Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Japan

Groepsrondreis | Vliegreis

Reis mee naar het land van de rijzende zon. We bezoeken het hypermoderne Tokyo met het reusachtige keizerlijke paleis, de oudste tempel van Japan Senso-Ji en Tsukiji de grootste vismarkt ter wereld. Japan is een land van verrassingen en tegenstellingen; van grote metropolistische steden naar indrukwekkende natuur met meren, groene wouden, bergen en vulkanen. We duiken terug in de tijd in het prachtige Kyoto, waar zoveel oude historische monumenten verborgen liggen. Niet voor niets wordt het de culturele hoofdstad van Japan genoemd. In Matsumoto bezoeken we het pikzwarte Crow’s Castle. Gezelligheid vind je in Dontonbori met uitstekende restaurants, waar je zeker de sushi moet proeven. Sayonara in Japan!

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Tokyo

Vandaag vertrekken we voor een bijzondere reis. Vanaf Amsterdam vliegen we, met een overstap, naar de hoofdstad Tokyo.

 

Dag 2, donderdag: Aankomst Tokyo

Na aankomst worden we opgewacht door een Engelssprekende gids die ons naar het hotel zal brengen. Op eigen gelegenheid kun je alvast kennismaken met de vele mogelijkheden die deze hypermoderne stad biedt!  De komende  vier nachten verblijven we in Tokyo.

 

Dag 3, vrijdag: Tokyo

Vandaag hebben we de hele dag om er zelf op uit te trekken. Kies je voor cultuur en natuur of ga je voor de laatste elektronische snufjes; Tokyo biedt 24 uur per dag vertier. Voor cultuur ga je naar de Sensojitempel, deze boeddhistische tempel stamt uit de zevende eeuw. Of maak een wandeling door de keizerlijke tuinen en werp een blik op het keizerlijk paleis. Wanneer je je wilt vergapen aan de nieuwste elektronica, breng dan een bezoek aan de wijk Akihabara. Voor trendy winkels en hip geklede jeugd moet je naar de wijk Shibuya. Een must see is ook zeker Tsukiji, de grootste vismarkt ter wereld. Je zult je vandaag zeker niet vervelen !

 

Dag 4, zaterdag: Tokyo – Kamakura – Tokyo

Samen lopen we in circa vijf minuten naar het JR Tamachi Station. Per trein (circa een uur) rijden we naar Kamakura voor een bezoek. In de 13e eeuw was dit de keizerlijke hoofdstad van Japan. Breng een bezoek aan het grote bronzen Boeddhabeeld en wandel langs bijzondere Japanse tuinarchitectuur. Aan het einde van de dag keren we per trein weer terug naar Tokyo.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een vrije dag in Tokyo. De reisleider verzorgt de samenkomst.

 

Dag 6, maandag: Tokyo – Daio Wasabi Farm – Matsumoto

Samen met een Engelssprekende gids verlaten we Tokyo en rijden per bus naar Matsumoto. Alvorens we hier aankomen brengen we een bezoek aan de Daio Wasabi Farm. We krijgen hier het proces van de wasabi uitgelegd en wandelen langs de velden en zien de mooie watermolens. We rijden verder naar, het in de Japanse Alpen gelegen plaats, Matsumoto. Je vindt hier onder andere het zwarte kasteel. Vanuit het kasteel hebben we een mooi uitzicht over de bergen.

 

Dag 7, dinsdag: Matsumoto – Takayama

Per lokale bus reizen we door de Japanse Alpen naar het sfeervolle dorp Takayama, waar we de komende twee nachten verblijven. Takayama bezit nog een oud centrum met vele traditionele huizen. We hebben hier de gelegenheid om het openluchtmuseum te bezoeken.

 

Dag 8, woensdag: Takayama – Shirakawago

Vandaag staat een bezoek aan het dorp Shirakawago op het programma. Hier heeft de tijd letterlijk stilgestaan! We wandelen langs rijstvelden en houten huizen met rieten daken en zien hoe de Japanse bevolking hier al eeuwen leeft.

 

Dag 9, donderdag: Takayama – Kyoto

We verlaten Takayama en reizen per hogesnelheidstrein Shinkansen naar Kyoto waar we aan het begin van de middag arriveren. Kyoto wordt wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. Meer dan 1000 jaar was Kyoto de residentie van de keizer en we vinden hier meer dan 2000 tempels. Breng zeker een bezoek aan de Kinkaku-ji, de Gouden Paviljoen Tempel. De komende vier nachten verblijven we in Kyoto.

 

Dag 10, vrijdag: Kyoto

Vandaag maken we een wandeling door de traditionele wijk Gion met de laatste échte Geisha scholen, theehuizen en theaters. Dwaal door de straten en voel het leven van weleer. De rest van de middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld een stuk van het Filosofenpad dat ten oosten van de stad gelegen is.

 

Dag 11, zaterdag: Kyoto – Nara

Per trein bezoeken we Nara. Deze stad was in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan. Naast de vele eeuwenoude tempels vinden we aan de rand van de stad een prachtig park met vele herten.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag

Vandaag een vrije dag in Kyoto. De reisleider verzorgt de samenkomst.

 

Dag 13, maandag: Kyoto – Koyasan

We verlaten Kyoto en reizen per trein naar de Koyasan dat op een voor Japanners heilige berg gelegen is. Het laatste stuk wordt per kabelbaan afgelegd waarbij we een mooi uitzicht over de omgeving hebben. We overnachten in een traditioneel verblijf met gedeelde badkamerfaciliteiten en genieten van een vegetarische maaltijd.

 

Dag 14, dinsdag: Koyasan – Osaka

Na het ontbijt vertrekken we per trein naar Osaka. Osaka is de op twee na grootste stad van Japan, met ongeveer drie miljoen inwoners. Door de vele bedrijven, scholen en winkels stijgt het aantal inwoners overdag naar ongeveer vier miljoen inwoners. We verblijven twee nachten in Osaka.

 

Dag 15, woendag: Osaka

Vandaag hebben we de gehele dag de tijd om deze moderne stad te ontdekken. Breng zeker een bezoek aan het Aquarium Kaiyukan. Dit aquarium is uit één watertank opgebouwd en is het grootste ter wereld. Osaka staat verder bekend om het Bunraku National Park. Hier wordt traditioneel poppenspel Bunraku gespeeld. Vanmiddag hebben we de gelegenheid om de laatste souvenirs aan te schaffen in één van de vele winkelstraten. ’s Avonds kunnen we een wandeling maken langs het, met neon verlichte borden, Dontonborikanaal.

 

Dag 16, donderdag: Osaka – Amsterdam Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken. We vliegen terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Verschillende hotels

Gedurende deze reis verblijf je in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Tokyo - Hotel JAL City...

Verschillende hotels

Gedurende deze reis verblijf je in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Tokyo - Hotel JAL City Tamachi***

Matsumoto - Hotel Matsumoto Tokyu REI***

Takayama - Hotel Hida Plaza****

Kyoto - Hotel Daiwa Roynet***

Koyasan - Klooster Shojoshin-in

Osaka - Hotel Plaza***

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Japan 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tokyo en Osaka – Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Engelssprekende assistentie op dag 2
 • Engelssprekende gids op dag 6
 • Excursies volgens programma
 • Bezoek Daio Wasabi Farm
 • Lokaal vervoer ter plaatse*
 • Beter-uit reisleider

 

* Inbegrepen lokaal vervoer is:

Privé transfer Tokyo – Matsumoto

Trein Tokyo – Kamakura retour op dag 4

Trein Takayama – Nagoya – Kyoto op dag 9

Trein Kyoto – Nara retour op dag 11

Trein Kyoto – Shin-osaka op dag 13

Trein Shin-osaka – Namba – Koyasan op dag 13

Trein Koyasan – Namba – Osala op dag 14

Lokale bus Matsumoto – Takayama op dag 7

Lokale bus Koyasan – Ichinohashi-guchi retour op dag 13 en 14

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 345,-
 • Overig vervoer ter plaatse
 • Entreegelden

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief