Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Maleisië & Borneo

Groepsrondreis | Vliegreis

Op verkenningstocht naar exotische dieren en planten tijdens wandelingen in de jungle, een ontmoeting met lokale stammen in hun traditionele huizen en een bezoek aan een orang-oetan opvang. Dit is Borneo op zijn mooist! Maar als eerste staat het vaste land Maleisië op het programma. Vergaap je aan de hoge en moderne Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur en hoor meer over de Nederlandse koloniale historie in Malacca. In de glooiende omgeving van de Cameron Highlands draait alles om thee. Een bezoek aan een theeplantage wordt dan ook zeker niet overgeslagen. Op het eiland Penang is het tijd voor een ontspannen dag aan het stand. Wat zullen jouw hoogtepunten zijn na afloop van deze afwisselende reis?

 

Highlights

 • Het beste van Maleisië en Borneo in één reis
 • Boottocht op de rivier Malakka
 • Leer thee maken op de Cameron highlands
 • Vrije dag en overnachting op het tropische eiland Penang
 • Bezoek aan Orang-Oetang opvang
 • Inclusief twee binnenlandse vluchten en entreegelden

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Kuala Lumpur

Deze indrukwekkende reis gaat beginnen. We verzamelen op de luchthaven en vliegen van Amsterdam Schiphol naar Kuala Lumpur.

 

Dag 2, zaterdag: Aankomst Kuala Lumpur, stadstour en theatervoorstelling

Bij aankomst worden we per bus naar de immense stad Kuala Lumpur gebracht. Hier krijgen we een rondleiding onder leiding van een gids waarbij we kennismaken met de schoonheid en charme van het oude en nieuwe gedeelte van Kuala Lumpur. Hoogtepunten van de tour zijn de Petronas Twin Towers, King’s Palace, het Nationaal Monument, het Nationale Museum, de Nationale Moskee, de Sultan Abdul Samad Building en de Tudor-stijl Cricket Club. We genieten van een gezamenlijke lunch en in de middag gaan we naar het theatergebouw MUD. Hier krijgen we een voorstelling te zien waarbij het verhaal van Maleisië op een prachtige poëtische manier wordt verteld.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag in Kuala Lumpur

Een vrije dag om bij te komen van de reis, de omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken of een lokale kerkdienst bij te wonen.

 

Dag 4, maandag: Kuala Lumpur – Malakka

Na het ontbijt vertrekken we richting het zuiden naar het historische Malakka. Deze stad staat sinds 2008 op de Werelderfgoed lijst van Unesco en dat is niet voor niets. We maken een dagtour door deze prachtige stad en ontdekken de geschiedenis. Wist je dat de Nederlanders deze stad vroeger geregeerd hebben? We brengen een bezoek aan de St. Peter’s Church, de oudste christelijke kerk van Maleisië die nog in gebruik is. Daarnaast bezoeken we onder andere de grootste Chinese begraafplaats buiten China, de beroemde poort Porta de Santiago en het Stadhuys, beter bekend als de Red Square. Geniet van een boottocht op de rivier Malakka langs de prachtige oude gebouwen en vissersdorpjes. Je kijkt je ogen uit! Na de cruise wandelen we naar de Cheng Hoon Teng, de oude Chinese tempel waar we lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch heb je  gelegenheid om te wandelen langs de Jonker Street met diverse galeries en souvenirwinkels.

 

Dag 5, dinsdag: Malakka – Kuala Lumpur

De morgen heb jij ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de stad Malakka te bezoeken. Je kunt deze stad prima te voet of per fietstaxi verkennen. In de middag staat de bus voor ons klaar om ons weer terug naar ons hotel in Kuala Lumpur te brengen.

 

Dag 6, woensdag: Kuala Lumpur – Batu Caves – Cameron Highlands

We verlaten Kuala Lumpur om te vertrekken naar de Cameron Highlands, onderweg bezoeken we de Batu Caves, een prachtige hindoetempel gevestigd in een kalksteengrot. Daarna rijden we noordwaarts naar het mooiste heuvelgebied van Maleisië, de Cameron Highlands. Dit gebied ligt wel 1542 meter boven de zeespiegel! Onderweg maken we een stop bij de Lata Iskandar waterval en maken we bamboemanden. De rest van de dag heb je ter vrije besteding om de prachtige omgeving van de Cameron Highlands te ontdekken.

 

Dag 7, donderdag: Cameron Highlands theeplantage – Penang

De Cameron Highlands zijn bekend vanwege de wereldberoemde thee. Daarom mag een bezoek aan een theeplantage uiteraard niet ontbreken! We leren hier hoe dit proces in zijn werk gaat en genieten ondertussen van het werkelijk prachtige uitzicht op de plantages. We stoppen bij een lokale markt waar alle producten uit de omgeving te koop worden aangeboden. Erg leuk voor souvenirtjes. We zetten koers richting Penang en bezoeken onderweg de Sam Poh Tong Cave tempel in Ipoh, de Ubudiah Moskee en het Iskandariah Paleis in Kuala Kangsar. We maken de oversteek naar het tropische eiland Penang via één van de langste bruggen in Zuidoost-Azië. In de avond genieten we van een typisch Baba Nyonya diner.

 

Dag 8, vrijdag: vrije dag in Penang

Vandaag heb je een vrije dag om het eiland Penang op eigen houtje te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Joss Maker, waar het maken van wierookstokjes wordt uitgelegd. Of de Sri Mahamariamman Temple en de Spice Market met allerlei specerijen. George Town mag ook niet overgeslagen worden. Geniet van de geuren en geluiden van de binnenstad en alle prachtige bezienswaardigheden. Je kunt uiteraard ook een heerlijke dag op het strand doorbrengen.

 

Dag 9, zaterdag: Binnenlandse vlucht Penang – Kuching (Borneo)

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Penang gebracht voor onze vlucht naar Kuching, gelegen op het eiland Borneo. Borneo kent een prachtig regenwoud en hagelwitte stranden zonder het massatoerisme. Een plaatje op zich! Kuching kent vele culturele facetten zoals Maleisische, Indiase en Chinese invloeden. Optioneel bekijken we enkele van de charmante koloniale gebouwen zoals het Old Court House en de Square Tower, terwijl we luisteren naar de uitleg van onze gids.

 

Dag 10, zondag: Vrije dag in Kuching

Vandaag heb je ter vrije besteding. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we kunnen een lokale kerkdienst bezoeken.

 

Dag 11, maandag: Mangrovecruise – Fietstour

Na een rit van ongeveer dertig minuten komen we aan bij de Santubong Boat Club, waar we aan boord gaan en varen naar de monding van de Santubong rivier en het dorp Salak. Na een kort bezoek aan dit dorp varen we langs de mangrove, waar we uitleg krijgen van het complexe ecosysteem in de mangrove. Ook is er een grote kans om tijdens deze cruise de Irrawaddy-dolfijnen te spotten! Na deze ervaring gaan we terug naar Kuching waar we lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch stappen we op de fiets en verkennen we de verborgen schoonheden van Kuching; de Maleisische kampongs langs de oevers van de grote Sarawak rivier. Ervaar hoe de kampong bevolking in deze dorpen leeft door een kijkje te nemen in  een traditionele houten paalwoning. Onderweg bezoeken we de levendige en exotische openluchtmarkt van Kuba Ria. Laat je verrassen door de kleuren en geuren van tropische groenten en fruit, shop lokale ambachten voor een niet toeristische prijs en ontdek een hele reeks aan jungle producten, waaronder de unieke wilde varen, exotische groenten en orchideeën.                           

 

Dag 12, dinsdag: Bako Nationaal Park

Onze dag begint met een rit naar het kleine dorp Bako, waar we in een boot stappen voor een tocht naar het Bako Nationaal Park. Het schitterende tropische regenwoud van Borneo herbergt vele wilde orchideeën, exotische planten, neushoornvogels en de zeldzame proboscis apen (neusapen) die alleen op Borneo te vinden zijn. Voor natuurliefhebbers is dit een droom die uitkomt! Als u geluk heeft kunt u ook diverse andere dieren zien, zoals wilde zwijnen, verzilverde Langurs (een erg vriendelijke bladaap), makaken of varanen. Naast de boottocht gaan we ook te voet over een van de vele wandelpaden door dit bijzondere natuurpark.

 

Dag 13, woensdag: Semenggok – Orang-oetan opvang – Bidayuh Longhouse en Hotspring

Altijd al eens een natuurreservaat willen bezoeken? Dan is dit je kans! We bezoeken het Semenggok Nature Reserve. Een wildreservaat waar rangers verstoten of mishandelde orang-oetans opvangen en klaarmaken voor hun terugkeer naar de jungle, de plek waar zij in vrijheid horen te leven. Hartverwarmend is het om de orang-oetangs te zien tijdens de voedertijd. Deze prachtige diersoort wordt erg bedreigd in zijn leefomgeving, maar hier kun je ze van dichtbij meemaken. Na dit bijzondere bezoek vervolgen we onze weg door het prachtige landschap van de Borneo Highlands. We maken een stop bij een peper boerderij (afhankelijk van het seizoen) en bezoeken een Bidayuh longhouse. De Bidayuh-stam staat ook wel bekend als de voormalige koppensnellers. Bij aankomst word je welkom geheten met tuak, een lokaal gebrouwen rijstwijn. Daarna volgt een rondleiding door het Bidayuh dorp om te zien welke delen van de tradities vandaag de dag nog standhouden. Help mee met het bereiden van een typisch gerecht uit Borneo; kippenvlees gekookt in bamboe. Na de lunch maken we een korte wandeling door de prachtige natuur en leren we meer over kruidengeneesmiddelen en alles wat eetbaar is in de jungle. Tot slot brengen we een bezoek aan de nabijgelegen hotspring die door de lokale bevolking wordt gezien als een heilige plaats. Sluit de dag af met een heerlijke duik in deze natuurlijk hot tub. Vergeet je zwemkleding niet!  

 

Dag 14, donderdag: Kuching – Kuala Lumpur

Na het ontbijt laten we de prachtige natuur van Borneo achter ons en worden we naar de luchthaven van Kuching gebracht om terug te keren naar de hoofdstad Kuala Lumpur. Weer een hele andere wereld, zo midden in de stad. Indien de tijd het toelaat krijg je vrije tijd om deze metropool op eigen houtje te verkennen. Struin rond door het rommelige Chinatown, bekijk hindoetempels, shop in de luxe winkelcentra of bewonder een van de hoogste gebouwen ter wereld.

 

Dag 15, vrijdag: Kuala Lumpur - Amsterdam

De laatste dag van deze geweldige reis is aangebroken. Indien de tijd het toelaat krijg je nog vrije tijd in de stad. Vervolgens word je naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 16, zaterdag: Aankomst Amsterdam

Vandaag komen we aan in Amsterdam en nemen we afscheid nemen van elkaar.

 

NB: Het programma is ten allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Maleisië & Borneo - 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Binnenlandse vlucht Penang – Kuching
 • Binnenlandse vlucht Kuching – Kuala Lumpur
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele voertuigen inclusief airconditioning
 • Overnachting in tweepersoonskamers
 • Logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Lunch inbegrepen op dag 2, 4, 11, 12 en 13
 • Diner inbegrepen op dag 7 en 9
 • Entreegelden en excursies volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 349,-
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Hotelinformatie

Gedurende deze reis verblijf je in onderstaande, of gelijkwaardige, hotels

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief