Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Van dag tot dag

Dag 1 (vrijdag): Amsterdam – Amman – Madaba

Het avontuur begint! Na kennismaking met het reisgezelschap stap je op het vliegtuig naar Jordanië. De eerste stop van deze reis is Madaba, een stad wereldberoemd door haar meesterlijke Byzantijnse mozaïeken. Op een steenworp afstand van de St. George kerk wacht de eerste overnachtingsplek.  

 

Dag 2 (zaterdag): Madaba – Neboberg – Betanië

Vandaag staat in het teken van De Bijbel! Trap de dag af met een bezoek aan de St. George kerk. In deze kerk huist de oudste kaart van Palestina. Spreek je een beetje Grieks? In dat geval lukt het je vast en zeker om de kaart te vertalen. Dit stukje historie is een bron van inzicht in de geschiedenis van deze regio. Opvallend is dat bijna alle Bijbelse plaatsen terug te vinden zijn op deze kaart.

 

De volgende stop is Mount Nebo, beter bekend als de berg van Mozes. Na 40 jaar dwalen door de woestijn was dit zijn laatste stop. Vanaf hier zag Mozes Het Beloofde Land, maar mocht er zelf niet binnengaan. Stap in zijn voetsporen en geniet van het schitterende uitzicht over Het Beloofde land en de Dode Zee. De nieuwe basiliek bovenop de berg is een “must see”. Deze kerk, gebouwd op de fundamenten van zijn voorgangers, staat bekend om zijn bijzondere mozaïekvloeren.

 

Om de ervaring compleet te maken staat Betanië op het programma. Volgens de overlevering doopte Johannes de Doper Jezus op deze afgelegen plaats aan de Jordaanrivier. Tot de dag van vandaag laten mensen zich hier dopen. Vroeger was de rivier veel breder, maar door het ernstige watertekort in de regio is de rivier veranderd in een stroompje. Aan beide zijden van de Jordaan gebruikt de bevolking het water voor de bevloeiing van gewassen.

 

Als afsluiter van de excursie breng je een bezoek aan Mukawir, waar het paleis van Herodes ooit stond. Hier bracht Johannes zijn tijd in gevangenschap door tot het noodlot toesloeg. Nadat de dochter van Herodias voor de koning Herodes danstte beloofde hij haar alles te geven wat ze maar verlangde. Hierop besloot zij, na beraad met haar moeder, dat ze het hoofd van Johannes de Doper wilde. De koning was dan ook diep bedoeft toen ze deze beslissing maakte, aangezien Johannes de Doper een vriend van hem was.

 

Dag 3 (zondag): Madaba

Vandaag staan er geen excursies op het programma. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en uiteraard hoort daar een gezamenlijke lunch bij.

 

Dag 4 (maandag): Madaba – Petra – Wadi Rum

De reis vervolgt zich naar het zuiden. Hier wacht de wereldberoemde stad Petra op je. Deze tweeduizend jaar oude stad was ooit de hoofdstad van het Nabateese Rijk. Lang geleden werd de stad door de Romeinen veroverd. Het Romeinse theater en zuilengalerij zijn overblijfselen van deze tijd. Noodlot trof de stad en na meerdere aardbevingen raakte Petra in verval. De stad raakte in vergetelheid tot op een dag de Zwitser Burkhart in een pelgrimsvermomming door bedoeïenen naar de tombe van Aäron werd gebracht. Hij wist dat deze tombe alleen via Petra bereikbaar was. Eenmaal herontdekt kwam het toerisme op gang. Sindsdien is Petra zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  

 

Vlakbij dit wonder staat Um Sayhoun, een klein dorpje, gebouwd voor de bedoeïenen die in de grotten van Petra woonden. De grotten zijn weer in de oude vorm teruggebracht zodat de bezoekers Petra in de originele vorm kunnen bekijken. Petra is de grootste toeristische attractie in Jordanië en bijzonder vanwege de uit rotsen gehouwen tombes en tempels. De Nabateeërs waren uitmuntende architecten. De watertoevoer en de waterreservoirs in Petra zijn hun ontwerp. De rotsen zijn van zandsteen en hebben de prachtigste kleuren die je ook tegenkomt in de grotten.

 

Er is zoveel te zien in Petra dat een dag eigenlijk niet genoeg is. Toch vervolgt de reis zich aan het einde van de middag in de richting van Wadi Rum, voor een diner en overnachting in een luxe woestijnkamp. 

 

Dag 5, 6 en 7 (dinsdag, woensdag, donderdag): Paardrijden in de woestijn van Wadi Rum

Vandaag begint het echte avontuur: paardrijden in de woestijn van Wadi Rum. Misschien wel één van de mooiste woestijnen ter wereld.

 

Drie dagen lang rijd je door de eindeloze woestijn. Rotsformaties, zandduinen, inscripties, natuurlijke bruggen, watersystemen gebouwd door bedoeïenen, Nabateeërs en Romeinen, zandvlakten in verschillende kleuren, van wit tot dieprood, net als de rotsen. Het rijden is geen dag hetzelfde. Iedere dag wordt er rond de 30 kilometer gereden. Stappen wordt afgewisseld met draven en galopperen. Je rijdt op paarden met Arabisch bloed, die iets kleiner, ranker en wendbaarder dan het Nederlandse paard. De paarden zijn gewend aan de verschillende temperaturen in de woestijn en aan het rijden op zand en stenen.

 

Gedurende deze reis rijd je langs de mooiste plaatsen in de Wadi Rum. Startend vanaf het kamp kom je via zandduinen bij de "Seven Pillars", de rots die naar het boek van Lawrence of Arabia is genoemd.  Via de berg Um Ishrin waar een aantal waterreservoirs te vinden zijn kom je bij Bait Lawrence. Het huis van Lawrence, oorspronkelijk door de Nabateeërs gebouwd. Er wordt verondersteld dat hij daar heeft gewerkt aan zijn boek maar er is geen bewijs voor. Behalve het huis heb je een schitterend uitzicht op het woestijnlandschap voor je. Daar trek je vervolgens doorheen om bij de Um Fruth brug uit te komen. Deze brug kun je ook beklimmen. Vanuit daar gaat de tocht verder naar de Burda brug. Via Siq Barrah, de koude kloof waar veel schaduw is, kom je weer op een open vlakte. Via de pelgrimsweg en karavaanroute naar de inscripties van Nfoos om daarna naar Siq (kloof) Lawrence te gaan. Daar zijn de hoofden gegraveerd in de rotsen van Lawrence of Arabia, koning Abdullah de eerste van Jordanië en van de Bedoeïenen Sheikhh Oude Abu Teille. Nog een paar zandduinen te gaan om weer terug te komen in het kamp.

 

Tijdens de driedaagse paardenrit leef je als de bedoeïenen in de woestijn. De lunch wordt op een mooie plaats bereid, ook de paarden worden dan afgezadeld om te lunchen en wat te rusten. Tegen de avond wordt opnieuw een fijne plaats uitgezocht. Dat is afhankelijk van wind en zon om behaaglijk te kunnen slapen. Het diner wordt ter plaatse bereid door de bedoeïenen op de manier zoals ze dat al deden toen ze nog in de woestijn woonden of van hun ouders hebben geleerd. Zo zul je twee nachten in de woestijn onder de sterren doorbrengen.

 

De derde dag kom je weer terug bij het kamp. Na het afscheid van je paard vertrek je naar Aqaba. naar een hotel op twee minuten van het strand. Het diner en de overnachting zijn in Aqaba.

 

Dag 8 (vrijdag): Aqaba – Dode Zee – Madaba

Na drie dagen paardrijden is er tijd om even bij te komen aan het zwembad of strand. Het hotel voorziet ook materialen om te snorkelen. Na de vroege lunch reis je via de Dead Sea highway, langs de Dode Zee, naar Madaba. Daar dineer en overnacht je in hetzelfde hotel als waar de reis begon.

 

Dag 9 (zaterdag): Madaba – Amman – Amsterdam

Vandaag is alweer de laatste dag. Vanuit Madaba vertrek je naar de luchthaven vlakbij Amman om vervolgens weer naar Amsterdam te vliegen. Het avontuur zit erop.

Accommodaties

Mosaic City Hotel - Madaba

Mosaic City Hotel is een klein en prettig 3-sterrenhotel op loofafstand van de beroemde Mozaïek van...

Mosaic City Hotel - Madaba

Mosaic City Hotel is een klein en prettig 3-sterrenhotel op loofafstand van de beroemde Mozaïek van het Heilige land en de St. George kerk. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer waarvan een groot aantal ook een balkon met uitzicht op de tuin of stad heeft. Ook beschikt het hotel over een eigen restaurant waar ontbijt en diner geserveerd worden. Kortom, de ideale uitvalsbasis voor een reis in Jordanië.

terug

Sun City Camp

Het kamp waar je een nacht verblijft is een luxe kamp inclusief badkamer met warm en koud water in...

Sun City Camp

Het kamp waar je een nacht verblijft is een luxe kamp inclusief badkamer met warm en koud water in de tent. De heerlijke maaltijd, "zarb" welke geserveerd wordt komt uit de bedoeïenenkeuken. Het wordt onder de grond klaargemaakt op houtvuur. Het is een delicatesse die je eens geproefd moet hebben als je in de woestijn verblijft. Het kamp is vergelijkbaar met een hotel, het verschil is, als je de deur opent, sta je midden in de woestijn in de natuur. In de avond zit je voor je tent op de veranda onder de duizenden sterren, planeten en de maan, die de contouren van de eindeloze woestijn beschijnen.

terug

Al Marsa Village Resort – Aqaba

Dit fijne resort ligt op slechts 100 meter lopen van het Zuidstrand in Aqaba en beschikt over een...

Al Marsa Village Resort – Aqaba

Dit fijne resort ligt op slechts 100 meter lopen van het Zuidstrand in Aqaba en beschikt over een buitenbad, een restaurant en duikcentrum. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, eigen badkamer, koelkast en flatscreen-tv. Veel kamers beschikken ook over een balkon of terras met uitzicht op zee. De perfecte plek om uit te rusten na drie dagen paardrijden!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Jordanië te paard - 9 dagen

Inbegrepen

 • Directe vlucht Amsterdam – Amman retour (inclusief bagage 30 kilo en luchthavenbelasting)
 • Al het vervoer per touringcar gedurende de hele reis
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Volpension op zondag en tijdens paardrijddagen (dag 3, 5, 6 en 7)
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • 3-dagen paardrijden met begeleiding en volgauto (Nederlandse en Engelse begeleiding)
 • Alle entrees zoals in het programma
 • Visum voor Jordanië
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 165,-
 • Lunches op de overige dagen (dag 1, 2, 4 en 8)
 • Paardrijkleding en extra benodigdheden voor overnachting in de woestijn (zie belangrijke informatie)

Belangrijke informatie paardrijden

Rijniveau, rijkleding en benodigdheden

Op deze reis zijn extra benodigdheden nodig waaronder speciale paardrijdkleding en andere extra’s voor de overnachtingen in de Wadi Rum. Ook worden er bepaalde eisen gesteld aan het niveau van de ruiter. Op de volgende pagina vind je de benodigde informatie. Lees deze nauwkeurig door voordat je je reis boekt. Meer informatie

 

Informatiebijeenkomst

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Overige informatie

 • Je paspoort dient na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-4

Madaba

Mosaic City Hotel

3 nachten

Dag 4-5

Wadi Rum

Suncity Camp

1 nacht

Dag 5-7

Wadi Rum

Bivak kamp (kamperen)

2 nachten

Dag 7-8

Aqaba

Al Marsa Village Resort

1 nacht

Dag 8-9

Madaba

Mosaic City Hotel

1 nacht

 

Vluchtschema

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

25 mei

Amsterdam

Amman

RJ-152

15:40

21:25

02 juni

Amman

Amsterdam

RJ-151

10:45

14:45

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief