de opbouw van een dorp. Een absoluut hoogtepunt is het varen door het beroemde Halong Bay en we duiken het verleden in tijdens een tocht door de Cu Chit tunnels. In de steden als Hoi An en Hue komt de Vietnamese cultuur tot leven en zul je versteld staan van de eeuwenoude tempels en paleizen. Laat alles achter je en beleef dit avontuur in het land van rijstvelden en fietstaxi’s.

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Hanoi

We vertrekken vanaf Schiphol naar Hanoi waar we de volgende dag aankomen.

 

Dag 2, dinsdag: Hanoi – Rondrit met fietstaxi

Na aankomst worden we naar het hotel in Hanoi gebracht. Hier kunnen we bijkomen van de vlucht. Altijd al in een fietstaxi willen zitten en rondgereden worden? Dit is je kans! Omdat je net een vermoeiende vlucht achter de rug hebt, hebben we deze ontspannende  rondrit op het programma gezet. Geniet van het bruisende Hanoi! 

 

Dag 3, woensdag: Hanoi

Gisteren hebben we al iets van de hoofdstad kunnen zien. Vandaag gaan we Hanoi echt ontdekken. In de morgen zullen we het indrukwekkende Ho Chi Minh complex bezoeken waar het mausoleum en de residentie  van de gelijknamige oud-president te vinden is. Hierna bekijken we de One Pillar Pagoda en de Tran Quoc Pagoda. Beide zijn historische boeddhistische  tempels. De eerst genoemde tempel is gebouwd op een pilaar welke in het water staat en de tweede wordt beschouwd als de oudste tempel van de stad. Deze is al ruim 1400 jaar oud. Voor het einde van de morgen bezoeken we het Museum  of Women.  Hier wordt het leven van de Vietnamese vrouw in beeld gebracht. Van de traditionele stammen  en de vrouwen in de oorlog tot de hedendaagse vrouw in dit land. Een boeiende expositie. In de middag bezoeken we de Literatuurtempel. Dit was de eerste universiteit van Vietnam. Wist je dat in het begin van de 20e eeuw Hanoi maar uit 36 straten bestond? Een deel van deze straten zijn nog te bewonderen in het oude centrum, waar we doorheen wandelen.

 

Dag 4, donderdag: Hanoi – Dong Ho – Bat Trang – Halong

Allereerst bezoeken we de plaats Dong Ho. Bekend om de schilderijen van kleurige volkstaferelen. Om te schilderen worden verschillende natuurlijke materialen gebruikt. Van verbrande bamboebladeren wordt zwarte verf gemaakt, boomschors is goed voor een amberkleur en verkorrelde eierschillen kun je gebruiken voor witte vlakken. Er wordt een laag van rijstpasta overheen gesmeerd om verkleuren te voorkomen. Vervolgens rijden we naar Bat Trang. Generatie op generatie geven pottenbakkers en glazuurschilders in deze plaats hun beroepsgeheimen aan elkaar door. Op naar één van de meest spectaculaire landschappen van Vietnam: de baai van Halong. Deze baai, met een kustlijn van circa 120 kilometer, bevat meer dan 1600 verschillende eilanden. De meeste daarvan zijn onbewoond.

 

Dag 5, vrijdag: Vaartocht door de baai van Halong

Hoe beleef je het echte Vietnam? Per boot! Dat gaan we vandaag doen. Eerst ontdekken we de stad Halong en bezoeken we de lokale markt. Laat alle geuren en kleuren goed op je inwerken! Hierna stappen we aan boord van een authentiek Vietnamees schip en genieten we van de talloze eilanden en uitzichten. Na de lunch kunnen we  relaxen en, als het weer het toelaat, kunnen we een duik in de baai nemen! Om het avontuur compleet te maken overnachten we aan boord!

 

Dag 6, zaterdag: Baai van Halong – Cat Ba

Wakker worden aan boord van een schip en de zon op zien komen in de baai van Halong. Dat is nog eens bijzonder! We stappen over op een andere boot welke ons naar het grootste eiland in de baai brengt: Cat Ba. In de middag komen we aan en worden we naar het hotel op het eiland gebracht.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag op Cat Ba

Vandaag hebben we een vrije dag op het prachtige eiland Cat Ba. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Cat Ba – Hai Phong – Ninh Binh

We verlaten Cat Ba in stijl. We gaan aan boord van een draagvleugelboot welke ons in een uur zal brengen naar Hai Phong. Eenmaal aangekomen stappen we in de bus om deze plaats te bezichtigen. In de middag gaan we naar Ninh Binh. Hier staat ons een Hollandse rit op de fiets te wachten maar wel met een ander uitzicht dan thuis. We fietsen tussen de rijstvelden door naar de plek waar we in een traditionele sampan stappen. Met dit kleine vaartuig maken we een spectaculaire tocht door grotten, langs rijstvelden, kalksteenkliffen en het plattelandsleven van Vietnam! Het geluid van het water, samen met de prachtige oevers waar je langs vaart, zal deze ervaring onvergetelijk maken.

 

Dag 9, dinsdag: Ninh Binh – Mai Hich

Via een prachtige route door de bergen en landelijke vergezichten rijden we naar Mai Hich. Dit is een niet al te grote plaats  in het zuidwesten van de provincie Mai Chau. In deze provincie en dus ook in Mai Hich woont de grootse etnische minderheid van Vietnam: de White Thai. Het dorp Mai Hich is niet rijk. Er is een bijzonder project opgestart om de levensstandaard te verbeteren door toeristen het lokale leven en de prachtige natuur in de omgeving te laten zien. In de middag komen we aan in Mai Hich. We worden verwelkomd met verfrissend water en een handdoek door de lokale bevolking in traditionele kleding. We mogen ook deel uitmaken van hun leven. Zo maken we een tocht over de rivier Xia op een traditioneel bamboevlot, het transportmiddel in deze regio. In de avond eten we mee met de lokale bevolking. Ook krijgen we muziek en dans te zien.

 

Dag 10, woensdag: Mai Hich

Vandaag gaan we de handen uit de mouwen steken! We helpen het project door een ochtend mee te bouwen aan bijvoorbeeld een keuken of een badkamer voor de dorpsbewoners. In de middag staat ons een heel ander avontuur te wachten. We beginnen met een trekking langs rijstvelden en bamboebossen om verschillende White Thaidorpen te bezoeken. Het bergpad leidt ons naar Buoc Village. Hier krijgen we wat te drinken voordat we terugkeren naar Mai Hich. Moe van alle indrukken? Gelukkig worden we met de bus teruggebracht. We overnachten in Mai Hich, uiteraard op de lokale manier, namelijk in een Stilt House. Dit is een traditionele woning op palen.

 

Dag 11, donderdag: Mai Hich – Hanoi – Hue (nachttrein)

Vanmorgen doen we even rustig aan. Wandel of fiets gerust door het dorp om de bijzondere woningen in je op te nemen en uiteraard vast te leggen met je camera. In de middag vertrekken we naar Hanoi, waar we ons op kunnen frissen in het hotel voordat we in de nachttrein naar Hue stappen.

 

Dag 12, vrijdag: Hue

We komen vanmorgen aan in Hue. Nadat we ingecheckt zijn in het hotel, gaan we op pad om te varen over de rivier Huong. In de middag maken we een stadstour door Hue, de voormalige hoofdstad tijdens de Nguyen dynastie. Ruïnes uit deze tijd zijn goed te zien in de Keizerlijke Stad, welke veel weg heeft van de Verboden Stad in Beijing. De imposante tempels en paleizen zullen je doen verbazen!

 

Dag 13, zaterdag: Hue – Hoi An

Via de Hai Van Pass, met verbazingwekkende panorama’s, rijden we naar het Cham Museum. Dit museum heeft een interessante expositie over het oude Champa Koninkrijk. Hierna gaan we door naar Hoi An. De charmante en goed bewaarde binnenstad is een perfect voorbeeld van een handelshaven in de15e tot de 19e eeuw. De hele binnenstad is daarom genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zorg voor voldoende batterijen in je camera want je blijft foto’s maken! Je bent tijdens deze reis vast al veel lantaarns tegengekomen. In de middag zien we niet alleen hoe deze gemaakt worden, we gaan ook zelf aan de slag.

 

Dag 14, zondag: Vrije dag in Hoi An

Vandaag is een vrije dag in Hoi An. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. 

 

Dag 15, maandag: Hoi An – Tra Que – Hoi An

Het is tijd om op de fiets te springen! De route gaat naar Tra Que, een schitterende plaats vlakbij Hoi An. Zodra we van de fiets zijn gestapt zal onze gids iets vertellen over de geschiedenis en over het leven hier en nu in Tra Que. Zo wordt ons verteld hoe de boeren hun groenten verbouwen en uiteraard helpen we even een handje mee! Water geven, groenten planten of plukken, het is allemaal mogelijk. Van werken krijg je trek en daarom maken we met een lokale familie de lunch klaar. Wel eens tam huu gemaakt? Of banh xeo? Deze heerlijke gerechten en lekkernijen staan vandaag op het menu. In de middag varen we over de rivier Thu Bon en maken we onder andere een stop bij een traditioneel dorp waar keramiek en verschillende tapijten worden gemaakt.

 

Dag 16, dinsdag: Hoi An - Danang – Ho Chi Minh Stad

Na het ontbijt reizen we met een binnenlandse vlucht van Danang naar Ho Chi Minh Stad, het vroegere Saigon. Je zult je ogen uitkijken! Niet alleen naar de bijzondere gebouwen maar ook naar de brommers, die met grote aantal personen erop rondrijden. We bezoeken het Herenigingspaleis, een modern gebouw uit 1966. Het was het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam. Hier eindigde de Vietnamoorlog toen een tank uit Noord-Vietnam de poort ramde. Die tank, met nummer 843, staat in de tuin van het paleis. Verder bekijken we de Notre Dame en het prachtige postkantoor in koloniale stijl. Na de lunch nemen we wat geschiedenis tot ons door een museum te bezoeken die het verhaal vertelt over de Vietnamoorlog. We besluiten de dag met een bezoek aan China Town met de bedrijvige Binh Tay Market.

Dag 17, woensdag: Tay Ninh – Cu Chi

In de ochtend gaan we naar Tay Ninh. Hier staat de overdadig uitgedoste Cao Daitempel van het Caodaisme, een mix van verschillende geloofsovertuigingen. Na deze tempel bezoeken we de indrukwekkende tunnels Cu Chi. Een complex van vele tunnels welke leiden naar de Ondergrondse Stad. Tijdens de Vietnamese Oorlog was dit de schuilplaats voor de soldaten. De ondergrondse gangen zijn maar liefst 250 kilometer lang, drie verdiepingen naar beneden en reiken tot aan de grens met Cambodja. Een belangrijke plek voor de Vietnamese historie.

 

Dag 18, donderdag: Rivier Mekong

Dit is de één na laatste dag om het echte Vietnam te beleven. En daar gaan we van genieten! Allereerst van de Mekong Delta. Dit is het eindpunt van de rivier Mekong, die maar liefst door zes landen stroomt. De delta staat vooral bekend om de tropische vruchten en bloemen. We maken een heerlijke boottocht op de rivier en passeren diverse eilanden en maken we een stop om versgemaakte kokossnoepjes te proeven. We springen weer op de fiets voor een mooie tocht langs kokosnootplantages, akker- en rijstvelden. In de middag testen we onze spierkracht. We varen met een roeiboot naar een viskwekerij om deze te bekijken. In de middag rijden we terug naar Ho Chi Minh Stad.

 

Dag 19, vrijdag: Ho Chi Minh Stad – Amsterdam  

Aan deze bijzondere rondreis is een einde gekomen. We reizen naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad voor de vlucht terug naar Nederland.

 

Dag 20, zaterdag: Amsterdam

We landen vandaag op Schiphol in Amsterdam. Deze prachtige reis is ten einde en nemen we afscheid van elkaar.

Accommodaties

La Dolce Vita

Hotel in Hanoi

La Dolce Vita

Hotel in Hanoi

terug

City Bay Palace

Hotel in Halong

City Bay Palace

Hotel in Halong

terug

Image Junk (Vietnamees schip)

Halong

Image Junk (Vietnamees schip)

Halong

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Beleef Vietnam 20 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh - Amsterdam  (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Binnenlandse vlucht Danang – Ho Chi Minh
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • Vervoer per comfortabel bus met airconditioning
 • 15 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Eén overnachting in tweepersoonshut
 • Eén overnachting in vierpersoonscouchette Hanoi – Hue (nachttrein)
 • Logies en ontbijt van dag 3 t/m 19
 • Lunch op dag 4 t/m 18 m.u.v. Dag 12 &16
 • Diner op zondag & dag 2, 5, 7, 9, 10 en 14.
 • Excursies en entreegelden volgen programma
 • Donatie project Mai Hich $15,- per persoon
 • Nederlandstalige lokale gids
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonkamer 269,- (vertrekdatum 5 september 289,-)
 • Visumkosten (ca. $45 ,- per persoon , exclusief eventuele bemiddelingskosten)
 • Optionele excursies

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt. 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief