Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Jordanië & Israël

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Shalom! We nemen je mee langs alle hoogtepunten die Jordanië en Israël je te bieden hebben. We proeven de zoete granaatappelwijn in Safed en we bezoeken deze stad met haar frisse berglucht en oude, schilderachtige steegjes. We rijden door kenmerkende Druzendorpen naar het klooster Muhraka op de berg Karmel. We wandelen door het Hulah vogelreservaat, door een oud moeras met papyrusplanten en zien het indrukwekkende, aan de rotswand hangende, klooster in Wadi Kelt. De hele dag die we doorbrengen in Petra, de stad van de Nabateeërs, en de eeuwenoude stad Jeruzalem is niet anders dan indrukwekkend te noemen. Dit is een reis waar heel veel Bijbelse verhalen tot leven komen!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Amman

Vandaag vliegen we vanuit Nederland naar Jordanië. Na aankomst worden we naar het Amman Hotel (of gelijkwaardig) in Amman gebracht.

 

Dag 2, vrijdag: Amman – Jerash – Madaba – Mount Nebo – Dana Nature Reserve – Petra

Na het ontbijt gaan we naar Jerash, een goed bewaard gebleven stad uit de Romeinse tijd. In Madaba zien we de kerk van Gregorius met de wereldberoemde Byzantijnse mozaïeken. We rijden we naar de berg Nebo, vanwaar Mozes het Beloofde Land mocht zien en we bezoeken het grootste natuurreservaat van Jordanië, het Dana Nature Reserve. Aan het eind van de middag rijden we naar Hotel Petra Palace (of gelijkwaardig) in Petra voor de komende drie nachten.

 

Dag 3, zaterdag: Petra

Een hele dag in Petra. Deze hoofdstad van de Nabateeërs is slechts te bereiken via een smalle kloof na een werkelijk schitterende wandeling. De stad werd in de rotsen uitgehakt. Indrukwekkend zijn de rotsgraven en de prachtige façade van de Schatkamer.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 5, maandag: Petra – Wadi Rum – Araba border – Mashabei Sade

We vertrekken naar het schitterende woestijnlandschap van Wadi Rum. Opvallend zijn de Canyons en de diversiteit aan kleuren. In de woestijn maken we een jeepsafari en zien we de prachtige rotsen en zandvlakten. Vervolgens passeren we de grens met Israël. We rijden door de Negevwoestijn en het Ramongebergte naar Kibbutz Mashabei Sade voor de komende twee nachten.

 

Dag 6, dinsdag: Ein Avdat – Avdat – Mitzpe Ramon – Sde Boker

We bezoeken Ein Avdat. Deze schitterende en smalle kloof in de Negev kent veel bronnen die in watervallen uitkomen in twee diepe meertjes. Dit gebied behoort toe aan Ein Avdat National Park. We bezoeken tevens Avdat, een oude Nabatese stad, op de voormalige spijzenroute. We rijden door naar Mitzpe Ramon, waar we gezamenlijk langs de rand van de krater Ramon lopen. We eindigen de dag bij Sde Boker en bezoeken het graf van Ben Gurion. We genieten van het mooie uitzicht over de vallei van Tzin.

 

Dag 7, woensdag: Mashabei Sade – Muhraka – Akko

Na het ontbijt rijden we naar de berg Karmel. We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka. Uiteraard maken we ook een stop in een kenmerkend Druzendorp. Vervolgens gaan we naar de kruisvaarderstad Akko, hier bezoeken we het Johanniterklooster en de ondergrondse kruisvaardertunnel. Aan het einde van de dag rijden we naar het Akko Beach Hotel (of gelijkwaardig), waar we zullen overnachten.

 

Dag 8, donderdag: Akko – Safed – granaatappel wijnproeverij – Manaraklif – Meer van Galilea – Tiberias

Vanuit Nes Ammim gaat onze reis verder en bezoeken we Safed. De stad is prachtig gelegen bovenop een berg en biedt een adembenemend uitzicht op het landschap van Galilea. De frisse berglucht maakt een bezoek een aangename ervaring. Safed is één van de vier heilige steden in Israël en de oude schilderachtige steegjes van de Joodse Wijk bevatten verborgen plekjes en prachtige synagogen. Vervolgens is het tijd voor ontspanning en nemen we deel aan een granaatappel wijnproeverij. Via de Manaraklif met een prachtig uitzicht over de Golan- en Hulavallei rijden we naar Tiberias. We sluiten de dag af met een boottocht over het Meer van Galilea. Hierna rijden we naar Hotel Prima Too in Tiberias (of gelijkwaardig) voor diner en overnachting.

 

Dag 9, vrijdag: Hulah vogelreservaat – Banias

In het Hulah vogelreservaat maken we een verrassende natuurwandeling door een oud moeras met papyrusplanten, riet en waterlandschappen. Vervolgens rijden we via kibbutz Gonen naar de Bentalberg, een vulkaantop, vanwaar we een uitzicht hebben op onder andere de besneeuwde toppen van de berg Hermon. Verder naar het noorden bezoeken we een karakteristiek Druzendorp waar we genieten van de lunch (exclusief). Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi,langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We rijden terug naar Tiberias door de Hulahvallei.

 

Dag 10, zaterdag: Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Qasr el Yahud – Jeruzalem

We verlaten Tiberias en rijden naar Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Vervolgens rijden we naar de oever van het Meer van Galilea en bezoeken Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. Op kleine afstand vinden we de Berg der Zaligsprekingen waar we een stop maken. Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. Onderweg naar Jeruzalem stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Op de Scopusberg hebben we het eerste uitzicht over Jeruzalem. Hierna rijden we naar het Rimonim Shalom Hotel (of gelijkwaardig) voor de komende vijf overnachtingen.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag

Vandaag genieten we van een vrije dag in Jeruzalem. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Indien gewenst kunnen we ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 12, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad – Stad van David – Hizkia Tunnel

We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. We zien de Gouden Poort en wandelen naar de Hof van Gethsemané. Vanhier gaan we verder naar de oude Stefanuspoort en treden binnen in de Oude Stad, waar zich onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk bevinden. We bezoeken de Grafkerk, de diverse bazaars, de Romeinse Cardo en we beleven de oriëntaalse sfeer. Bijzonder aan vandaag is dat we een wandeling maken door de Hizkia Tunnel. Deze tunnel staat gedeeltelijk met een laag water en het is een unieke beleving om het verhaal achter de tunnel te horen terwijl je er doorheen loopt.

 

Dag 13, dinsdag: Ein Gedi – Massada – Dode Zee

Na het ontbijt rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn naar Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en de plaats van David zich verschool voor Saul. We rijden door naar Massada. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Per kabelbaan dalen we tevens ook weer af en is het tijd om te relaxen. We gaan een bad nemen in de Dode Zee. Dit is de meest zoute zee ter wereld en de ervaring om erin te drijven is uniek. Aan het eind van de middag worden we teruggebracht naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 14, woensdag: Jeruzalem – Graftuin – Yad Vashem inclusief ontmoeting oorlogsoverlevende – Bethlehem inclusief bezoek houtwerkplaats

Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah rijden we naar Yad Vashem Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument laat de herinneringen aan de Holocaust op een indrukwekkende manier in leven. Tijdens ons bezoek aan Yad Vashem hebben we een bijzondere ontmoeting met een oorlogsoverlevende die ons meer vertelt over zijn/haar leven voor, tijdens en na de oorlog. We vervolgen onze reis naar de Velden van Efratha. In Bethlehem bezoeken we de geboortegrot. Zo mogelijk hebben we een ontmoeting met Peter en Tineke van ’t Lam die bij Jemima in een houtwerkplaats werken.

 

Dag 15, donderdag: Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag is deze prachtige rondreis ten einde. We worden naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht en vliegen, met overstap, terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Jordanië & Israël 15 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airco tijdens rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Jeepsafari in Wadi Rum
 • Fooien 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids in Israël
 • Engelssprekende gids in Jordanië
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 485,-
 • Grensbelastingen
 • Visa (gratis aan de grens)

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief