Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Thailand & Cambodja

Najaar | Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Ben jij klaar voor een duik in de Aziatische cultuur? Maak kennis met de vriendelijke bevolking en de oude culturen van Thailand en Cambodja. In Thailand word je welkom geheten met een grote Aziatische glimlach. Laat je verrassen door dit land, met het bruisende Bangkok, de brug over de River Kwai en kleurrijke tempels. Voel de eeuwenoude Thaise cultuur in de indrukwekkende tempels van Ayutthaya en geniet van de prachtige ongerepte natuur in het Khao Yai Nationaal Park. Van Bangkok reizen we naar Siem Reap in Cambodja, toegangspoort tot de tempelruïnes van Ankor, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Bezoek Pnomh Penh, de hoofdstad van Cambodja met een heftige geschiedenis. We sluiten de reis af met een exotisch verblijf in de populaire badplaats Hua Hin. Droom weg op de witte stranden en duik in de turquoise zee. Een fantastische rondreis door Thailand en Cambodja met een aaneenschakeling van hoogtepunten! Een once in a lifetime experience, dit moet je gezien hebben!

 

Highlights

 • Maak kennis met wereldstad Bangkok
 • De beroemde spoorlijn in Kanchanaburi en de brug over de River Kwai
 • Ontdek de ongerepte natuur van het Khao Yai Nationaal Park
 • Boottocht op het Tonle Sap Meer
 • Angkor Wat, wereldberoemde tempels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
 • Afsluiten in de heerlijke badplaats Hua Hin

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam - Bangkok
Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar Bangkok waar we de volgende dag aankomen.

 

Dag 2, woensdag: Bangkok
Na aankomst in Bangkok worden we naar ons hotel gebracht. De rest van de dag ben je vrij. Rust lekker uit of duik alvast in het bruisende Bangkok.

 

Dag 3, donderdag: Bangkok – River Kwai – Kanchanaburi – Bangkok

Kanchanaburi, provinciehoofdstad aan de River Kwai laat je versteld staan van de prachtige ongerepte natuur met rivieren, watervallen en dicht begroeide heuvels. We bezoeken de beroemde brug over de River Kwai waar Kanchanaburi vooral om bekend staat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dwongen de Japanners meer dan 250.000 krijgsgevangenen een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma (het huidige Myanmar). Meer dan de helft van de krijgsgevangen stierf door ondervoeding, ziektes en de mishandelingen door het Japanse leger. Er was berekend dat de aanleg van de spoorlijn 5 jaar zou moeten duren maar door de brute opjaging van het Japanse leger was het traject al na 16 maanden afgerond. De brug over de River Kwai is onderdeel van de beruchte doden spoorlijn. We bekijken naast de brug ook de erebegraafplaats van de geallieerde krijgsgevangenen en het oorlogsmuseum. Veel delen van het spoor zijn tegenwoordig overwoekerd door de jungle maar in Thailand is nog een gedeelte in gebruik. We maken een korte treinrit over de beroemde spoorlijn, een indrukwekkende ervaring! We overnachten in Bangkok.

De geschiedenis van deze omgeving is een inspiratie geweest voor vele films waaronder The Railway Man (2013) en The Bridge on the River Kwai (1957).

 

Dag 4, vrijdag: Bangkok

Na het ontbijt maken we kennis met Bangkok. De bus brengt ons naar het Grand Palace, een prachtige paleis- en tempelcomplex met één en al pracht en praal. In oktober 2016 overleed de geliefde Thaise koning Bhumibol, hij had 70 jaar op de troon gezeten. In de indrukwekkende Dusit Maha Prasad troonzaal werd zijn gebalsemde lichaam één jaar bewaard. De zaal aan de oostkant wordt gebruikt voor Koninklijke ceremonies. Bekijk de kleurrijke versieringen op de muren en de daken van elk gebouw. Het paleis is ook de plaats van het meest heilige Boeddhabeeld van Thailand: de Emerald Boeddha. Ook vind je hier, zoals de Thai zelf claimen, de grootste liggende Boeddha ter wereld, compleet bedekt met bladgoud.

 

In de middag vervolgen we onze dag met een mooie boottocht op de Chao Phaya rivier naar de klongs van Bangkok waar mensen op paalwoningen leven en waar we het echte traditionele Thaise leven ontdekken. Een duik in de lokale cultuur!

 

Dag 5, zaterdag: Ayutthaya – Khao Yai Nationaal Park

Vandaag brengen we een bezoek aan Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand, totdat de Birmezen het in 1767 verwoestten. In Ayutthaya bekijken we oude ruïnes van tempels en paleizen. Hierdoor krijgen we een goed beeld van de eens zo machtige en glansrijke stad. We bekijken onder andere de Wat Mahathat Tempel. Hier vindt je het Boeddha hoofd dat verstrengeld ligt tussen de wortels van een grote Bhodi boom.

 

We rijden verder naar Pak Chong waar we gaan lunchen, onderweg zien we aan beide kanten van de weg volgeladen fruitstalletjes. Na de lunch gaan we naar het Khao Yai Nationaal Park, het oudste natuurpark van Thailand. De groene ongerepte jungle ligt over heuvels en bergen zo ver als je kunt kijken. Aan het einde van de middag keren we terug naar Bangkok.

 

Dag  6, zondag: Bangkok
Een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

Dag 7, maandag: Bangkok – Aranya Prathet/Poipet grensovergang – Tonle Sap Meer – Siem Reap

Vandaag vertrekken we naar Cambodja. We verlaten Bangkok en rijden naar de grensovergang bij Aranya Prathet. Het oversteken van de grens gaat hier even anders dan je wellicht gewend bent. De Thaise bus en de gids gaan niet mee de grens over en dus moeten we zelfstandig een stukje lopen met onze bagage. Tussen de twee grensovergangkantoortjes ligt een stukje niemandsland waar we doorheen lopen en dan komen we aan bij Poipet, Cambodja. Aan de andere kant van de grens staat de bus en onze Cambodjaanse gids op ons te wachten. We lunchen in een restaurantje bij de grens.

 

Na de lunch vertrekken we naar Seam Riep, toegangspoort tot de wereldberoemde tempels van het uitgestrekte Khmer-rijk. In de middag vertrekken we naar het Tonle Sap Meer. Onderweg zie je spelende kinderen die naar je zwaaien en vissers die bezig zijn met het repareren van hun netten. Het meer is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en hele families leven op het water.

 

Bij Kampong Phluk, één van de drijvende dorpen van het Tonle Sap Meer stappen we op een boot. Al varend over het Tonle Sap meer zie je hoe de mensen wonen en werken op en aan het water. De huizen in Kampong Phluk zijn gebouwd op 10 meter hoge palen die midden in het water staan. Tijdens het varen krijg je een goede indruk van het dagelijkse leven van de vissers en hun families. Heel anders dan wij gewend zijn en zeker indrukwekkend!

 

Dag 8, dinsdag: Tempels van Angkor

Na vandaag kun je iets bijzonders van je bucketlist afstrepen! Angkor is zonder twijfel het meest bijzondere tempelcomplex ter wereld. Dit enorm grote complex van tempelruïnes was gedurende de 9e en 14e eeuw het centrum van een Cambodjaans rijk, dat zich tot in Thailand uitstrekte. De eerste tempels werden gebouwd rond het jaar 800 en ongeveer 600 jaar later werden de laatste tempels pas afgerond. Rond de 15e eeuw werd de stad verlaten en de eeuwenoude tempelsteden werden omgeven en overwoekerd door de tropische jungle. In de tweede helft van de 19e eeuw herontdekten Franse wetenschappers de overwoekerde stad. Onder begeleiding van een deskundige gids bezoeken we vandaag de meest indrukwekkende ruïnecomplexen.

 

Het in de 12e eeuw gebouwde Angkor Thom is, naast Angkor Wat, het meest opmerkelijke overblijfsel van het oude Khmer-rijk. Het is een ommuurde stad met indrukwekkende poorten en grachten. Het mysterieuze Bayon Tempel Complex binnen de stadsmuren lijkt zo uit Jungle book te komen. De 54 torens met elk 4 gezichten maken een onuitwisbare indruk. Na de lunch komen we bij de door woudreuzen overwoekerde Ta Prohm tempel. Bomen zijn vergroeid met de muren van het complex en de jungle blijft doorgroeien in de tempel.

 

Als afsluiter van deze dag breng je een bezoek aan Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Deze tempel moet je absoluut gezien hebben. De vijf torens zijn hét symbool van Cambodja.

Om de dag compleet te maken gaan we naar het uitzichtpunt op de Pre Rup Tempel. Geniet hier van de prachtige zonsondergang over Angkor en de bosrijke omgeving. Een dag om nooit te vergeten!

 

Dag 9, woensdag: Siem Reap – Kampong Kdei – Skon – Pnomh Penh

We verlaten Siem Reap en vertrekken richting de hoofdstad van Cambodja, Pnomh Penh. Onderweg bekijken we de oude stenen brug uit het Khmer rijk in Kampong Kdei. De volgende stop is Skon waar gefrituurde spinnen langs de weg worden verkocht. Probeer gerust deze lokale delicatesse! Durf jij?

 

Het levendige Phnom Penh is een charmante stad met een heftige geschiedenis. Tijdens de Vietnamoorlog vluchtten veel Cambodjanen naar de stad. In 1975 viel de communistische Rode Khmer Phnom Penh binnen en het grootste gedeelte van de toen meer dan 2 miljoen inwoners werd met harde hand verdreven. Ze werden gevangen gezet of gedwongen om op het platteland te werken. Vier jaren later werd de Rode Khmer verdreven uit Phnom Penh en begon een lange periode van wederopbouw.

 

In de middag bekijken we de meest interessante bezienswaardigheden in Pnomh Penh zoals het Wat Phnom, het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen met Khmer, Thaise en Europese kenmerken. De Zilveren Pagode is een tempel met veel gouden Boeddha’s. De tempel dankt haar naam aan de vloer welke is betegeld met 5000 kilo zilver.

 

Dag 10, donderdag: Phnom Penh – Battembang

Vanmorgen bezoeken we de New Life Church in Phnom Penh. We hebben een ontmoeting met iemand van de kerk en we krijgen meer uitleg over wat de kerk allemaal doet voor de lokale gemeenschap. Mooi hoe we als broers en zussen in Christus ons over de hele wereld verbonden voelen! We vertrekken vervolgens naar Battembang aan de Sangker rivier waar we na circa vijf uur rijden aankomen. Battembang is de tweede stad van Cambodja. We checken in en hebben nog wat tijd om de stad te verkennen en kennis te maken met de cultuur en historie. Een gids neemt ons mee voor een wandeling door de stad langs koloniale en nieuwe gebouwen en langs de rivier.

 

Dag 11, vrijdag: Battembang – Poipet/ Aranya Prathet grensovergang – Hua Hin

We beginnen opnieuw met een bezoek aan de lokale kerk, vandaag in Battembang. Na het bezoek is het tijd om Cambodja te verlaten. We maken vandaag een lange rit. Via Sisophon naar Poipet / Aranya Prathet op de de Cambodjaans - Thaise grens. Na weer een stukje lopen met onze bagage en het regelen van de grensformaliteiten is er een Thaise bus die ons naar de heerlijke badplaats Hua Hin brengt. Onderweg maken we nog verschillende stops waaronder in de plaats Chachoengsao.

 

Dag 12, zaterdag: vrije dag Hua Hin

Genieten op een bounty strand! In de jaren 20 liet de toenmalige Thaise koning zijn zomerverblijf bouwen in het kleine vissersdorpje Hua Hin. De Koninklijke familie en andere rijke Thai begonnen er hun vakanties door te brengen en zo groeide het plaatsje uit tot een populaire vakantiebestemming voor toeristen én locals. Er zijn veel mooie zomervilla’s aan de kust. Hua Hin is tegenwoordig een gezellig stadje aan zee met een gemoedelijke sfeer. Het strand van Hua Hin is wel vijf kilometer lang en puur genieten! Hua Hin is een heerlijke strandbestemming waar we de komende dagen genieten van een paar vrije dagen. Dat hebben we wel verdiend na deze indrukwekkende rondreis.

 

Dag 13, zondag: Vrije dag
De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. In de middag is het genieten van Hua Hin met haar witte zandstranden.

Dag 14, maandag: vrije Hua Hin of optionele excursie Hua Hin

Een heerlijke vrije dag in Hua Hin. Geniet nog een dag aan het strand of bezoek een lokale markt en shop je souvenirs bij elkaar.  Optioneel kun je deelnemen aan onderstaande excursie.

 

Verken Hua Hin

Tijdens deze optionele excursie maken we verder kennis met Hua Hin. De gids neemt ons mee naar de Khao Takiab. Deze berg wordt ook wel de apenberg genoemd vanwege de vele apen die hier leven. Vanaf de tempel boven op de berg is er een prachtig uitzicht over de baai van Hua Hin. Vervolgens gaan we naar het Sirindana Mangrove Ecosystem Study Center, het eerste studiecentrum voor het herstel van mangrovebossen in Thailand. Na de lunch bezoeken we het Rajabhakti Park waar zeven enorme standbeelden  staan van zeven Thaise koningen. In het Khao Hin Lek Fai park zien we opnieuw apen. In het park zijn verschillende uitkijkpunten vanwaar mooie uitzichten zijn op Hua Hin . De laatste stop is bij het pittoreske stationnetje van Hua Hin. Het is een bijzonder mooi houten gebouwtje waar de bevolking maar wat trots op is! Na deze excursie ken je alle ins en outs van Hua Hin en kom je als een ware professional terug in het hotel.

 

En dan is het alweer de laatste avond.. Geniet nog even van de heerlijke Thaise keuken, nergens zo lekker als hier!

 

Dag 15, dinsdag: Hua Hin – Bangkok – Amsterdam
Onze tijd in Hua Hin is voorbij en er komt helaas een einde aan deze prachtige reis door Thailand en Cambodja. We worden naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Vanwege het tijdsverschil komen we dezelfde dag aan in Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Thailand & Cambodja - 15 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Bangkok retour (14 aug. rechtstreeks of met overstap, 21 aug. en 13 nov. met overstap en 30 okt. rechtstreeks)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers
 • Logies en ontbijt
 • Lunch op dag 3
 • Volpension op dag 6, 7, 8, 9, 10 en 13
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 355,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Fooien
 • Optionele excursie Hua Hin incl. lunch 1500 Baht
 • Visum Cambodja ca. 107,50

Overige informatie

Informatiebijeenkomst

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Let op

Voor sommige landen worden inentingen aangeraden. Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Je  paspoort moet na vertrek uit Thailand en Cambodja nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Bij vertrek op 30 oktober

 Bangkok  Democ Hotel Bangkok
 Siem Reap  Angkor Century Hotel
 Phnom Penh  Frangipani Royal Palace Hotel 
 Battembang  Classy Hotel
 Hua Hin  Hua Hin Grand

 

Bij vertrek op 13 november

 Bangkok  Sabai Sabai Hotel Bangkok
 Siem Reap  Frangipani Villas & Hotels 
 Phnom Penh  Frangipani Living Arts Hotel
 Battembang  Steung Sangke Hotel
 Hua Hin  Hinn Namm Hotel 

 

 

Vluchtschema voor vertrek 30 oktober (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

30 oktober 2018

Amsterdam

Bangkok

BR 76

21.30 uur

14.30 uur*

13 november 2018

Bangkok

Amsterdam

BR 75

12.50 uur

19.35 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 30-10-18 is op zaterdag 6 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Vluchtschema voor vertrek 13 november (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

13 november 2018

Amsterdam

Helsinki

AY 1302

11.45 uur

15.05 uur

13 november 2018

Helsinki

Bangkok

AY 141

17.00 uur

07.25 uur*

27 november 2018

Bangkok

Helsinki

AY 142

09.05 uur

15.00 uur

27 november 2018

Helsinki

Amsterdam

AY 1305

16.40 uur

18.15 uur

* Aankomst volgende dag

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 13-11-18 is op zaterdag 20 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief