Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Sri Lanka - de Parel van de Oriënt

Groepsrondreis | Vliegreis

In de Indische Oceaan ligt het tropische eiland Sri Lanka. We nemen je mee naar exotische stranden, het berglandschap in het binnenland en naar droge vlaktes met kuddes olifanten. De koloniale overblijfselen en de verschillende tempels laten de diversiteit in cultuur goed zien. We maken kennis met de lokale bevolking en maken tijdens een kookles een echte Sri Lankese maaltijd. De rots van Sigiriya, de Tempel van de Tand in Kandy en het Yala National Park zullen niet ontbreken tijden deze onvergetelijk rondreis!

 

Highlights:

 • Jeepsafari door het Yala National Park inbegrepen!
 • Vrije dag in een hotel aan één van de mooiste stranden van Sri Lanka
 • Reis met de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Colombo

Vanaf Schiphol vliegen we, met overstap, naar de hoofdstad van Sri Lanka. Hier zullen we de volgende dag aankomen.

 

Dag 2, dinsdag: Colombo – Negombo

Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je bijkomen van de reis. Het hotel ligt aan het strand, dus ontspannen aan het strand behoort tot de mogelijkheden!

 

Dag 3, woensdag: Negombo

Na het ontbijt maken we een stadstour door Negombo. We bezoeken de vismarkt, een belevenis! Hier zie je de versgevangen vissen op het strand liggen en mensen met mandenvol vis rondlopen. Vervolgens gaan we naar een weeshuis voor jongens en een weeshuis voor meisjes. Je kunt vanuit Nederland wat kleine cadeautjes als stiften, schriften en stickers meenemen.

Tussen de middag gaan we het echte lokale leven ervaren! We krijgen namelijk een kookles waarin we een echte Sri Lankese maaltijd zullen bereiden. Na deze zelfgemaakte lunch gaan we naar het Netherlands Welcome Village. In de jaren negentig heeft een Nederlandse zakenman deze opvang opgericht. Het biedt een thuis voor ouderen die op straat leven. Vaak zijn deze ouderen ziek en ze krijgen in de opvang ook medische zorg. Het is mooi om te zien wat dit tehuis, opgericht door onze landgenoot, vandaag de dag nog steeds voor de Sri Lankese bevolking betekent.

’s Avonds genieten we van een heerlijk diner in het hotel (inbegrepen in de reissom). Vergeet niet om op tijd even naar het strand te lopen om te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang.

 

Boottocht Muthurajawela Marsh

In de middag kun je optioneel een boottocht maken door Muthurajawela Marsh. Dit is een prachtig natuurgebied in de buurt van Negombo. Je vaart door een mooi groen bebost gebied en je zult veel vogels zien. En met een beetje geluk zie je een krokodil aan de wal liggen zonnen!

Prijs: circa 5,- per persoon (er passen maximaal acht personen in een boot)

 

Dag 4, donderdag: Negombo – Pinnawala – Rotstempel Dambulla – Sigiriya
We ontbijten vroeg want we hebben een drukke dag voor de boeg. We beginnen met een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawala (entree circa € 18,- per persoon, niet inbegrepen). Hier worden de veelal jonge, in de steek gelaten, olifanten liefdevol verzorgd. Ze leven in een prachtige omgeving en je zult ze waarschijnlijk in een grote kudde bij de rivier aantreffen. Er zijn allerlei uitkijkpunten waar je naar de olifanten kunt kijken en je hebt voldoende plekken om prachtige foto’s te maken.

Vervolgens rijden we verder voor een bezoek aan de imposante rotstempel van Dambulla (entree circa € 10,- per persoon, niet inbegrepen). Hier vind je het fort van koning Kasyapa en de beroemde fresco's van de Wolkenmeisjes. Dit complex van historische boeddhistische gebouwen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je genoeg energie over hebt, kun je de rots beklimmen. Je zult worden beloond met een spectaculair uitzicht!

Aan het eind van de dag rijden we naar Sigiriya, waar we de komende nacht zullen verblijven.

 

Dag 5, vrijdag: Sigiriya Rock Fortress – Kandy

De dag begint met een bezoek aan het Sigiriya Rock Fortress (entree circa € 30,- per persoon, niet inbegrepen). Dit is een prachtige oude stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bovenop een rots vind je een citadel en het complex wordt omgeven door muren en grachten. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I (473-491) en het werd na zijn dood een klooster. In de 14e eeuw is het complex verlaten en tegenwoordig is het een belangrijke toeristische plaats. Het is je bezoek meer dan waard!

Vervolgens rijden we via een adembenemende route naar Kandy. Onderweg maken we een stop bij de Spice Gardens in Matale. In deze tuinen groeien de heerlijkste exotische kruidensoorten. Je kunt er rondkijken en kruiden kopen. Bij aankomst in Kandy gaan we naar het hotel, waar we de komende drie nachten verblijven.

 

Tocht op de rug van een olifant

In de buurt van Sigiriya kun je optioneel een tocht op de rug van een olifant maken. Dit is een populaire excursie in Sri Lanka.

Prijs: circa 15,- per persoon

 

Dag 6, zaterdag: Kandy

Na het ontbijt zullen we uitgebreid de stad Kandy verkennen door middel van een stadstour. Deze stad wordt omringd door de rivier de Mahaweli Ganga. In het centrum bevindt zich Lake Kandy met een prachtige witte balustrade. We bezoeken ook de wereldberoemde botanische tuinen. Ook gaan we naar de Tempel van de Tand van Boeddha (entree circa € 10,- per persoon, niet inbegrepen). Deze tempel is voor boeddhisten in Sri Lanka van grote religieuze waarde en ze beweren de tand van Boeddha in de tempel te herbergen. Driemaal daags wordt de buitenste van de zeven kisten aan pelgrims en toeristen getoond, wat met veel fluittonen en tromgeroffel gaat. Je hebt vandaag ook tijd om rond te struinen in winkeltjes met lokale kunst en ambachten.

 

Voorstelling Cultural Show Kandy

Vanavond kun je er optioneel voor kiezen om een voorstelling bij te wonen waarin je kennis maakt met de cultuur van Sri Lanka. Je ziet mensen dansen in mooie gewaden onder begeleiding van muziek. Een erg leuke invulling van je avond!

Prijs: circa 8,- per persoon

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

De zondag is ter vrije besteding. Vandaag is het diner ook inbegrepen in de reissom. De reisleider verzorgt een samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Kandy – Nuwara Eliya

Na het ontbijt reizen we steeds verder de bergen in. We zijn via een mooie route onderweg naar de koloniale stad Nuwara Eliya. Op enig moment worden we nog slechts omgeven door prachtige theeplantages. We brengen ook een bezoek aan een plantage en aan een theefabriek. Hier heb je de mogelijkheid om thee te kopen. Als we aankomen in Nuwara Eliya zullen we daar een stadstour maken.  Deze stad is gebouwd tegen een berg aan en ligt middenin een groene en ruige omgeving. We zullen hier overnachten.

 

Treinreis van Peradeniya naar Nanu

Vandaag kun je de optionele excursie van Peradeniya naar Nanu maken. Met een oud, toeristische treintje rij je langs mooie kliffen en theeplantages. De uitzichten die je vanuit de trein hebt zijn fantastisch! Het is in Sri Lanka toegestaan om in de deuropening te gaan staan om een beter uitzicht te hebben. Zo ben je zeker van een mooie foto, maar kijk wel uit!

Prijs: circa 10,- first class, 5,- second class, 4,- third class per persoon

 

Dag 9, dinsdag: Nuwara Eliya – Tissamahara

In de morgen rijden we via een mooie route weer richting de kust. Onderweg gaan we naar de Ella Gap waterval. Uiteindelijk komen we aan in Tissamahara, waar we een bezoek brengen aan de Tempel Skanda van Kataragama. Deze kleurrijke tempel is voor de boeddhisten de meest heilige tempel van allemaal. Tijdens de bedevaart uit het noorden is deze tempel het eindpunt. We overnachten in een hotel in Tissamahara.

 

Dag 10, woensdag: Tissamahara Yala National Park Mirissa

Vroeg in de morgen gaan we op pad. We nemen vanuit het hotel ontbijtpakketjes mee. We gaan vandaag op safari in het Yala National Park! In dit prachtige natuurpark leven wilde zwijnen, herten, olifanten, beren, krokodillen en luipaarden. We hopen er zoveel mogelijk van te kunnen zien! Hou je fototoestel goed bij de hand, want na iedere bocht loop je de kans een fotogenieke plek tegen te komen. Vervolgens reizen we door een droog natuurgebied en langs de zuidkust van Sri Lanka naar Mirissa. Hier verblijven we de komende twee nachten in een hotel aan de kust. We dineren vanavond in het hotel (inbegrepen in de reissom).

 

Dag 11, donderdag: Vrije dag aan het strand

Na het intensieve rondreizen is het nu tijd voor ontspanning aan het strand. Het strand van Mirissa is één van de mooiste en populairste plekken van Sri Lanka. Het goudgele strand ligt aan de turquoise zee. Het is een ideale plaats om te snorkelen of te duiken.

 

Walvissen of dolfijnen spotten

Als je boekt voor de reis in november, kun je een optionele excursie maken waarmee je met een boot de zee op gaat. Hopelijk spot je walvissen of dolfijnen! Augustus is helaas niet de periode waarin de walvissen en dolfijnen in dit gebied verblijven.

Prijs: circa 45,- per persoon

 

Dag 12, vrijdag: Mirissa – Colombo

We verlaten Mirissa en rijden naar Colombo, waar we een stadstour maken. Ook is er gelegenheid om nog wat te shoppen voor de laatste souvenirs. Vervolgens worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Bootsafari op de rivier de Madu

Als de vluchttijden van de terugreis het toelaten, kun je vandaag nog een optionele excursie gaan doen. Deze bootsafari over de rivier de Madu is een echte aanrader! Je vaart tussen de dichtbeboste oevers van de rivier door en ziet daar de mooiste natuur en dieren. Als je geluk hebt spot je een aap of een krokodil!

Prijs: circa 5,- per persoon

 

Dag 13, zaterdag: Amsterdam

Vandaag landen we op Schiphol. Een indrukwekkende en mooie reis ligt achter je.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Sri Lanka - 13 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Colombo retour, met overstap
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele (mini)bus met airconditioning
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt (vanaf het ontbijt op dag 3 tot en met het ontbijt op dag 12)
 • Halfpension op zondag
 • Kookworkshop en lunch op dag 3
 • Diner op dag 3 en 10
 • Excursies volgens programma (met uitzondering van entreegelden)
 • Jeepsafari door Yala National Park
 • Engelssprekende gids
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 359,-
 • Entreegelden en optionele excursies
 • Overige maaltijden en drankjes

Overige informatie

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels of gelijkwaardig.

 Rani Beach Resort    Negombo 
 Kassapa Lion Rock Hotel  Sigiriya
 Serene Garden Hotel  Kandy
 Glen Fall Reach Hotel  Nuwara Eliya
 Chandrika Hotel  Tissamaharama
 Paradise Beach Club Hotel

 Mirissa

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden je aan om vast een kijkje te nemen op de volgende link maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. www.visumpro.nl/beter-uit

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief