Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Avontuurlijk Jordanië

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Ga mee op ontdekking naar Jordanië tijdens deze avontuurlijke rondreis. Kijk net zoals Mozes vanaf de berg Nebo over het Beloofde Land en bezoek het imposante Petra, slechts te bereiken via een smalle kloof. Een wandeling langs pistachebomen en aardbeiplanten, genieten van een echte Jordaanse maaltijd bereid door locals en een avontuurlijke tocht over hangende loopbruggen tussen torenhoge kliffen en langs diepe poelen, je maakt het allemaal mee tijdens deze reis! Uiteraard staat de Dode Zee en een kamelentocht door het schitterende woestijnlandschap van Wadi Rum ook op het programma. Een reis vol hoogtepunten en verrassingen!

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Amman

We springen in het avontuur en dat begint met onze vlucht naar Jordanie. Na aankomst worden we per transfer verder gebracht naar ons hotel in Amman.

 

Dag 2, dinsdag: Amman – Aljoun – Orjan – Jerash – Amman

Na het ontbijt vertrekken we naar Aljoun om een prachtige wandeling te maken over de Soap trail. We beginnen bij het Reserve’s Visitor Center en eindigen bij het Zeep Huis in het plaatsje Orjan. We lopen door een bosrijk gebied gevuld met eiken, pistache bomen en Oosterse aardbei bomen. Via een kleine omweg komen we bij een oude wijnpers en we lopen langs de oudste aardbei boom van het gebied. Nadat we het pad op zijn geklommen tot een hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel dalen we af naar het Zeep Huis waar we zien hoe lokale vrouwen pure olijfzeep maken volgens een traditioneel proces. Na dit bezoek lunchen we met een lokale familie in Orjan. In de middag bezoeken we Jerash. In de Romeinse tijd één van de grootste steden op aarde. Terwijl we door de stad lopen zien we tempels, theaters en kerken uit de Romeinse tijd en krijgen we een goed beeld van hoe de stad eruit heeft gezien. We keren terug naar Amman voor ons diner en de overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Amman stadstour – Salt City – Amman

Amman wordt vaak door reizigers overgeslagen maar toch is deze bruisende hoofdstad met zijn stenen witte huizen en gebouwen een bezoekje waard. We maken vanmorgen een stadstour door Amman en we zien het Romeinse Theater, de Citadel, en het Archeologisch Museum. In de middag vertrekken we naar de stad As-Salt, eens de belangrijkste stad in Jordanië. De stad is gebouwd op drie heuvels en op één van deze heuvels vinden we de ruïne van het dertiende-eeuwse Ajjoebiden fort. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel in Amman.

 

Dag 4, donderdag: Amman – Jilaad – paintball – Madaba

Ben je klaar voor het ultieme outdoor avonturenspel? We rijden vandaag naar Jilaad waar we gaan paintballen op in de natuur met een spectaculair uitzicht op de omliggende heuvels. In beschermende kleding en gewapend met paintballguns strijd je in twee teams om de overwinning. Durf jij het aan? Na een actieve dag rijden we naar Madaba voor diner en overnachting.

 

Dag 5, vrijdag: Madaba – Berg Nebo – Dode Zee – Madaba

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Madaba die wereldberoemd is vanwege haar de Byzantijnse mozaïeken. De Madaba map is in feite een kaart bestaande uit mozaïekstenen. De kaart stamt uit de zesde eeuw en is een belangrijk hulpmiddel geweest voor archeologen die hierdoor met zekerheid oude ruines hebben kunnen identificeren als Bijbelse steden. Jeruzalem is bijvoorbeeld gedetailleerd weergegeven. De lunch is vandaag in het Hikayet Setti Restaurant, een oud huis waar traditionele gerechten worden geserveerd door de lokale bevolking van Madaba. Tijdens deze lunch kun je ook in contact komen met de locals. Vervolgens rijden we verder naar de berg Nebo, vanwaar Mozes het Beloofde Land mocht zien (Deuteronomium 34:1). Boven op de berg hebben we een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijk deel van de Dode Zee. De stad Jericho ligt aan de horizon en op een zeer heldere dag is zelfs Jeruzalem te zien. Aan het einde van de dag is het tijd om te ontspannen en rond te dobberen in de Dode Zee. De Dode Zee ligt op ongeveer 422 meter onder de zeespiegel en is één van ’s werelds zoutste wateren. We overnachten vandaag in Madaba.

 

Dag 6, zaterdag: Madaba – Wadi Mujib natuurreservaat – Dana Village – Petra

Vandaag beleven we opnieuw een avontuurlijke dag. We vertrekken in de ochtend naar het laagste natuurreservaat ter wereld, het Mujib Natuurreservaat. Hier beginnen we aan de Siq Trail, een prachtige route in een door rivierwater uitgeslepen vallei. We beginnen bij het Visitor Center, vervolgens  lopen we over de dam via de loopbrug en komen we bij de vallei. We volgen de loop van de rivier tussen torenhoge kliffen, glibberend over rotsen en langs watervallen. Vergeet niet een setje droge kleren mee te nemen want het water in de kloof wordt dieper en dieper waardoor we ook stukjes zullen moeten zwemmen. Na deze belevenis vertrekken we naar Dana voor de Village trail. We leren meer over de geschiedenis van Dana, we zien originele Ottomaanse architectuur, we ontmoeten de lokale bewoners en we brengen een bezoek aan lokale creatieve workshops. Aan het einde van de dag rijden we naar Petra waar we de komende 3 nachten verblijven.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst, waarna je vrij bent om op eigen gelegenheid eropuit te trekken.

 

Dag 8, maandag: Petra

Een hele dag in Petra. Indrukwekkend zijn de rotsgraven en de prachtige façade van de Schatkamer. Petra is een uit de rotsen gehouwen stad gemaakt door de Nabateeërs, een volk dat ooit over Jordanië heerste. Petra was de hoofdstad van hun rijk. Het Griekse woord Petra betekent rots. De stad wordt tegenwoordig nog maar door een aantal bedoeïenengroepen bewoond. De graftempels en andere monumenten waar Petra uit bestaat, zijn gehouwen uit rood zandsteen. Het bekendste monument in de stad is ongetwijfeld Al Khzneh. De voorgevel van de graftempel is 40 meter hoog en 25 meter breed.

 

Dag 9, dinsdag: Petra – Klein Petra – Wadi Rum

Op ongeveer 15 minuten rijden van ons hotel ligt Beidah ook wel Klein Petra genoemd. Klein Petra omdat het in vroegere tijden een voorstad was van het nabijgelegen Petra. De handelaren kwamen hier met hun kamelen. Zij mochten in die tijd de stad Petra niet in en rustten in Klein Petra. Als bezoeker loopt u door de, 8000 jaar oude, uitgegraven dorpen Sat Beidah en Basta. We dwalen door de ruïnes van nederzettingen en verkennen de overblijfselen van het Romeinse fort bij Udruh. Vervolgens rijden we naar het schitterende woestijnlandschap Wadi Rum. We maken in de woestijn een jeeptocht van ongeveer twee uur. Wadi Rum is door velen culturen bewoond geweest, zo ook de Nabateeërs, die hun sporen achterlieten in de vorm van rotstekeningen en tempels. Voordat we vertrekken hebben we vrije tijd om van het landschap te genieten of om een ritje te maken op een kameel. Aan het einde van de dag komen we aan bij het Rose Sand Bedouin Camp (of gelijkwaardig) in Wadi Rum waar we een traditionele bedoeïenen ervaring beleven.

 

Dag 10, woensdag: Wadi Rum – Aqaba

We vertrekken vandaag naar Aqaba, de zonbestemming van Jordanië. Geniet van het spectaculaire uitzicht van de Rode Zee, de paars gekleurde bergen en de fijne zandstranden of zet je duikbril op en ontdek al snorkelend de prachtige onderwaterwereld.   

 

Dag 11, donderdag: Aqaba – Amman

De ochtend is ter vrije besteding. Ga opzoek naar een mooi souvenir, maak een mooie wandeling langs de kust of geniet van een dagje strand. In de middag rijden we via de woestijn terug naar Amman waar we zullen overnachten.

 

Dag 12, vrijdag: Amman – Amsterdam

Vandaag vliegen we vanaf de luchthaven van Amman weer terug naar Amsterdam.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Avontuurlijk Jordanië 12 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Amman retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Lunch bij een lokale familie op dag 2
 • Nederlandssprekende locale gids tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 199,-
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Eventuele vertrekbelasting
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief