Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Klein Azië & de Turkse Westkust

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

In het Bijbelboek Openbaringen schrijft Apostel Johannes, tijdens zijn verblijf op het eiland Patmos, aan de zeven gemeenten van Klein-Azië. Ook Apostel Paulus heeft veelvuldig de gemeenten van Klein-Azië bezocht op zijn zendingsreizen. Deze nieuwe reis begint bij Pergamum, waarna we via de andere Bijbelse plaatsen doorreizen naar de kalksteenterrassen van Pamukkale. Aan de kust verblijven we een aantal dagen in het gezellige Dalyan. Per boot verkennen we de schitterende rivierdelta en kan je eventueel op een vrije dag overvaren naar het Griekse eiland Rhodos. Langs de Egeïsche Kust reizen we verder naar Kusadasi, waar we opgraving van Efeze bezoeken. Als hoogtepunt varen we over en overnachten we op het eiland Patmos. Een unieke reis door de schitterende natuur van Turkije en vol Bijbelse geschiedenis.

van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Izmir
Vanuit Amsterdam vliegen we naar de luchthaven van Izmir. Na aankomst worden we naar het hotel gebracht waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2, donderdag: Izmir – Bergama & Pergamum
Vandaag beginnen we onze dag in Bergama (Pergamon), bekend van de Openbarig van Johannes. Hier is voor het eerst perkament papier ontdekt en de bibliotheek was één van de belangrijkste in de oudheid. Met de kabelbaan gaan we naar de top van 370 meter hoge berg waar we de Acropolis van Bergama bezoeken. Het steilste theater van de wereld is hier tegen de berg gebouwd met een prachtig uitzicht op de vallei. Na de lunch rijden we richting Asklepion, het eerste medische centrum uit de oudheid. We dineren en overnachten in Bergama.

 

Dag 3, vrijdag: Bergama – Thyatira – Sardis – Philadelphia – Pamukkale
Na het ontbijt rijden we richting Pamukkale. Allereerst bezoeken we Thyatira, één van de Zeven Gemeenten waar de apostel Paulus is geweest. Vervolgens rijden we naar Sardis, de voormalige Lydische hoofdstad. We bezichtigen de synagoge en verdere overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het is ook de stad van Lydia, de purperverkoopster. Als laatst de stoppen we in Philadelphia, het huidige Alasehir. Na een foto pauze en informatie over de gemeente rijden we naar Pamukkale voor diner en overnachting.

 

Dag 4, zaterdag: Pamukkale – Hiërapolis – Laodicea – Dalyan
Allereerst bezoeken we vandaag de kalksteenterrassen van Pamukkale, ook wel het Katoenkasteel genoemd.  Deze bijnaam is te danken aan de witte terrassen die zijn ontstaan door de mineralen in de warmtebronnen, welke afgezet worden op de rotsen. Vervolgens bezoeken we de antiekstad Hiërapolis. Deze plaats wordt in de bijbel genoemd in de brief van Paulus aan de Kolossenzen. Bovendien werd Filippus hier gestenigd. Zijn graf bevindt zich boven op de berg vanwaar je een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Vervolgens rijden we naar Laodicea. Deze stad, ook één van de zeven gemeenten, wordt sinds 2000 opgegraven door het archeologen team van de Pamukkale universiteit. Eén van de eerste kerken van klein Azië is hier een aantal jaar geleden ontdekt. Over het Thaurus gebergte komen aan in Dalyan waar we overnachten.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag
Vandaag verzorgt de reisleider de zondagse samenkomst of, indien mogelijk, bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 6, maandag: Vaartocht Dalyan & strand Iztuzu
De Caretta Caretta schildpad is een bedreigde diersoort die zijn eieren legt op het Iztuzu strand. In het opvangcentrum nabij Dalyan zullen we deze bijzondere dieren zelf aanschouwen . We rijden terug naar Dalyan om op de boot te stappen voor een vaartocht door de delta van Dalyan. Onderweg stoppen wij bij de indrukwekkende Lycische rotsgraven en lunchen we in de omgeving. Tenslotte varen we naar het Iztuzu strand waar de Caretta Caretta’s hun eieren leggen. Als de tijd het toelaat kunnen we hier ook zwemmen. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel in Dalyan.


Dag 7, dinsdag: optionele excursies
Vandaag hebben we een keuze uit verschillende excursies. We kunnen kiezen voor een excursie met de boot naar Rhodos, waar we een dag kunnen genieten op dit eiland of een excursie naar de antieke stad Tlos, de Saklikent kloof en Xanthos. We dineren en overnachting in Dalyan.

 

Dag 8, woensdag: Dalyan – Milet – Didyma – Kusadasi
Na het ontbijt vertrekken we via Mugla naar Milet en Didyma. In Milet ontmoette Paulus de ouderlingen van Efeze en hij bezocht de stad op de terugweg van Philippi. Na een bezoek van deze bekende havenstad en de tempel gaan we lunchen in de omgeving. Diner en overnachting in Kusadasi.

 

Dag 9, donderdag: overtocht naar Patmos

Vroeg in de morgen vertrekken we vanaf Kusadasi per boot naar Patmos. Tijdens deze vier uur durende tocht genieten we van het uitzicht over het water. Na aankomst wandelen we naar het hotel bij de haven. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het eiland en loop waar de apostel Johannes ook eens heeft gelopen.

 

Dag 10, vrijdag: Grot en klooster van Johannes – overtocht naar Kusadasi
In de ochtend bezoeken we de grot waar Johannes verbleef en het bijbehorende klooster. Ook zien we de historische windmolens en de mooie stranden Grikos en Kampos. Grikos is de belangrijkste badplaats van Patmos. In de vele Griekse tavernes worden heerlijke traditionele en lokale gerechten aangeboden. Om twee uur in de middag vertrekt de boot om ons weer terug te brengen naar het vasteland van Turkije. We dineren en overnachten in Kusadasi.

 

Dag 11, zaterdag: Efeze
Vandaag rijden we naar Efeze. We beginnen met een bezoek aan het graf van Johannes. Hij is na zijn verbanning van Patmos naar Efeze gegaan. Ook Paulus is vaker  in Efeze geweest tijdens zijn reizen en heeft meerdere malen in de synagogen gepreekt. Het antieke Efeze is het belangrijkste archeologische gebied in Turkije en het grootste openluchtmuseum van het Romeinse rijk ter wereld. Uiteraard mag een bezichtiging aan de zeer indrukwekkende Celcus bibliotheek niet ontbreken tijdens de ontdekkingstocht door de oude stad. Ook bezoeken we de tempel van Artemis, één van de zeven wereld wonderen. Aan het einde van de dag keren we terug naar Kusadasi.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag
Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 13, maandag: Dorpsbezoek Sirince & Selcuk
Na het ontbijt rijden we naar een bergdorpje. Sirince is een hoog op de berg gelegen oud Turks  Grieks dorpje bekend vanwege de typische huisjes. Hier kunnen we een wandeling maken door het dorpje waar ook een Grieks Orthodoxe kerk is. Op onze terugweg stoppen we is Selcuk voor vrije tijd. Aan het einde van de middag keren we terug naar Kusadasi.

 

Dag 14, dinsdag: Vrije dag
Na de rondreis is het tijd om bij te komen. Kusadasi is een gezellige havenplaats met een levendig centrum aan de Egeïsche Kust. Er zijn verschillende leuke excursies mogelijk, zoals een boottocht of een dorpentocht. Je kan ook heerlijk genieten aan het strand of bij het zwembad. De keus is aan jou!

 

Dag 15, woensdag: Izmir – Amsterdam
Vandaag is het tijd om terug te reizen naar van Izmir naar Schiphol. Op Schiphol nemen we afscheid van elkaar.

Accommodaties

Kaya Prestige

Hotel in Izmir 

Kaya Prestige

Hotel in Izmir 

terug

Hotel Labella

Hotel in Bergama

Hotel Labella

Hotel in Bergama

terug

Tripolis hotel

Hotel in Pamukkale

Tripolis hotel

Hotel in Pamukkale

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Klein Azië en de Turkse Westkust 15 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Izmir retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Overtocht Kusadasi – Patmos retour
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Nederlandstalige lokale gids tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,-
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies
 • Visum*

Overige informatie

*Visum is aan te schaffen ter plaatse voor 25,- in contant of voor vertrek (max. 24 uur) voor 15,- per credit card via www.evisumturkije.nl.) 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief