Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Veelzijdig China

Groepsrondreis | Vliegreis

Ga mee met deze veelzijdige reis vol afwisseling! Van de moderne stad Hong Kong naar het keizerlijke Beijing en het schilderachtige natuurgebied Guilin. Tijdens een fietstocht over het platteland, een overweldigende  cruise over de rivier de Li en een wandeling door de terrasvormige rijstvelden van Longji-Titian, ervaar je de schoonheid van dit land. Je maakt kennis met de verschillende bevolkingsgroepen en haar tradities. Zo slaap je één nacht in een eenvoudig guesthouse, spelen we een vriendschappelijk potje voetbal en leer je enkele Chinese gerechten te maken. De reis is compleet met een bezoek aan het wereldberoemde Terracotta Leger in Xian en de indrukwekkende Chinese Muur in Beijing!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Hong Kong

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hong Kong.

 

Dag 2, woensdag: Aankomst Hong Kong

Na aankomst worden we naar het hotel gebracht voor onze overnachting.

 

Dag 3, donderdag: Stadstour Hong Kong

We bezichtigen het New York van Azië, Hong Kong. Deze voormalige kolonie van Groot-Brittannië heeft vele bezienswaardigheden en is het tegenovergestelde van de landelijke omgeving die we later deze reis zullen bezoeken. Tijdens de stadstour maken we een stop bij de Victoriatop voor een geweldig uitzicht over Hong Kong. Ook de Stanley Markt, Aberdeen vissersdorp en Repulsbay (het grote openbare strand) staan op het programma. Je zult je verbazen over de prachtige combinatie van een moderne economie met duidelijk Aziatische elementen. Het is dan ook niet voor niets één van de meest populaire wereldsteden waar mensen uit de hele wereld naartoe komen om de mix van westerse en oosterse cultuur te aanschouwen. We overnachten in Hong Kong.

 

Dag 4, vrijdag: Hong Kong – Sneltrein Guangzhou – Sneltrein Guilin – Longsheng

Na het ontbijt nemen we de sneltrein naar Guangzhou waar we een uur later zullen aankomen. Guangzhou is zowel een historische als moderne stad. In het centrum zijn onder andere de boeddhistische tempel Six Banyan Tree, Qingping Markt en Shamian Eiland te vinden. Rond het middaguur nemen we de trein naar Guilin. De plaats Guilin ligt aan de rivier de Li en in de omgeving vind je 100 tot 200 meter hoge toppen van het Karstgebergte. Het is met recht te zeggen dat Guilin één van de mooiste gebieden van China is, omgeven door prachtige kalksteenbergen. Na aankomst in Guilin worden we verder gebracht naar Longsheng waar we zullen overnachten.

 

Dag 5, zaterdag: Longsheng – Longji-Titan rijstterrassen – Bezoek aan etnische minderheid Zhuang – Yangshuo

Er staat een mooie dag op het programma. Van Longsheng rijden we door de heuvelachtige omgeving naar de terrasvormige rijstvelden van Longji-Titian. Het uitzicht is zeer indrukwekkend! We maken een wandeling en op de top van de bergen bezoeken we de stam genaamd Zhuang, die ons meenemen in de traditie van het bamboodansen. Aan het einde van de dag rijden we naar Yangshuo waar we zullen overnachten.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

De reisleider organiseert een samenkomst. ’s Middags bezoeken we, indien mogelijk, een Chinese kerkdienst.

 

Dag 7, maandag: Boottocht rivier Li en voetbalwedstrijd

Na het ontbijt vertrekken naar het startpunt voor de boottocht over de rivier de Li. Tijdens de spectaculaire boottocht genieten we van uitzichten over het Karstgebergte. De rivier is glashelder en aan de oever grazen geregeld waterbuffels. Heel bijzonder is het zien van de lokale vissers die op bootjes van bamboo vissen met aalscholvers. In de middag is het tijd om actief te worden en staat er een vriendschappelijk potje voetbal op het programma met het lokale voetbalteam. We overnachten in Yangshuo.

 

Dag 8, dinsdag: Fietstour – Maken van Chinese hapjes – Bamboovaartocht

In de morgen verkennen we Yangshuo en omgeving per fiets. De route van circa twaalf kilometer leidt ons door het platteland, langs rijstvelden en het Karstgebergte met heuvels die lijken op een zwaan en een draak. Er zijn vele boerendorpen te vinden waar de bevolkingsgroep Zhuang woont. In het dorp Caolong leren de fijne kneepjes van het Chinese koken. Het water loopt al je in je mond bij gerechten als kip met cashewnoten, gestoomde groente, aubergine met oestersaus… Heerlijk! Met elkaar maken we twee tot drie verschillende gerechten. Eén van de meest populaire activiteiten in de regio is een tocht op een bamboevlot. Op het vlot gaan we stroomafwaarts en genieten we van de prachtige omgeving.

 

Dag 9, woensdag: Yangshuo – Guilin – Vlucht naar Xian – Stadstour Xian

Vanuit Yangshuo rijden we naar Guilin waar we per binnenlandse vlucht richting Xian vertrekken. Morgen staat het niet te missen Terracotta Leger op het programma, maar er is veel meer wat Xian te bieden heeft. Ook Xian is de hoofdstad van China geweest en kent één van de rijkste histories. De stad is al meer dan 3000 jaar oud en was ook het oostelijke eindpunt van de befaamde Zijderoute. De echte cultuurliefhebber zal vandaag dan ook niets tekort komen. We bezoeken onder andere de in de zevende eeuw gebouwde Ganzenpagode  uit de tijd van de Tangdynastie. Bijzonder is ook de Grote Moskee van Xian, aangezien deze helemaal is gebouwd in de Chinese stijl met slechts enkele Arabische versieringen.

 

Dag 10, donderdag: Terracotta Leger – Optioneel fietsen over stadswal – Nachttrein naar Beijing

In Xian proef je de sfeer van het oude China met zijn stoffige wegen en straatmarkten. Vroeger was dit de hoofdstad van vele Chinese dynastieën. Na het ontbijt bezoeken we het wereldberoemde Terracotta Leger van keizer Qin Shi Huangdi, één van de hoogtepunten van de reis. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin en bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Ook is het mogelijk om over de stadswal te fietsen. Spendeer de middag bijvoorbeeld in de kleurrijke oriëntaalse wijk, een fascinerende buurt met smalle straten en vele antiekwinkels. Later in de avond nemen we de nachttrein naar Beijing waar we de volgende dag zullen aankomen.

 

Dag 11, Vrijdag: Aankomst Beijing – Tempel van de Hemel – Kalligrafieles – Zomerpaleis

Aankomst in de fascinerende wereldstad Beijing. Tijdens de transfer naar het hotel krijgen we al een eerste impressie van de belangrijkste bezienswaardigheden. Later deze dag brengen we een bezoek aan de Tempel van de Hemel. Deze tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gebouwd in de eerste helft van de 15e eeuw en wordt omgeven door tuinen en oude naaldbomen. De keizers van de Ming- en de Qingdynastieën hielden op deze plek rituele ceremoniën. Na dit bezoek volgt een zeer leuke activiteit: we krijgen een heuse kalligrafieles in één van de winkels die ook schilderijen en kalligrafiekunst verkopen. Een Chinese leraar laat ons zien hoe we onze eigen naam in het Chinees kunnen schrijven. Uiteraard gaat dit meesterwerk mee naar huis als souvenir. In de middag bezoeken we het Zomerpaleis van de Qindynastie.

 

Dag 12, zaterdag: Chinese Muur – Changling graftombe

We kunnen natuurlijk niet naar China afreizen zonder de Chinese Muur te bezoeken. De ruim 6000 kilometer lange muur staat ten noorden van Beijing. De Chinezen bouwden deze muur om allerlei volken buiten te houden en werd in afzonderlijke muren in meer dan tweeduizend jaar gebouwd. In totaal zijn er vijftig plaatsen waar men over de muur kan lopen. Vergeet vandaag ook zeker je camera niet! De Mingdynastie, van 1368-1644, wordt vaak als de meest glorieuze beschouwd. Na het wandelen over de Chinese Muur bezoeken we de indrukwekkende graftombes. Hier liggen dertien van de in totaal zestien Mingkeizers begraven. Terug naar Beijing stoppen we nog bij het Olympische Park waar de Spelen van 2008 werden gehouden. Met duizenden atleten, miljoenen bezoekers en het besteden van miljarden euro’s waren de Spelen in Beijing de grootste en de duurste ooit. In het park liggen ook het Nationale Stadion, ook wel het Vogelnest genoemd, en het Olympische zwembad, beter bekend als de Waterkubus.

 

Dag 13, zondag: Vrije dag

De reisleider organiseert een samenkomst. ’s Middags bezoeken we, indien mogelijk, een Chinese kerkdienst.

 

Dag 14, maandag: Plein van de Hemelse Vrede – Verboden Stad – Hutongs riksjatocht

Het grootste stadsplein ter wereld is het Tian an Menplein. Het Tian an Menplein is beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Iedere Chinees kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, die op dit plein te zien is. Het plein was vroeger één van de vele poorten naar de Verboden Stad, maar tegenwoordig niet meer. Het plein is immens groot, het grootste plein ter wereld, met een lengte van 880 meter en een breedte van 550 meter. Hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan de Verboden Stad, waar eeuwenlang de keizers van China regeerden. Behalve de honderden concubines en de hofhouding mocht geen sterveling ooit de stad betreden. Per riksja verkennen we de authentieke wijken, ook wel Hutongs genoemd, die zijn omringd door muren. Tijdens de tocht zien we hoe de lokale bevolking leeft en in traditionele huizen woont. Ook genieten we van een heerlijke lunch bij een familie. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 15, dinsdag: Beijing – Nederland

Het einde van de reis zit er op en we worden teruggebracht naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland, waar we dezelfde dag zullen aankomen.

Accommodaties

Verschillende hotels

De namen van de hotels zijn op dit moment nog niet bekend.

Verschillende hotels

De namen van de hotels zijn op dit moment nog niet bekend.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Veelzijdig China 15 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Hongkong en Beijing – Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Ontbijt op dag 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14 en 15
 • Lunch op dag 8 en 14
 • Diner op dag 5,7, 9, 10 en 11
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Trein Hongkong – Guangzhou
 • Nachtrein Xian – Beijing
 • Trein Guangzhou – Guilin
 • Binnenlandse vlucht naar Xian
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 395,-
 • Visumkosten (circa 85,- per persoon, exclusief administratiekosten van circa 55,- per persoon)
 • Overige excursies en entreegelden

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief